CENNET’İ AYAKLAR ALTINA ALABİLMEK

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V), “Cennet annelerin ayakları altındadır” mealindeki hadisin ifadesi, maalesef bütün annelerin cennete gideceği anlamına gelmiyor.

Aslında bu hadis-i şerifte, evlatların annelerine karşı göstermeleri gereken saygıya işaret ediliyor. Lakin bunu hak eden var hak etmeyen var. Hele hele CENNETİ AYAKLAR ALTINA ALANLAR!

Sevgili okurlar, son zamanlarda birkaç kez ‘İNSAN OLMAYI VE İNSANCA YAŞAMAYI BECEREMEDİK’ manasında yazıları kaleme almıştım. Keşke haklı çıkmasaydım.

Geçen hafta gözüm televizyondaki bir kadın programı takıldı. Antalya’dan bir annenin yaptıkları ele alınıyordu. Milyonları sömürüp bağış skandalına imza atan birini.

Biraz daha dikkatlice bakınca olayın tam bir İSTİSMAR olduğunu anladım. Aksu’da yaşayan Ayşe Didem Gülmez adındaki kadının SMA’lı oğlu için toplanan paraları nasıl iç ettiğini gördüm. Neresinden baksan bak VİCDAN SIZLATAN bir olay.

Kısaca olayı size özetleyip düşüncelerimi anlatacağım. Anne AYŞE DİDEM GÜLMEZ, iddialara göre SMA hastası 4 yaşındaki oğlu MUSTAFA YAĞIZ GÜLMEZ için tedavi amacıyla izinsiz yardım kampanyası yaptı.

Bu süreçte baba GÖKHAN GÜLMEZ dolandırıcılıktan cezaevine girerken, 38 yaşındaki anne Ayşe Didem Gülmez, oğlu için açtığı hesapta 167 bin dolar (3 milyon 100 bin lira) toplandı. Ancak Mustafa Yağız, 21 Haziran 2022'de hayatını kaybetti. Olaylar bundan sonra başlamış.

Ayten Keser isimli bir kadın bu iddiaları gündeme getiriyor. Anne Gülmez'in bağış paralarını kişisel ihtiyaçları için kullandığını öne sürüyor. Dahası var iddiaların.

O annenin, hesapta toplanan bağış paralarını oto galerisi ve oto yıkama servisi açmak için kullanıp 4 yaşındaki SMA hastası oğlunu hayata bağlayan fişi çekme teşebbüsü de olmuş!

Bunların hepsi iddia ama, AYŞE DİDEM GÜLMEZ canlı yayına katılıp yaşananları itiraf edince gerçek ortaya çıkmış. Polis bu itirafları ihbar kabul edip Gülmez’i gözaltına almış.

Anneyle ilgili uyuşturucu iddiaları falan var ama orası bu konunun dışında. Ortada iz in varmış gibi toplanan yükle miktarda bir para ve hayatını yitiren Mustafa Yağız var!

Binlerce kişinin duygularının sömürülmesinden tutunda, istismara hatta ve hatta CİNAYETE TEŞEBBÜS’e kadar. Dolandırıcılık yapılarak sürülen lüks hayat ise cabası.

Şimdi şöyle gözünüzün önüne bu kadını getirin. Sözüm ona anne değil mi? Oğluna baktığı için normalde DİREK CENNETLİK! Amma yaptığını bakınca CEHENNEM BİLE KABUL EDER Mİ bilemem. Resmen CENNET AYAKLAR ALTINA ALINMIŞ!

İşte böyle bir anne tablosu var ki yazımın girişinde niye CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR hadis-i şerifinin bütün anneleri kapmadığını belirttiğimi sanırım anlamışınızdır.

Bir başka konuda bu SMA hastası çocuklar için yapılan bağış kampanyaları. Tamam bütün aileleri aynı kefeye koymak yanlış olur. Lakin bu işlerin zapturapt altına alınması gerektiğini bu son olay ortaya koymuştur.

Bu olay tam bir film konusu! Böyle bir senaryoyu yazmaya kimse cesaret edemez ama yazılmış bir senaryo anne tarafından oynanmış bir rol varken mutlaka değerlendirilmeli.

Çünkü hem yapılacak yardımların gerçekten SMA’lı çocukların tedavisi için kullanımı sağlanmalı hem de bundan sonraki kampanyalar güvence altına alınabilmeli.

Yoksa buna benzer olayları yaşamamız içten bile değil. Konu, istismara açık. Paranın tatlı yüzü insanı CENNETTEN bile vazgeçirtebiliyorsa gerisini siz düşünün.

DURDURUN BU ADAMI!

Hem Antalyalılar hem de Türkiye’de milyonlar eylem, 13 günlükken sol bacağı kesilen 8 yaşındaki ÖZGE ve babası ALİ İHSAN YILDIRIM’ı tanıyordur. Hem mücadelesini hem şovunu!

Aslında ilk başlarda evinin tavanına kurduğu düzenekle kızına yürümeyi öğretmeye çalışan bir baba portresi vardı önümüzde. Sonra hukuk mücadelesi gündeme geldi.

Bunun için hem medya hem de hukukçular devreye girdi. Olmadı CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN konuya el uzattı. Her türlü destek verildi fakat hukuk bir yerde tıkandı. Adalet bu!

Neyse bir taraftan dönemin Büyükşehir Başkanı MENDERES TÜREL olmak üzere birçok kurum protez için yardımda bulundu. Minik Özge ayağa kaldırıldı ama sorunları da büyüdü.

Bu sorunları baba Yıldırım fırsata mı çevirmek istedi ne yapmak istedi bir türlü anlamadık. Bir baktık Bağımsız Milletvekili adayı bile oldu. Şov üstüne şovlar yapıp medyayı kullandı.

Geçtiğimiz günlerde yine gündeme gelme adına ATTALOS HEYKELİ önünde yanında getirdiği kızının PROTEZ BACAĞININ üzerine MOTORLU TESTEREYİ koyarak eylem yaptı.

Yine gündeme geldi mi? Gelmeyi başardı. 8 yıllık hukuk mücadelesi verirken bu tür eylemlere gerek var mıydı, yok muydu tartışılır. Hukuk böyle aranmamalı, aranmaz.

Şimdi, SMA hastası çocuğunu istismar eden anne ile babanın kızının bacağını bu şekilde istismar etmesi arasında ne fark var ki? Ben çok fazla bir fark göremiyorum.

Hele birde o meydana getirilip binlerce kişinin önüne çıkartılan Özge’ye bir bakın. Tezgaha konulmuş bir mal gibi sunulup sergilenmesine, şova alet edilmesiyle.

Bende diyorum ki; birileri bu BABAYI DURDURSUN. Hukuk mücadelesi şova dönüştürülmesin. Hassas bir konu istismar edilmesin. Çocuğun psikolojisi bozulmasın.