ÇANTACILARA DİKKAT!

 Önceki gün SGK Antalya İl Müdürlüğü’ne uğradım. Amacım hem EYT ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde görmek, hem kurumdaki işleyişi biz gözlemlemekti.

***

Öncelikle ifade edeyim ki ilk günlerdeki EYT yoğunluğu bir hayli azalmış. Yoğunluk azalmış derken iş anlamında değil tabi ki. Vatandaşların oluşturduğu kalabalık anlamında ifade edebilirim.

***

EYT açıklandığı dönemlerde mahşeri bir kalabalık, adeta bir birlerini ezerek geçebilmek için yarışan insanlar ve bir şekilde içeri girerek dilekçe vermeyi başaranlar...

İşte o insan kalabalığı bir hayli azalmış, çünkü dilekçe verme işlemleri bitmiş şimdi görev çalışanların. Onlar ise gerçekten olağanüstü bir gayret gösteriyorlar haklarını teslim etmek lazım.

***

Aylık 15 bine varan emekli işlemlerini tamamlama durumunda ay sonu itibari ile tam 50 bin kişinin işlemi bitmiş olacak.

***

Dilekçeleri işleme alma konusunda ilk beş il arasında olan Antalya’da emeklilik için müracaat eden EYT'li sayısı toplam 70 binlerde idi. Yani 20 bin civarında kişi kalmış olacak ki onların da Ağustos ayı itibarı ile tamamlanması bekleniyor.

***

Bu arada hemen belirtelim ki işlemleri tamamlanmamış olan kişiler asla hak kaybına uğramayacak. Ne zaman dilekçe verdiler ise o tarihten itibaren emeklilikleri yapılacak ve toplu olarak paralarını alacaklar.

***

Bu arada hemen bir uyarı da yapmak lazım. Kurum yetkilileri özellikle kurum etrafında kol gezen ve çantacı diye tabir edilenlerin "biz sizi erken emekli ederiz" şeklindeki sözlerine kimse inanmasın.

***

Hangi vatandaşımızın nasıl bir işi var ise direkt bize gelsinler. Bu kurum onlar için var. Dışarıdaki üç beş lüzumsuza paralarını kaptırmasınlar diye uyarmayı da ihmal etmiyorlar. Dikkate almak lazım.