ÇAVUŞOĞLU ÜZERİNDEN KORUMA ZIRHI ÖRMEK!

Uzun süreden beri “Yazsam mı yazmasam mı, yazsam birileri saldırıya geçer mi, komplo kurarlar mı, sonra da ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mı’ diye çok düşündüm.

Ama insanın içine bir kurt düştü mü içten içe kemiriyor. Hele hele doğru düşünüp yanlışları görünce. Ama Antalya’da son günlerde bir dizi yanlışı görünce kurdun beni yemesine izin veremezdim.

Bu nedenle de “Ya Allah” deyip yazmak hasıl oldu. Her türlü saldırıyı göze aldık artık. Haydi bakalım “Biz ne günler gördük Reis. Tek koruyucumuz Allah” sözü ile bastık klavyenin tuşlarına.

Konumuza girmeden önce geçen hafta Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’un basın toplantısında, Trabzonspor için siyasiler üzerinden kurulmaya çalışılan koruma kalkanından bahsetmek istedim.

Sayın Koç, Trabzonspor’un şampiyonluğunu kutlarken, “Siyasilerimizin bir takıma gönül vermesi normaldir. Özellikle son yıllarda devlet görevlilerinin Trabzonspor'u açıkça desteklemesi bu camianın kendini özel hissetmesine sebep oluyor. Türk futbolunun dinamiklerini etkiliyorsunuz. Türk futbolunda zayıf olan adil rekabet ortamının ortadan kalkmasına sebebiyet veriyorsunuz" demişti.

Yani, bazı insanların başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Trabzonlu siyasilerin ismini kullanarak siyasi kalkan örmeye çalıştıklarını iddia etmişti. Bu doğru veya bir iddiadır. Bilemem. Bildiğim üst düzey siyasilerin buna izin vermeleri mümkün olmadığıdır!

Fakat buna benzer tıpa tıp olayların Antalya’da yaşandığını biliyorum, duyuyorum ve görüyorum. Dışişleri Bakanı hemşehrimiz Mevlüt Çavuşoğlu’nun adı sıkça kullanılmaya başlandı.

Kimi zaman bürokraside, kimi zaman bir ticari olayda, kimi zaman siyasi bir konuda, kimi zaman rant peşinde koşanlar tarafından. Çünkü onun adını kullanarak kendilerine zırh örüyorlar. Yani dokunulmazlık vasfı kazandırıyorlar.

Peki, bundan Sayın Çavuşoğlu’nun haberi var mı? Hiç sanmam. Amma velakin, “Biz Sayın Bakan’ın ekibindeniz” deyip sanki haberi varmış algısı yaratıyorlar, baskı oluşturuyorlar.

Ha unutmadan Alanyalı olan Bakan Çavuşoğlu’nun adını konum komşuları bile Antalya’dakilerden daha az kullanıyorlar. Hatta zarar vermemek için hiç kullanmayanlar bile var.

Şimdi geleyim sadede! Efendim, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun adını dışarıdan birileri değil kendi partisinin içinden kullananlar türedi son dönemde. Garip garip işler olmaya başladı.

Bana bu konuda gelen şikayetler giderek artmaya başladı. Özellikle bir isim üzerinde yoğunlaşmaya başladı. AK Parti Korkuteli Belediye Meclis Üyesi İsmet Senekci bu isim.

Kendisini hiç tanımam. Yüz yüze gelmişliğim var ise de tanımadığım için hiç bire bir muhabbetim olmamıştır. Bu yüzden şöyle bir araştırdım hacı Google’da kimdir diye?

2019 yılında Korkuteli Belediye Meclisi’nde, MHP’li Başkan Ömer İşlek’in, borçlanma yetkisine AK Parti, CHP, Saadet ve İYİ Partili meclis üyelerinin 'hayır' oylarıyla tırpan vurulmuş.

Bu işin başını da iddialara göre AK Partili Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü İsmet Senekci çekmiş. Sebep ise aşağıdaki satırları dikkatli okursanız anlayacaksınız!

Geçen ay ise eski pazar yerinin yakımı sırasında kepçenin üzerine çıkıp yıkıma karşı çıkmış. Bir de asıl işi ‘İsmet Senekci Ltd. isimli Reklam Tanıtım Organizasyon İnşaat’ şirketi varmış.

Şimdi siyasete girmiş birinin ticaret yaparken çok dikkatli olması, hem kendisine hem de partisine zarar gelmemesi için azami gayret göstermesi gerektiğine inanırım.

Ama Senekci’nin böyle yapmadığı hem kendi siyasi kimliğini, hem AK Parti’nin hem de Bakan Çavuşoğlu’nun adını kullandığı iddiası ile bu şikayetler onun üzerinde yoğunlaşıyor.

Ne mi yapıyormuş AK Partili Korkuteli Belediye Meclis Üyesi İsmet Senekci? Öne AK Parti Belediyelerin tüm reklam ve organizasyon işlerinin bağlantısını yapıyor. Serik hariç. Bir de Korkuteli!

Sonra? Sayı ve bütçe yetersiz olunca CHP’li belediyelere yöneliyor. Başta Büyükşehir olmak üzere çoğunun reklam, tanıtım, organizasyon işlerinin bağlantısını gerçekleştiriyor.

Bunları yaparken kendi şirketine mi başka bir yer adına mı işlem yapılıyor bilemiyorum. Gelen şikayetlere göre organizasyon firması olan yerel bir medya kuruluşuna aktardığı.

Yahu madem ticaret yapıyorsun. Allah daha çok versin, kimse sana engel değil. Sen bir siyasetçi olduğun için normal işadamından iki kat, hele hele iktidar partisine mensup olduğun için bin kat dikkatli olman gerekir.

Kendi şirketine iş yapabilirsin ama asla iş takipçiliği yapmamalısın, yapamazsın! Hele hele bir dünyaya mal olmuş bir devlet adamı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun adını kullanıp kendine koruma zırhı örmemelisin!

Şimdi geldiğimiz noktada üç beş milyon liralık kazancın için başta Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı’na bırakın katkı vermeyi onarılması güç büyük zararlar veriyorsun Sayın Senekci!

Sadece onlara mı? Son günlerde iç ve dış mihraklara karşı can siper hane mücadele eden partin ve partililerinin özverisine gölge düşüyorsun Sayın İsmet Senekci!

Birde Sayın Çavuşoğlu’nun adını kullananlara çağrım olacak. Bırakın artık bu eskimiş taktikleri. Adamın haberi bile yok yaptıklarınızdan. Eğer böyle devam ederseniz benim bildiğim Çavuşoğlu’nun keseceği fatura çok ağır olur ve ödeyemezsiniz. Benden söylemesi.

Bana gelen şikayetler içinde en dikkatimi çeken bu olayı gündeme getirdim. Bakalım AK Parti Antalya İl Başkanlığı bu konuda nasıl bir tavır alacak bekleyip göreceğiz.

Unutmadan. Polisin operasyonunda işyerinde kumar oynattığı tespit edilip kahvehanesi mühürlenen AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Evin Bayraktar Ağaoğlu hakkında nasıl bir işlem yapıldığı yolunda da epeyce soru geliyor.

Sanırım bir cevap veren olacaktır. Olursa da buradan paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.