3 ÇEŞİT GÜL BİLİYORUM

Birincisi, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav). İkincisi; kendinden gülyağı ve esans üretilen güzel görünüşü ve kokusu ile cenneti hatırlatan, en çok Isparta’da yetişen bitki, gül. Üçüncüsü; eğer ehl-i iman ve saliha ise Peygamberimizin müjdesi ile Rabbimiz tarafından ayaklarının altına cennet serilen anneler.

***

Hamile iken sıkıntısı hiç bitmeyen, doğum anında dakikada bin kez ölüp dirilen anneler. Küçük bir tehlike anında bile içten gelen bir feryatla ‘evladım’ diye haykıran ve dişi bir aslan gibi yavrusunu korumaya koşan anneler.

***

Ömrü boyunca evlatları için hayatını ortaya koyan, evlatları için bütün hizmetleri karşılıksız, ‘ücretsiz’ yapan anneler. ‘Yarın bana itaat ve hizmet etmeseler bile şimdi onları sevdiğim bana yeter’ diyerek samimiyetini ortaya koyan fedakar anneler.

***

Evlatları evde olmadığı zamanlarda sessiz ve mutsuz yaşayan, kendisi evde olmadığı zamanlarda sessiz ve mutsuz yaşanan cefakar anneler. ‘Evin ışığı, başların tacı ve gönüllerin ilacı’ diye iltifat edilen anneler.

***

İslami ve insani yaklaşımları, iltifat ve ikramları ile komşuları ve misafirlerine ‘Allah (cc) senden razı olsun’ dedirten; ‘bir insanın karısı, o adamın yarısı’ diye iltifatı hakeden anneler.

***

En güzel değerini İslam’da bulup kitabımıza uygun davranışları, giyim kuşamı ve kılık kıyafeti ile melekleri hatırlatan anneler.

***

Kocası yanlış yola sapsa bile ‘yuvam yıkılmasın, çocuklarım öksüz kalmasın’ diyerek sabır ve sebatla onun ıslahı için dua eden, duası peygamber duası gibi tesirli olan tertemiz anneler. Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e uygun gönül açıcı sözleri ve davranışları ile evde adeta cennet hayatı yaşatan anneler.

***

Yağmur yüklü bulutlar gibi sevgi yüklü olan, eli Kur’an’lı, kalbi imanlı, başı örtülü, şefkat ve merhamet pınarı, nur yüzlü ve fedakar güllerimiz annelerimizdir. Çocuklar annelerine daha yakın olurlar, dertlerini ilk olarak annelerine anlatırlar.

***

Dünyada bilinen tüm iyi/kötü çocukları, ünlü/ünsüz, dünya tarihine geçmiş tüm lider, bilim adamı, zalim hepsini yetiştirenlerin anneler olduğunu unutmayalım.

***

Anneler çocuklarımızın ilk öğretmenidir. Onların tedrisatından geçen çocuklar dünyayı şekillendiriyorlar. Eli öpülesi annelerimizin gününü de kutlayalım bu vesileyle.

HATIRA

Farklı farklı gazetelerden anneler hakkında yüz adet şiir kesmiştim. Fakat bu gazeteleri keserken babalar hakkında bulabildiğim toplam şiir sayısı kaç tane olabilir? Topu topu 2 şiir bulabildim.

SON SÖZ

Yazımızı duygusal bir anneden duyduğum sözle bitirelim; ‘yavrumun emerken yüzüme bakan o masum gözlerinin bendeki mutluluğunu tarif edemem’.