CEM KARACA KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Kepez Belediyesi, 5 Temmuz Antalya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında gençlere Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi armağan edildi.

Kepez Kent Meydanı’na, Kepez Belediyesi tarafından Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi açıldı. Kütüphane açılışına AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve vatandaşlar katıldı.

“BU TARİHTE SEÇMEMİZ BİR RASTLANTI DEĞİL”
5 Temmuz 1921’de, bundan 100. yıl önce Antalya’nın bu milletin malı olduğuna dair çok önemli bir tescil yaşandığını hatırlatan Başkan Tütüncü, “ İşgal kuvveti İtalyanlar, 5 Temmuz’da bu güzel şehre geldikleri gibi bu güzel şehri terk ettiler. Bu işgalin sembolü olan şehidimiz Mustafa Haşmet’i, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve milli mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını saygıyla hürmetle ve rahmetle anıyorum. Bu anlamlı eserin açılışını bu tarihte seçmemiz asla bir rastlantı değildir. Gençlere armağan ettiğimiz bir kütüphanenin açılışını yapıyoruz. Ama biz bu kütüphaneyi Mustafa Haşmet ve milli mücadelenin ölümsüz kahramanlarına ithaf ediyoruz. Hayırlı olsun“ diye konuştu.

“KEPEZ’DE ÖNEMLİ İŞLER YAPILIYOR”
AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse’de, Kepez’de bir başka eserin hizmete açılıyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Milletvekili Köse, “Gençlere o imkanlar verdikten, gençlerin önünü açtıktan sonra, o gençlerin aşamayacağı hiçbir engel, varamayacağı hiçbir menzilde yok. Kepez’de çok önemli işler yapılıyor. Bu işlerin hiçbiri tesadüfen olmuyor. Bugün alelade seçilmiş bir gün değil. Tarihler özenle seçiliyor, mekanlar özenle seçiliyor, isimler özenle seçiliyor. Cem Karaca, Cemil Meriç, Erdem Bayazıt ismi bir çalışmanın ürünüdür ”dedi.
İHA