Cenaze evinde 'lağım' vakası

Akseki ilçesine bağlı Değirmenlik Mahallesi’ndeki bir cenaze evinin sahipleri CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT Genel Müdürlüğü’nden evin önündeki tıkanan kanalizasyonun temizliği için talep oluşturmalarına rağmen olumlu bir cevap alamadı. Tıkanan kanalizasyon kötü kokuya yol açtığı için cenaze sahipleri kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı.

Akseki İlçesi Değirmenlik Mahallesi’nde ikamet eden Güzel Özen isimli vatandaş geçtiğimiz gün defnedilirken cenaze evinde yaşanan sorun aileyi çileden çıkarttı. Defin işlemlerinden sonra merhumun ailesi taziyeleri kabul etmek için taziye evine geçtiklerinde evinin önünde bulunan kanalizasyonun tıkandığını fark etti. Kötü koku yayan kanalizasyonun temizlenmesi için CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT Genel Müdürlüğü’nden yardım isteyen aile olumlu cevap alamayınca temizliği kendileri yaptı. 


VİDANJÖRÜN BOZUK OLDUĞUNU SÖYLEMİŞLER
Cenaze için İstanbul’dan gelen aile fertleri CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan ASAT Genel Müdürlüğü’nün hizmetleri ve görevleri arasında yer alan kanalizasyonun temizliği için Belediyenin Akseki Sorumlusu Olcay Şimşek Kurnaz’ı ve ASAT Akseki Şube Müdürü İsmet Akbaş’ı aradıklarını belirtti. Yaşanan olumsuz durumdan bahseden cenaze sahipleri temizlik için talepte bulunduklarını, sorumluların ise 1 tane vidanjör araçlarının olduğunu ve onun da bozuk olduğunu söyleyerek yardımcı olmadıklarını ifade etti. ASAT yetkililerinden olumlu bir cevap alamayan aile fertleri bu sefer çözümü kendileri ürettiklerini belirtti. Kendi imkanları ile kanalizasyonu temizleyeme çalışan mağdur ailenin yaşadıkları belediyeye ve ASAT’a tepki gösterirken ilçe sakinleri de sitemlerini dile getirdi. 


“CENAZEMİZ OLDUĞU HALDE YARDIMCI OLMUYORLAR”
Yaşananları anlatan merhum Güzel Özen’in torunu Fatih Şahin, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni aradık ama maalesef 1 tane araçlarının olduğu ve bozuk olduğunu söylediler. ‘2'nci aracımız olmadığı için yardımcı olamıyoruz’ dediler. Cenazemiz var cenazede bunla uğraşıyoruz. 3 ila 4 defa görüştük kendileriyle. Şu an aracımız yok diyorlar. Bozuk ve tek aracımız var diyorlar. Cenazemiz olduğu halde yardımcı olmuyorlar” ifadelerini kullandı.