Çavuşoğlu: Böcek ne istediyse yaptık

Lider Haber TV’ye konuk olan AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin seçim çalışmalarını anlattı. Çavuşoğlu, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in iktidara yönelik eleştirilerine ise sert cevap verdi, “Ne istediyse verdik” dedi.

Yerel seçimlere sayalı günler kala Antalya’da hareketli günler yaşanıyor. Partisinin seçim çalışmalarına katılan önceki dönem Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Lider Haber TV ekranlarında Ahmet Demir’in sunduğu Seçim Özel programına katıldı. Çavuşoğlu, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in “Mualif belediyelere yardım yapılmıyor” iddialarına cevap vererek, sert eleştirilerde bulundu.



"NE İSTEDİYSE VERDİK"

Mevlüt Çavuşoğlu, CHP’li Böcek’in iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Antalya’ya son 21 yılda 357 milyar lira destek verildiğini belirten Mevlüt Çavuşoğlu, “Belediye ayrımı yapmaksızın bütün isteklerini gerçekleştirdik. Muhittin Böcek İller Bankası’ndan ne zaman katkı istediyse hep destek verdik. Böcek'in dediği gibi Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları engellenmedi. Tam aksine ne kadar para istediyse hep destek olduk” dedi.



"HİÇ BİR AYRIM YAPMADIK"

Pandemi döneminde rahatsızlanan Muhittin Böcek’in görevini vekaleten yürütenlerin bile isteklerinin de yerine getirdiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Gazipaşa ve Manavgat belediye başkanları hiç istekte bulunmadı. Belediyeler ve halkımız arasında ayrım yapmayız. İnsanlarımızın siyasi görüşü, etnik kökeni ve inancından dolayı bir ayrım yapmadığımız ortadadır.  Halka yapılan hizmetin belediye fark etmeksizin vatandaşa sunulması gerektiğine inanan bir siyasi düşünceye sahibiz. Belediyeler halka hizmet eder. Halka hizmet ederken bizden yardım istediği zaman o yardımı yapmamak doğru bir yaklaşım olmaz. Belediyelere destek olmak bizim asli görevimizdir. Bu tür kurumlara destek vatandaşa doğrudan destek anlamına gelir. Cumhurbaşkanımızın talimatı da bu yöndedir” diye konuştu.



"ESKİDEN AYRIMCILIK VARDI"

AK Parti iktidarından önceki hükümetlerde belediyelere taraflı yaklaşımlar olduğuna dikkat çeken önceki dönem Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişte Cumhurbaşkanımız İstanbul Belediye Başkanı iken ne kadar ayrımcılığa tabii tutulduğunu hepimiz biliyoruz. Şimdi böyle bir durum yokken ortaya atılan iddialar doğru değil. İster büyükşehir belediyesi desin ister ilçe belediyesi. Kim söylerse doğruyu söylememiş olur.”