'CANLI' DİRENİŞ

15 Temmuz 2016’da düzenlenen hain darbe girişiminin 6’ncı yılında Antalya tek yürek oldu. 15 Temmuz’da 2 yaşına basan Lider Gazete ve Lider Haber TV ekibi, demokrasi nöbeti tutan Türk milletinin vatan aşkını, Türkiye’nin bölünmezliğini canlı canlı ekranlara yansıttı. CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, etkinliklere katılmaması tepkilere neden oldu.

Zehra TEKECİ, İrem GÜNEYBAZ

Fetullahçı Terör Örgütü'nce düzenlenen ve Türk milletinin şanlı mücadelesiyle püskürtülen hain darbe girişiminin üzerinden tam 6 yıl geçti.  Atalarının yüzyıl önce yazdığı kurtuluş destanıyla yetişen ve hain darbe girişimini canını ortaya koyarak engelleyen Türk milletinin o gece yazdığı 15 Temmuz Destanı’nı bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında coşkuyla anıldı. Yaşanan darbe girişimi nedeniyle her yıl 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak meydanlarda nöbet tutan Türk milleti, Türkiye tarihine sürülmeye çalışılan kara leke nedeniyle şehadet şerbeti içen  şehit ve gazileri minnetle andı.

TARİHE KARA LEKE OLARAK DÜŞTÜ

15 Temmuz hain darbe girişimi, darbecilerin verdiği isimle Harekat Yıldırım veya Yurtta Sulh Harekâtı, 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından gerçekleştirilen askeri darbe teşebbüsü olarak tarihe geçti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmi internet sitesi ve TRT'de yayınlanan bildiride ordunun yönetime el koyduğu ifade edilerek ülkede sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı. Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütü destekleyen 8 binin üzerinde askeri personel, 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı araç ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi, Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü. Girişimin yönetim merkezi Akıncı Üssü'nün de bulunduğu başkentte 15 Temmuz 2016'da "kara" bir gece yaşandı.

15 TEMMUZ’DA YAZILAN DESTAN UNUTULMADI

Yaşanan kara gecede Türk milletinin yaktığı demokrasi ateşi, her 15 Temmuz’da olduğu gibi bu yıl da  Türkiye’nin 81 ilinde yeniden yankı buldu.  Türkiye'nin 81 ilinde ellerinde bayraklarıyla meydanlara akın eden milyonlarca vatandaş, vatan aşkıyla FETÖ'nün darbe girişimine bir kez daha tepki göstererek, demokrasi nöbeti tuttu.

Antalya Valiliğince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında saat 19.30’da “Demokrasi ve Milli Birlik Anma Yürüyüşü” düzenlendi. Antalya Müzesi önünde toplanan yüz binlerce vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’na kadar ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle “Milli Birlik Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı yapıldı. 15 Temmuz Anı Defteri’nin imzalanmasıyla başlayan programda, aziz şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti, İlahi dinletisi yapıldı. Yüzbinlerce vatandaşın eşliğinde “15 Temmuz” Belgeselinin izlendiği program, mehteran konseri, sela ve dua okunmasıyla ile devam etti.

LİDER MEDYA DEMOKRASİ NÖBETİNDE

Akdeniz Bölgesi’nde medya sektörüne yeni bir soluk getiren ve başarıdan başarıya koşan Lider Medya’da bünyesinde faaliyet gösteren Lider Haber TV, Lider Gazete ve Lider Bursa ekibi de15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü’nde sahadaydı. Lider Haber’de Cansu Oktay’ın sunumuyla ekranlara gelen Ana Haber Bülteni canlı olarak Cumhuriyet Meydanı’ndan gerçekleştirildi.  Ana Haber Bülteni’nin ardından Lider Haber, 6 yıl önce meydanlarda Türk milletinin yaktığı demokrasi ateşinin bastırılamayacak gücünü “15 Temmuz Özel” programıyla ekranlara getirdi. Lider Medya Genel Merkezi, Antalya Cumhuriyet Meydanı ve Bursa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ile 3 ayrı noktadan gerçekleştirilen canlı yayınlarda ve konuklar eşliğinde 15 Temmuz ruhunu ekranlara yansıtıldı.

“O GECE HAİNLERE ‘DUR’ DENİLDİ”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı kapsamında ulusa seslendi. Çavuşoğlu, “6 yıl önce bugün sokağa dökülen milyonlarca vatan evladı FETÖ’cü hainlerin darbe girişini püskürttü. 252 vatandaşımız o gece şehit oldu, 2 binden fazla vatandaşımız gazi oldu. Alanyalı kardeşlerim de o hain gecede bu meydanda toplandı. Hainlere ‘Dur’ dedi. Günlerce süren demokrasi nöbetleri ile bu meydanı hınca hınç doldurarak tüm dünyaya verdiğiniz güçlü mesaj için tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Bir oldukça diri olduğumuzu dosta düşmana gösterdik. FETÖ terör örgütü 60’lardan bu yana devletim tüm kurumlarına sızdı. Bakanlığımıza da sızdı, bakanlığımda 639 FETÖ’cü görevinden çıkarıldı. Milletimizin dindarlığından istifade edilen bu hainlere gereken ders verildi. FETÖ’cülerden temizlenen devletimiz güçlendi. İçerde olduğu gibi yurtdışında da bu hainlerle mücadelemiz devam ediyor. FETÖ mensupları dünyanın hiçbir yerinde güvenli değiller. Teröristlerinin dini milleti yoktur. Milletimizin yazdığı destan birliğimizin kardeşliğimizin destanıdır. Bu birlik 6 yıl sonra bugün daha güçlü. Bize yorulmak, durmak yok çalışmaya devam. Milletimizin hakkını dünyanın her yerinde korumaya devam edeceğiz” dedi.

