Çavuşoğlu tarih verdi

Serik ilçesi Boğazkent Mahallesi’nde mahalle sakinleri ve balıkçılarla buluşan önceki dönem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya-Alanya Otoyolu Projesi’yle ilgili olarak, “Önümüzdeki haftalarda inşaat başlıyor. Tam teşekküllü bir şekilde, tam kapasiteyle en geç mart ayında Alanya-Antalya Otoyolu inşaat çalışmaları başlamış olacak. Hep beraber yakından takip ediyoruz” dedi.

AK Parti Serik Teşkilatı’nın Mahalle Buluşmaları kapsamında önceki dönem Dışişleri Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili, NATO-PA Türk Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Serik ilçesinde Boğazkent mahallesi sakinleri ve balıkçılarla buluştu. Çavuşoğlu’na AK Parti Serik ilçe Başkanı Ahmet Söker ve kurum müdürlerinin eşlik etti. Programda sorunlar dinlenip çözüm önerileri üzerine konuşulurken Çavuşoğlu ve beraberindekiler Acısu Deresi’nin denizle buluştuğu noktada başlayan çalışmaları yerinde inceledi.

“ANTALYA-ALANYA OTOBANI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR”
Boğazkent’in sorunlarını dinlemeye geldiklerini belirten Çavuşoğlu, “Yıllardır hep birlikte konuştuğumuz bazı projeler vardı. Artık bu projelerde de sona doğru geldik. Bunların en önemlisi Alanya-Antalya Otobanı’ydı. Aslında bu Akdeniz sahil yoluna, Gazipaşa'ya kadar, oradan da devam eden şu anda Akdeniz yolu var. Antalya-Mersin arasındaki yol otoban ona bağlanacak bir yol ama şu an itibariyle projeye göre Serik ilçemizden başlayıp Alanya'nın girişine kadar devam edecek. Bu inşaat devam ederken de o diğer bahsettiğimiz hedeflere de destinasyonlara da inşallah yolu uzatmış olacağız. İhaleyi yaptık biliyorsunuz. Yüklenici şirket şantiyesini kurmaya başladı burada Serik'te. Alanya tarafına da kuruyor. İki taraftan başlayacaklar. Önümüzdeki haftalarda inşaat başlıyor. Tam teşekküllü bir şekilde, tam kapasiteyle en geç mart ayında Alanya-Antalya Otobanı inşaat çalışmaları başlamış olacak. Hep beraber yakından takip ediyoruz” dedi. 


“KÖPRÜLÜ KAVŞAK İNŞAATI KASIMDA BAŞLAYACAK”
Sizleri yakından ilgilendiren şu anda D-400 Karayolu üzerindeki Sanayi Kavşağı dediğimiz Boğazkent Köprülü Kavşak Projesi’nin de ihalesini yaptık. İnşallah kasım ayında inşaat başlayacak. Ve böylelikle hem D-400 yol üzerindeki trafiği rahatlatacağız. Hem de bu bölgede yaşayan hemşerilerimiz daha güvenli bir şekilde o kavşağı kullanmış olacak. Bu vesileyle bir taraftan otoban inşaatı, diğer taraftan D-400 yolu üzerindeki trafiği rahatlatmak için de yol üzerinde genişletme çalışmaları, yine kavşak düzenlemeleri, kavşaklarda, sağa sola çıkışlarla ilgili düzenlemeler yapılacak. Bana göre bazı ışıklı kavşakların da kapatılması gerekiyor. Biz mahalleden geçerken iki tane bazen üç tane ışıklı kavşak var. Zamanında bunlar o sebep bu sebeple yapılmış. Bana göre hataydı. Ama kıramamışız muhtarları, kıramamışız mahallelerimizi bu kadar sıklıkta ışıklı kavşağın olduğu başka bir yol yok. Yani Antalya'dan Alanya'ya kadar yetmiş küsur tane ışıklı kavşak var. Neyse bunların tüm bu trafiği azaltmak için. Çünkü turistler geliyor. Türkiye'nin her yerinden insanlar geliyor. Sizler, bizler kullanıyoruz. Tarım ürün taşıyoruz vesaire bu yolu da rahatlatacağız” ifadelerini kullandı.  


“ELEKTRİK İÇİN 8 MİLYAR YATIRIM YAPACAĞIZ”
“Enerji konusunda bayağı geride kalmışız”  diyerek sözlerine devam eden Çavuşoğlu, “Bunu açık yüreklilikle vatandaşımızdan oy isterken de söyledik. Şimdi seçim bitti. Yine söylüyoruz. Bu Antalya'da bu açık bize yakışmıyor. O yüzden bu açığı kapatmak için çok çalışmamız lazım. CK şirketimizin yöneticileri de burada bizimle beraber. Bu sene 8 milyar TL ilimize yatırım yapacağız. Ama biz bu rakamı arttırmaya da hazırız. Ankara'yla da görüşüyoruz. Tüm öncelik deprem bölgesinde tüm şirketler oralarda bazen taşeron bulmakta müteahhit bulmakta da zorlanıyor şirket. Bazen malzemede de sıkıntı çektiklerini biliyorum. Bu mazeret değil. Ama bu açığımızı kapatmak için tıpkı iki binli yıllarda iki bin üç, dört, beş, altı yıllarında iktidara geldiğimiz o ilk yıllarda çok ciddi problemler vardır. İşte bugün hava bulutlu mesela böyle bulut olduğu zaman elektrikler her yerde kesilirdi. Bir seferberlik anlayışıyla büyük yatırımlar yaptık. Şimdi de bir seferberlik anlayışıyla bu açığı kapatmamız lazım” diye belirtti. 


“SERİK’E 300 YATAKLI YENİ HASTANE PLANLIYORUZ”
Diğer taraftan tabii sağlık da bizim için önemli. Cumalı Mahallesi'nde 102 dekar alanda 300 yataklı yeni hastane planlıyoruz. Burada yatırım programına en kısa sürede alıp başta Kemal Çelik milletvekilimiz olmak üzere arkadaşlarımız takip edip bunu hizmete sokacağız. Diğer taraftan Aile Sağlığı Merkezi artı sağlıklı hayat merkezi artı ilçe sağlık müdürlüğü ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapımı yüzde 90 seviyesine geldi. Burası adeta bir sağlık külliyesi gibi olacak. Ve inşallah modern imkanlarla hizmet vermesi için de diş hastanemizi buraya taşıyoruz ki vatandaşlarımız uygun fiyatlarda ağız ve diş sağlığı bakımını böyle hijyen bir ortamda, sağlıklı bir ortamda alsın. Çünkü ağız ve diş sağlığı gerçekten her türlü sağlık hizmeti önemli ama en önemli konulardan biri tanesi diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.