ÇEKİN KİRLİ ELLERİNİZİ FUTBOLDAN

Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi Twitter hesabından Trabzon ve Trabzonsporlulara yönelik hakaret içeren paylaşımı nedeniyle büyük tepki toplayan CHP'nin Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç, bugün CHP Isparta İl Yönetiminin yaptığı toplantıda kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilirken, İl Gençlik Kollarındaki görevi de düşürüldü

Başkan Yalım Halıcı, "Dün maalesef hiç birimizin tasvip edemeyeceği, kabul edilemeyecek bir olay yaşadık. Cumhuriyet Halk Partisi üyesi bir arkadaş kendisine de partimize de yakışmayacak şekilde sosyal medya hesabından bir futbol müsabakası öncesi açıklamalar yapmış. Tabii bu açıklamaları kendisini bağlayan açıklamalardır. Bu açıklamaların partimizden uzaktan yakından alakası yoktur. Biz de bugün il yönetim kurulumuzu toplayarak bir karar aldık. 26.10.2020 tarihli 172 Nolu toplantı tutanağının 2'nci gündem maddesi olarak görüşülen İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç'ın CHP Disiplin Yönetmeliğinin 15'inci maddesine göre üyelikten kesin çıkarma cezası, 'gerektiren durumlar' başlığı altında kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevkine il yönetiminin oy birliği ile karar vermiş bulunuyoruz" dedi.

'TÜM TRABZONLULARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ'

İlayda Kılınç'ın Gençlik Kolları yöneticiliğinin bugün itibarıyla düşürüldüğünü de açıklayan Başkan Halıcı, "Bizler her zaman sevgi ve saygı dilini benimseyen siyasette de sporda da bu çirkin üslubu hiçbir zaman kabul etmeyen insanlarız. Dolayısıyla bu paylaşımın Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzel kişiliğiyle yakından uzaktan alakası yoktur. Bu arkadaşımız kendince fanatik duygularla maçtan önce bu mesajı atmıştır. Fakat kendisini CHP'de bir görev üstlendiği için biz üzerimize düşen vazifeyi gerçekleştirerek partimizle olan ilişkisini kesmek adına İl Disiplin Kurulu'na kendisini sevk ettik. Bu vesile ile tekrar tüm Trabzonlulardan özür diliyoruz. Böyle bir şeyin yaşanmasını hiç istemezdik. Maalesef genç bir arkadaşımız bu yanlışı yaptı. Tekrar özür diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak tekrar olmayacağının sözünü veriyorum" diye konuştu.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

İlayda Kılınç'ın partiden kesin ihraç talebiyle sevk edildiğini hatırlatan Başkan Halıcı, "Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğüne göre il başkanının üyelikten çıkarma yetkisi yoktur. İl başkanları disiplin kuruluna sevk edebiliyor. Biz de kesin ihraç talebiyle bu arkadaşımızı disiplin kuruluna sevk ettik. Disiplin kurulu kendisinin ifadesini alacaktır. Yaklaşık 1 hafta süre içinde bu dosya sonuçlanacaktır" dedi.

DHA