CENNET BEDAVA

Namaz kaç para? Abdest, gusül, şehadet, oruç tutmak, Kur’an okumak, iyi insan olmak, namuslu yaşamak, terbiyeli olmak, mütevazi olmak, şerefli yaşamak, saygılı olmak, hak yememek, insanlara faydalı olmak kaç para?

***

Bir de cehennem tarifesine bakalım. Hırsızlık, namussuzluk, ahlaksızlık, hak yemek, kumar oynamak, içki içmek, zina yapmak, sahtekarlık yapmak, insanları dolandırmak kaç para?

***

Cennete gitmek için gerekli tüm enstrümanlar ücretsiz, para istemiyor. Cehenneme giden bütün yollar da parayla. İnsanoğlu ilginç bir varlık. Parayla cehennemi kucaklıyor da bedava cennete gitmek için gayret sarf etmekte çok gevşek davranıyor.

***

Yüce Rabbimiz yeni uğurladığımız Ramazan-ı Şerif ayı vesilesiyle ibadetlerimizi ve kalbimizin yumuşamasını sadece bu mübarek ayla sınırlandırmayıp on iki aya, bir ömre yaysın inşallah.

***

Allah (cc) karşısında katılıkta taş gibi olan kalplerimizi Rabbim mum gibi eritsin de beş vakit namazı severek kılalım ve namazın şartlarına uygun bir şekilde kul olmayı nasip etsin hepimize (amin).

CUMA GÜNÜ

Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrıldığınız zaman hemen Allah’ı zikir etmeye gidin, alışverişi bırakın. Bu, bilirseniz sizin için daha hayırlıdır. (Cuma Suresi, Ayet 9)

***

Cuma, Müslüman için bir bayramdır. Dünya tarihinde unutulmaz Cuma günlerinden birisi de 26 Ağustos 1071 Cuma günüdür. Anadolu’ya ordu ile girişimizin ilk günüdür.

***

Biz de Cuma günlerini farklı ve faziletli işleri yapmak için kendimize özel bir zaman dilimi olarak belirleyebiliriz. İşyerimizin açılışını, oğlumuz için kız isteme gününü, yardım yapacağımız günler gibi. Böyle bir disiplini oluşturursak haftalık iyilik yapmayı da unutmamış oluruz.

***

İnsanoğlundan başka bütün canlılar Cuma günü güneş doğuncaya kadar korku ve dehşet içinde beklerler. Çünkü kıyamet Cuma günü kopacaktır. Bizim yapabileceğimiz her an ölüm gelebilecek şekilde ölüme ve ahiret yolculuğuna hazır olmalıyız.

HATIRA

Mesleği icabı ağaç kesen bir vatandaş anlatmıştı. ‘Cuma günü ağaç kesmem. Bir Cuma günü ulu bir ağaç kesiyordum, ağacın kökünden çocuk ağlaması gibi bir ses duydum. Hemen ağaç kesmeyi bıraktım.

***

Yine bir Cuma günü nacakla odun kesiyordum. Nacak omzumdayken ayağım kaydı ve nacağın üzerine düşüp ayağımı yaraladım. Bu iki tecrübeden sonra Cuma günlerini kendime tatil yaptım, Cuma günleri ağaç kesmiyorum.’