MALATYA'DA SAMBA

Antalyaspor, ligin dibine demir atan Yeni Malatyaspor deplasmanında Brezilyalı futbolcularıyla güldü. Luiz Adriano ve Fernando Lucas Martins'in golleriyle mücadeleden 2-1 galip ayrılan Akrep, hem düşme hattından uzaklaştı hem de rakibinin kümede kalma şansını mucizelere bıraktı.

Kümede kalma mücadelesi veren Antalyaspor, ligin dibine demir atan Yeni Malatyaspor deplasmanında Brezilyalı yeni transferleri Luiz Adriano ve Fernando Lucas Martins ile güldü. Rakibini 2-1 mağlup eden Akrep, düşme hattından bir adım daha uzaklaşırken, rakibinin kurtulma umutlarını ise büyük ölçüde bitirdi. Yeni Malatyaspor'un tek sayısı 88. dakikada Buğra Çağıran'dan gelirken, bu sonuçla birlikte Antalyaspor puanını 31 yaparken, Yeni Malatyaspor ise 16 puanda kaldı.

GOLCÜ AÇILIŞI YAPTI

Sezonun ilk yarısında golcülerden yana şansı tutmayan Antalyaspor'da devre arası kadroya dahil olan Luiz Adriano, 3. maçında açılışı yaptı. Beşiktaş ve Karagümrük maçlarını boş geçen Brezilyalı yıldız, 7. dakikada Sadık Çiftpınar'ın hatasını affetmeyerek, Kırmızı-Beyazlılar formayla ilk golüne imza attı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

111 GÜN SONRA KAZANDI

Bu sezon deplasmanda istenilen performansı sergileyemeyen Antalyaspor, uzun süre sonra Antalya dışında 3 puan kazandı. Son dış saha galibiyetini galibiyetini 11. haftada oynanan Giresunspor maçında alan Kırmızı-Beyazlılar, tam 111 gün sonra evine 3 puanla döndü. Bu sezon deplasmandaki 2. galibiyetini alan Akrep, diğer 11 maçta 3 beraberlik ve 8 yenilgi gördü.

448 DAKİKA SONRA GOL YEDİ

Yeni Malatyaspor'a karşı 88'de kalesinde gol gören Antalyaspor, tam 448 dakika sonra filesinden top çıkardı. En son Rizespor karşılaşmasında topu filelerinden çıkaran Kırmızı-Beyazlılar, sonrasında Süper Lig'de oynadığı Gaziantep FK, Beşiktaş ve Karagümrük karşılaşmalarında gol yememişti. Akrep, Türkiye Kupası'nda oynanan maçta Hatayspor'u da 2-0 mağlup etmişti.

VEYSEL SARI FORMAYI KAPTIRDI

Göztepe'nin file bekçisi İrfan Can Eğribayat'ın ardından bu sezon en çok süre alan futbolcu olan Veysel Sarı, ilk 11'deki yerini kaybetti. Cezası sebebiyle Karagümrük mücadelesinde forma giyemeyen deneyimli futbolcu, aynı karşılaşmada performansını golle süsleyen Fedor Kudriashov'a formasını kaptırdı. Bu sezon ilk kez yedek kulübesinde bekleyen 33 yaşındaki futbolcu, en son geçen sezonun 25. haftasında oynanan yine Yeni Malatyaspor mücadelesinde yedekler arasında yer almıştı.

30 SANİYE KIPIRDAMADILAR

Hem sportif hem de mali anlamda zor günler geçiren Yeni Malatyaspor'da futbolcular, maçın başlamasıyla birlikte protestoda bulundu. Antalyaspor'un vuruşuyla başlayan karşılaşmada 30 saniye hareketsiz kalan ev sahibi ekip, daha sonra mücadeleye başladı.

26. HAFTA

Hakem: Atilla Karaoğlan

Yeni Malatyaspor

Teknik Direktör: Atila Gerin

Ertaç Özbir    5

Campi    4

Haddadi    5

Sadık Çiftpınar    4

Mehdi Zeffane    5

Azubuike 5

Donsah  4  (46' Ndong 4)

Mustafa Eskihellaç 4   (55' Adem Büyük 6)

Kenan Özer  4  (46' Hafez 6)

Chouiar  5  (83' Buğra Çağıran)

Dicko  5

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin 7

Bünyamin Balcı 6

Naldo 6

Kudriashov 6

Güray Vural 7

Poli 6 (58' Hakan Özmert 6)

Fernando 8

Doğukan Sinik 7 (70' Floranus 4)

Ndao 5 (58' Ghacha 5)

Fredy 6 (46' Mehmedi 5)

Luiz Adriano 7 (83' Haji Wright)

 

Sarı Kartlar: Sadık Çiftpınar (Yeni Malatyaspor), Fredy (Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Goller: 88' Buğra Çağıran (Yeni Malatyaspor), 7' Adriano, 53' Fernando (Antalyaspor)