CEP YAKMAYAN FİYATLARA GEL

Antalya’daki pazarlarda 17 günlük tam kapanmanın ardından fiyatların düşmesi vatandaşı sevindirdi. Kapanma öncesi 8 liradan satılan domates, şu sıralar 2 liradan alıcı buluyor.

TALİP GÖKHAN YÜMSEL

29 Nisan’da başlayıp 17 Mayıs’ta sona eren 17 günlük tam kapanma 1 hafta önce sona erdi. Kapanmanın ardında vaka sayılarında hızlı bir düşüş yaşanırken, bu düşüşe pazar fiyatları da eklendi.  Tam kapanma döneminde kapalı kalan pazarlarda ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömründeki kısalık nedeniyle üreticinin mağdur olmaması için pazar yerlerinin tekrardan açılmasına karar verilmişti. Bu dönemde fiyat artışı yaşanırken, kademeli normalleşmenin ilk haftasında fiyatlarda ciddi bir düşüş yaşandı.

HAREKETLİLİK ESNAFI SEVİNDİRDİ

Fiyatlardaki düşüş nedeniyle pazarlarda yığılma yaşanırken, esnafın da bu durumdan memnun olduğu gözlendi. Her ne kadar fiyatlardaki düşüş esnafı sevindirmese de pazarlardaki hareketlilik yüz güldürdü. Esnaf kapalı kalmaktansa, müşteri yüzü görebilmenin mutluluğunu yaşadı.

FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ

Pazar esnaflarından bir vatandaş, haldeki yığılmadan dolayı fiyatlarda düşüş olduğunu söyleyerek, “Kapanmadan sonra normalleşmeyle beraber bayağı yoğunluk yaşıyoruz. Fiyatlar da düşünce vatandaşlar pazara akın etti. Vatandaşlar fiyatların düşmesinden çok memnun. Kapanmadan önce kilosunu 7-8 liraya sattığımız Antalya kavunu şuan 4 liraya satıyoruz. Esnaf olarak bu günlere de şükür diyoruz. Hiç açılmayıp ürün satamayabilirdik. Müşteri görmek bile bizleri mutlu ediyor” dedi.

“TAM KAPANMA ÜRÜNLERE DE YARAMIŞ”

Eşiyle beraber fiyatların düşmesini fırsat bilip Pazar alışverişine çıkan Nurşen Yıldırım, “Pazarlardaki ürünler çok ucuz. Kapanmadan önce domatesin yanına yaklaşamıyorduk, şuan kilo kilo domates alıyorum. Domatesin kilosu 1 buçuk ile 2 lira olmuş. Fiyatlarda ciddi bir düşüş var. Bu durumdan çok memnunuz. Umarım fiyatlar böyle devam eder. Kapanma bizlere olduğu gibi ürünlere de yaramış. Ucuz olduğu için fazla fazla meyve sebze aldık” diye konuştu.