KUPA BAŞKA BAHARA

Türkiye Kupası'nda son iki yılda bir yarı final, bir de final gören Antalyaspor, bu kez erken veda etti. Trabzonspor'a oyun anlamında fazla bir varlık gösteremeyen Kırmızı-Beyazlılar, sahadan 2-0 mağlup ayrılarak havlu attı.

Sezona iki kupa hedefiyle başlayan Antalyaspor, Süper Kupa'nın ardından Türkiye Kupası'na da veda etti. Son iki yılda yarı final ve final oynadığı Türkiye Kupası'nın çeyrek finalinde Süper Lig lideri Trabzonspor'a konuk olan Antalyaspor, Edin Visca'nın 12. dakikada ve Berat Özdemir'in 89. dakikada attığı gollerle sahadan 2-0 mağlup ayrılarak saf dışı kaldı.

BÜTÜN KOZLARINI OYNADI

Bordo-Mavililer karşısında erken geriye düşen Antalyaspor'da Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, turu alabilmek için bütün kozlarını oynadı. Yedek kulübesinde yer alan tüm hücuma dönük oyuncularını sahaya süren Şahin, yine de aradığını bulamadı. Sinan Gümüş, Haji Wright, Hakan Özmert, Ghacha ve Gökdeniz Bayrakdar hamlelerini yapan Şahin; Luiz Adriano, Fernando ve Güray Vural ile birlikte aynı anda hücum kabiliyeti olan 7 oyuncuyu aynı anda sahada tuttu.

TRABZON'A ŞANS TUTMUYOR

Trabzonspor ile bugüne kadar Türkiye Kupası'nda 5. kez eşleşen Antalyaspor, 4. kez kupaya veda etti. Antalyaspor, Karadeniz ekibini sadece 2011-2012 sezonunda elerken, o gün oynanan karşılaşmayı uzatma devreleri sonucunda 2-1 kazanmış ve tek zaferini elde etmişti.

DIOGO İLE DEVAM

Çeyrek finale kadar daha çok alternatif kadroyla mücadele veren Antalyaspor'da Nuri Şahin, bu kez ideal kadrosuna yakın bir kadroyla takımı sahaya sürdü. Ligde mücadele veren ilk 11'e yakın bir tercih yapan Şahin, kupanın tüm maçlarında forma giyen Diogo Sousa'yla devam kararı alarak, kendisine as kadroda şans verdi. Portekizli eldiven, gösterdiği performansla ise büyük eleştiri aldı. Birçok pozisyonda hata yapan 24 yaşındaki kaleci, sosyal medyada Antalyaspor adına en çok eleştiri alan isim oldu.

"İYİKİ VARSIN EREN"

Antalyaspor'da Başkan Aziz Çetin, Futbol Şube Sorumlusu Aytaç Altay ve Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, karşılaşma öncesinde Şehit Eren Bülbül ve Trabzonspor efsanesi Özkan Sümer’in kabristanını ziyaret ederek şehit annesi Ayşe Bülbül’e başsağlığı diledi. Eren Bülbül, 15 yaşındayken Trabzon'da 11 Ağustos 2017 tarihinde PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını güvenlik güçlerine ihbar etmiş ve bölgedeki çatışma sırasında, şehit olmuştu.

 

 

Türkiye Kupası

Hakem: Atilla Karaoğlan

Trabzonspor

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Uğurcan Çakır    7

Serkan Asan   6 (82' Bruno Peres)

Vitor Hugo    6

Denswil    6

Puchacz    7

Berat Özdemir    7

Siopis    7

Bakasetas  6  (64' Cornelius 5)

Visca    8

Kouassi  7  (65' Abdülkadir Ömür 6)

Djaniny  7  (82' Yusuf Erdoğan)

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Diogo 4

Bünyamin Balcı 5 (78' Sinan Gümüş 3)

Naldo 5

Kudriashov 5

Güray Vural 6

Fernando 7

Fredy 6 (58' Hakan Özmert 5)

Doğukan Sinik 6 (67' Gökdeniz Bayrakdar 4)

Ndao 5 (58' Ghacha 5)

Mehmedi 6 (67' Haji Wright 7)

Luiz Adriano 6

 

Sarı Kartlar: Berat Özdemir, Vitor Hugo (Trabzonspor)

Kırmızı Kart:

Goller: 12' Visca, 89' Berat Özdemir