CAS'TAN SKANDAL KARAR

Uluslararası Futbol Mahkemesi CAS, Aatif Chahechouhe ile Antalyaspor arasındaki uyuşmazlıkta kararını verdi. Kırmızı-Beyazlılar, 1.2 milyon Euro tazminat ödemeye mahkum edilirken, konuyla ilgili olarak dönemin Başkanı Ali Şafak Öztürk, dikkat çekecek açıklamalarda bulundu. Verilen kararın adil olmadığına dikkat çeken Öztürk, Faslı futbolcunun hiçbir alacağı olmamasına rağmen sözleşmesini tek taraflı fesih ettiğini ve açtığı davayı da kazandığına vurgu yaptı.

SÖZLEŞMESİNDE MADDE OLMASINA RAĞMEN

2019-2020 sezonunda Aatif Chahechouhe'ya 28 kişilik kadroda yer verilmediğine dikkat çekerken, "Bunun ardından sözleşmesini tek taraflı fesih etti. Sözleşmesinde, '28 kişilik kadroya alınmayabilir' maddesi olmasına ve o güne kadar olan alacaklarının tamamı ödenmesine rağmen fesih yoluna gitti ve dava süreci başladı. 1.5 yıllık sürecin ardından Antalyaspor aleyhine bir karar çıktı" dedi.

TÜRK KULÜPLERİNİN ALEYHİNE KARARLAR

Bu kararın Türk kulüplerine zarar vereceğine dikkat çeken Öztürk, "Bundan sonra 28 kişilik kadroda yer almayan futbolcular, hak iddia edebilecek. Son yıllarda CAS'ın Türk kulüplerine aleyhine kararları var" dedi.