ÇANTADA KEKLİK GÖRENLER YANILDI

 Hayatımızın her anı her dakikası, DÜŞÜNCEMİZİN ve DİLİMİZİN ucundaki ilk kelime maalesef 28 Mayıs’ta yapılacak 2’nci tur CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi. Yapılan açıklamalar, hakaretler vs…

Ne hikmetse hemen hepimizin dilinden düşürmediği ve karşımızdaki her kim olursa olsun sıkça ve BONKÖRCE kullandığımız bir ifade vardır; “DÜRÜST OL, AÇIK SÖZLÜ OL, ADAM OL” diye.

Lakin bırakın dürüstlüğü TERBİYEYİ yerlerde süründürür hale getirdik. Birçoğumuzun AĞZI vallahi hiç kimse kusura bakmasın LAĞIM ÇUKURU gibi olmuş durumda.

Aslında böyle olanların anne ve babalarının da yaşananları, söylenenleri asla TASVİP etmeyeceğine eminim. Hiçbir ANNE-BABA evladının böyle davranmasını, konuşmasını istemez.

Neyse bu ikinci tur meselesi İLK KEZ başımıza geldiği için herkes birtakım hesapların peşine düştü. Eline kalemi, kağıdı, tableti ve telefonu alan HESAP UZMANI kesildi.

Kaldırım mühendisi olamamışların SİYASET MÜHENDİSİ edasıyla yaptıkları çalışma ve sosyal medya paylaşımları inanın bana ve benim gibi düşünenlere “ÖÖÖÖHHHH” dedirtti.

Günümüz insanlarında en çok gözlemlenen olumsuz konular; AHLAKİ seviye düşüklüğü, bozuk KARAKTERLER, yanlış geliştirilen ALIŞKANLIKLAR. Seçimin ortaya çıkardığı ACI ama gerçek bu.

Alışkanlık ve karakterlerin insanların kaderini nasıl etkilediği üzerinde başka bir zaman durmak istiyorum. Ama yeri gelmişken bununla ilgili MAHATMA GHANDİ’nin bir sözünü hatırlatmakta fayda görüyorum.

Ghandi, “SÖYLEDİKLERİNİZE dikkat edin, DÜŞÜNCELERE dönüşür… DÜŞÜNCELERİNİZE dikkat edin, DUYGULARA dönüşür… DUYGULARINIZA dikkat edin, DAVRANIŞLARA dönüşür… DAVRANIŞLARINIZA dikkat edin, ALIŞKANLIKLARA dönüşür… ALIŞKANLIKLARINIZA dikkat edin, DEĞERLERİNİZE dönüşür… DEĞERLERİNİZE dikkat edin, KARAKTERİNİZE dönüşür… KARAKTERİNİZE dikkat edin, KADERİNİZE dönüşür…” demiş.

Ama GHANDİ söyler de bizim büyüklerimiz ondan geri kalır mı? “DÜŞÜNCE ek, DUYGU biç; DUYGU ek, DAVRANIŞ biç; DAVRANIŞ ek, ALIŞKANLIK biç; ALIŞKANLIK ek, KARAKTER biç” demişler.

Bu süreçte yaşananlar sanırım bu cümleler ile birebir ÖRTÜŞÜYOR. İnşallah seçim sonucunda böyle olmaz ve bizim insanımız GHANDİ’yi yanıltır. Yoksa çekilmez, SİNKAF bir dolu yaşam bizi bekler. Sonrasını düşünmek bile istemiyorum.

İnsanlar iyi insan olma konusunda BİLİNÇLİ olarak hiç düşünmüyorlar ve bu yönde hiç ÇABA göstermiyorlar gibi geliyor bana. KARAKTER, kişilikten daha önemlidir. Bütün insanlarda yanlış HUYLAR düzeltebilir. İnsanlar beğenmedikleri huyların, doğrularını yapa yapa İYİ HUY sahibi olabilirler.

Mesela; hep dürüst ola ola o iyi huy ona yerleşir ve artık alışkanlık haline gelir, istese de değiştiremez. Aslında yazacak çok şey var ama böyle bir konuyu niye açtığımı lakırdıyı bırakıp sadede yani yazımın başlığına geldiğimde anlayacaksınız.

Birkaç gündür ATA İTTİFAKI’NIN adayı SİNAN OĞAN’ın dün merakla beklenen açıklaması asıl mevzu. Geçmişi MİLLİYETÇİLİKLE bilinen Oğan, birçok kişinin beklediğinin aksine desteğinin CUMHUR İTTİFAKI’NDAN yana olacağını açıkladı.

Tabi bunu yaparken yaşadığı süreci baştan sona tüm ayrıntıları ile anlattı. Akıllarda soru işareti kalmaması için uzun bir konuşma yaptı. Sonrasında da kendisini ÇANTADA KEKLİK GÖRENLER ve bu desteği beklemeyenlerin lincine uğradı. Tıpkı MUHARREM İNCE gibi.

Kim olursa olsun, kimse kimseyi ÇANTADA KEKLİK gibi görmemeli. Kim nereyi desteklerse desteklesin tavır önemli, DİK DURUŞ önemli.

Gerisi hikaye. Zaten o da beni ilgilendirmiyor. Çünkü ben SİYASETİ hiç ama hiç sevmiyorum.

Benim bildiğim insanlar DOĞRU ve DÜRÜST karakterleriyle saygındırlar. İnsan toplulukları, kişisel özellikleriyle değil KARAKTER alışkanlıklarıyla gelişirler. Kendimize iyi davranışlar kazandırmak temel prensibimiz olmalı. Zira iyi alışkanlıklar iyi karakterleri oluşturuyor. Yoksa GHANDİ’nin ve büyüklerimizin söylediklerinin yerden göğe kadar haklılığı ortaya çıkıveriyor.

Son olarak; “Sağlam karakterli insanlarla bu MEMLEKET geleceğine ÜMİTLE bakabilir” diyeyim ve uzayıp giden konuyu bugünlük kapatayım.