“EZANIMIZI SUSTURMAYIZ, BAYRAĞIMIZI İNDİRMEYİZ”

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Lider Haber TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Vali Yazıcı, “Bu meydanları 6 yıl geçmesine rağmen dolduran vatandaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu sıcağa rağmen demokrasi nöbetine eşlik ettiler. 6 yıl önce de bu meydana hemşerilerimiz geldi. Antalya halkı demokrasisine düşkün, devletine ve milletine bağlıdır. Biz o gece 252 şehit verdik. 2 binin üzerinde vatan evladı gazi oldu. Yüz binlerce insan sokaklarda döküldü. Büyük, güvenilir liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu tür ağır teşebbüslerin Türkiye’de yapılamayacağını göstermiş oldu. Milletimiz bu sınavı hakkıyla geçti. Bir daha FETÖ benzeri yapıların asla cumhuriyetimize, demokrasimize dokunmasına müsaade edilmeyecektir. Bunun delili 6 sene önce bu akşam yaşananlardır. Ezanımızı susturmayız, bayrağımızı indirmeyiz. Türk halkı 85 milyondur. Son bir kişi kalıncaya kadar kanla sulanmış bu vatanı kimseye vermeyecektir” şeklinde konuştu.

“BU MİLLET UYANDI, ESKİ TÜRKİYE YOK”

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Lider Haber TV 15 Temmuz özel yayınına konuk oldu. Aydın, “15 Temmuz darbe girişimi farklıydı. Ülke yönetimine el koymak değil, iç savaş çıkarmak ülkeyi parçalamak istediler. Her şeyi planladılar ama planlamadıkları bir şey vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hesaplamadılar. O hem Allah’a hem de millete inandı. Sokağa çıkın dediği zaman millet sokağa döküldü. Elleriyle o tankları durdurdular. Bir daha ülkemizde yüz yıllar geçse de darbe girişimi olmayacak. Başaramadılar, başaramayacaklar. Bu millet uyandı, eski Türkiye yok” ifadelerini kullandı.

“BU ÜLKEYE KİMSE BOYUNDURUK VURAMAZ”

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem taş, Lider Gazete’nin ikinci yılını kutladı. Meydanlarda 15 Temmuz ruhunu, birlik ve beraberlik duygusunu yeniden hissetmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Taş, “İlk günkü heyecanla, aşkla Cumhuriyet Meydanı’ndayız. Antalya halkı burada, demokrasi nöbetinde bizlerleydi. Ne Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de bu ülkeyi asla yabancılara teslim etmedi. FETÖ’cü hainlere de etmedi, etmeyecek. Ülkemizin binlerce yıllık tarihinde yenilgi yüzü görmedik. Bayrağımızı yere düşürmedik. Milletimiz ölümüne tankların önüne atladı, meydanlara indi. Biz bu ülke için kefen giydik diyenlerle, bu ülke için hiçbir şey yapmayacakları gördük. Lider dik durunca vatandaşların gücünü de gördük. Meydanlarda gerekirse ölürüz dedik. Birçok insan gözünü kırpmadan şehadete yürüdü. O gece kanıtlandı ki bu ülkeye kimse boyunduruk vuramaz. İçerdeki teröristleri temizledik. Sınır ötesinde devlet hayali kuranlara net cevap verdik. Bu ülkeyi kimse bölemeyecek. Birçok ülkeden FETÖ’cüleri teslim aldık. Ülkemizde yargılanmalar devam ediyor. Mücadeleye devam edeceğiz. Eninde sonunda o gecenin hesabı herkese sorulacak” açıklamasında bulundu.

“BİN ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ

MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun ise, Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi tek yürek olduğunu ifade etti. Durgun, “O gece kendi silahlarımız kendimize çevrildi. O gece halk bu bir kalkışmadır, hükümetin yanında sokaklardayız demişti. Türkiye için hayal kuranlar bu ülkeyle alakalı olumsuz düşüncede olanlar bilsinler ki, biz bir ölür bin diriliriz. Ya kahramanca savaşır ya gazi oluruz. Ama vatanımızı tek etmeyiz. 15 Temmuz’dan ders çıkararak Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devamı için 20232te de Cumhur İttifakını desteğe çağırıyoruz” dedi.

TÜRK KIZILAYI’DA DEMOKRASİ NÖBETİNDE

Türk Kızılay’ı 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında gelen vatandaşlara su, kolonya ve çorba ikramında bulundu.