REKORU EGALE ETTİ

Türkiye’nin nefeslerini tutarak beklediği Trabzonspor – Antalyaspor karşılaşması nefes kesti. Antalyaspor’un henüz 3. dakikada geriye düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazanan Karadeniz ekibi, 1983-1984 sezonunun ardından Süper Lig’de ipi göğüsleyerek 7. şampiyonluğuna imza attı. Antalyaspor ise 12 maçlık yenilmezlik serisine veda ederek, Avrupa hedefini mucizelere bıraktı.

Süper Lig’in 2021-2022 sezonunun şampiyonunun belirlendiği karşılaşmada Antalyaspor, deplasmanda Trabzonspor’a da boyun eğmedi. Henüz 3.dakikada Cornelius’un golüyle geriye düşen Kırmızı-Beyazlılar, 51. dakikada Ndao ile eşitliği yakaladı. 56’da Fredy ile penaltı atışından yararlanamayan Akrep, 62’de Dorukhan Toköz’ün golüne engel olamasa da pes etmedi. 82.dakikada son haftaların yıldız ismi Haji Wright ile bir kez daha eşitliği yakalayan Antalyaspor, şampiyon takıma boyun eğmedi. Bu sonucun ardından Trabzonspor 77 puana ulaşarak şampiyonluğunu ilan ederken, Antalyaspor ise puanını 52 yaparak az da olsa Avrupa kupalarına katılma şansını sürdürdü.

AVRUPA ŞANSI AZALDI

Trabzonspor’a karşı ortaya koyduğu performansla büyük beğeni toplasa da Antalyaspor, hedef olarak belirlediği Avrupa kupalarının oldukça uzağında kaldı. Kırmızı-Beyazlılarla 4. basamakta yer alan Başakşehir ile 8 puanlık fark oluştu. Trabzonspor’un Türkiye Kupası’nı kazanması halinde sezonu 5.bitirecek takımın da Avrupa şansı doğarken, Kırmızı-Beyazlılar yeni hedef olarak  bu pozisyonu zorlayacak.

YENİDEN REKOR

Geçen hafta Kayserispor karşısında galibiyet serisine veda eden Antalyaspor, yenilmezlik serisini ise sürdürüyor. 12 haftadır rakiplerine boyun eğmeyen Akrep, Trabzonspor’a da boyun eğmeyerek kulüp rekorunu tekrarladı. Geçen sezon Ersun Yanal ile elde edilen 13 maçlık rekoru egale eden Antalyaspor, Konyaspor’a karşı da kaybetmemesi halinde yeni rekorunu ilan edecek.

SİNİRLER GERİLDİ

Mücadelenin duraklama dakikalarında ise saha bir anda karıştı. Trabzonspor 1 puanı korumaya çalıştığı sırada sahaya ikinci top atılırken, maçı durduran hakeme Güray Vural sert tepki gösterdi. Bunun ardından Trabzonspor’un Yunan futbolcusu Bakasetas ile birlikte saha bir anda karıştı. Sinirlerin gerildiği tartışmanın ardından Yunan futbolcu sarı kartla cezalandırıldı.

POLI KULÜBEDE KALDI

Geçen hafta oynanan Kayserispor maçında sakatlanan Hakan Özmert’in yerine oyuna giren ve taraftarın ıslıklı protestosuyla karşı karşıya kalan Andrea Poli, yedek kulübesinde oturdu. Hakan Özmert’in yokluğunda bu kez Fredy Ribeiro tercih edildi. Son olarak Yeni Malatyaspor mücadelesinde ilk 11’de sahaya çıkan Fredy de tam 9 maç sonra as kadroda yer aldı.

ERKEN KUTLAMA

Mücadeleye 5 dakika duraklama eklenirken, 3.dakikada bir anda Bordo-Mavili taraftar sahaya girdi. Maçın bittiğini düşünen yüzlerce Bordo-Mavili taraftar, yaklaşık 5 dakika sonra sahayı terk ederken, kalan sürenin oynanmasıyla birlikte mücadele sona erdi.

HAJİ WRİGHT YİNE SAHNEDE

Antalyaspor’da sezonun ikinci yarısına damga vuran Haji Wright, Trabzonspor filelerini de boş geçmedi. 82.dakikada sahneye çıkan ABD’li futbolcu, üst üste gol attığı maç sayısını 5’e yükseltti. Son 7 haftada 7 gol kaydeden 24 yaşındaki futbolcu, 1 kez de arkadaşlarını golle buluşturdu.

 

 

 

35. HAFTA

Hakem: Atilla Karaoğlan

Trabzonspor

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Uğurcan Çakır 7

Denswil 7 (86’ Serkan Asan)

Vitor Hugo 7

Dorukhan Toköz 8

Puchacz 6

Siopis 6 (61’ Bakasetas 5)

Hamsik 6 (73’ Berat Özdemir 4)

Abdulkadir Ömür 6

Visca 6

Djaniny 6 (73’ Kouassi 4)

Cornelius 7 (86’ Koita)

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin 7

Bünyamin Balcı 6 (73’ Gökdeniz Bayrakdar 5)

Veysel Sarı 6

Naldo 6 (86’ Kudriashov)

Güray Vural 6

Fredy 7

Fernando 6

Doğukan Sinik 5 (46’ Ghacha 7)

Ndao 7 (73’ Sinan Gümüş 5)

Luiz Adriano (86’ Floranus)

Haji Wright

 

Sarı Kartlar: Visca, Hamsik, Bakasetas (Trabzonspor), Veysel Sarı, Naldo, Ndao (Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 3’ Cornelius, 62’ Dorukhan Toköz (Trabzonspor), 51’ Ndao, 81’ Haji Wright (Antalyaspor)