ÇAVUŞOĞLU'NDAN TAHLİYE AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fildişi Sahilleri Dışişleri Bakanı Kandia Camara ile görüştü. İki Bakan kameralar karşısına geçerek basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fildişi Sahilleri Dışişleri Bakanı Kandia Camara ile görüştü. İki Bakan kameralar karşısına geçerek basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna çatışması nedeniyle Mariupol'deki Kanuni Sultan Süleyman Camii'ne sığınan Türk vatandaşlarının tahliyesi ile ilgili önemli ifadeler kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili son gelişmeleri aktarırken "Ukrayna'dan 15 bine yakın vatandaşımızı tahliye ettik" açıklamasını yaptı. Çavuşoğlu "Bugün ya da yarın güzel haberleri verebiliriz" müjdesini verirken Rus mevkidaşı Lavrov'la yaptığı görüşme hakkında da bilgi verdi.

“GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR”

Çavuşoğlu, “Mariupol'de 100-110 civarında Türk vatandaşı var. İletişimimiz sağlıklı değil. Tahliye için iki tarafın da yardımını istedik. Görüşmelerimiz sürüyor. Dün akşam Sergey Lavrov beni aradı. Şartlar yavaş yavaş oluşuyor. Bugün ya da yarın güzel haberi bekliyoruz. Vatandaşlarımızın camide yiyecek içecek sıkıntısı olmadığını da öğrendik. Sivillerin de çıkarılması konusunda çabalarımız sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

İHA