Alanyaspor son dakika güldü

Süper Lig’in 3’üncü haftasında Akdeniz temsilcisi Alanyaspor, Sivasspor’a konuk oldu. Zorlu geçen müsabakada Sivasspor’un 45’inci dakikada Max Gradel’in penaltı atışından bulduğu gole Alanyaspor, 90’ıncı dakikada Idrissa Doumbia’nın ayağından bulduğu golle karşılık vererek maçı 1-1’lik skorla noktalamayı başardı.

Süper Lig’in 3’üncü hafta müsabakasında Teknik Direktör Francesco Farioli yönetimindeki Alanyaspor, Rıza Çalımbay’ın yönettiği Sivasspor’a konuk oldu. Çekişmeli geçen müsabakada Süper Lig’de ilk iki haftada 4 puan toplayan Alanyaspor, bu maçtan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Sivasspor’un 45’inci dakikada Max Gradel’in penaltı atışından bulduğu gole Alanyaspor,  90’ıncı dakikada Idrissa Doumbia’nın ayağından bulduğu golle karşılık verdi. Alanyaspor bu skorla puanını 5’e yükselterek 10’uncu sıraya yerleştir. Sivasspor ise hanesine 1 puan daha yazdırarak 13’üncü sıraya yükseldi.

Zorlu müsabakaya Sivasspor ve Alanyaspor yüksek tempolu bir oyunla başladı.  Her iki takımda maçın ilk bölümünde karşılıklı gol pozisyonlarına girdi. Maçın 32’inci dakikasında Alanyaspor, Efkan Bekiroğlu’nun pozisyonu ile gole çok yaklaştı. İlk yarıda her iki takımda etkili bir oyun ortaya koyarken Sivasspor 45’inci dakikada Mustapha Yatabare takımına penaltı kazandırdı. Takımı adına penaltıyı kullanan Max Gradel Sivasspor’u 1-0 öne geçirdi. İlk yarı soyunma odasına üstünlükle giden taraf Sivasspor oldu. İkinci yarıya etkili başlayan taraf Sivasspor olurken 50’nci dakikada Alanyasporlu Balkovec’in top kaybında N'jie, Runarsson ile karşı karşıya kaldı. 66’ncı dakikada ise Erdoğan Yeşilyurt’un şutunda Alanyaspor kalecisi Runarsson yine kritik bir kurtarış yaptı. Maçın son bölümünde etkili bir oyun sergileyen ev sahibi Alanyaspor’da sahneye 90’ıncı dakikada Idrissa Doumbia çıkarak Oğuz Aydın’ın asistinde takımına beraberliği getiren golü kaydetti. Maç 1-1’lik skorla noktalandı.

7 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ

Bu maça kadar olan deplasmandaki son 3 maçını kazanarak kulüp tarihindeki en uzun galibiyet serisini yakalayan Turuncu – Yeşililer rakibiyle 1-1 berabere kalarak, bu seriye elveda dedi. Turuncu – Yeşilliler bu maç dahil Süper Lig’de oynadığı son 7 müsabaka yenilgi yüzü görmeyerek yeni bir seriye imza attı. Alanyaspor böylelikle Yiğidolar’la berabere kalarak en son Aralık 2021-Şubat 2022 döneminde yakaladığı 7 maçlık yenilmezlik serisine tekrar ulaştı. 

BU SEFER BOYUN EĞMEDİK

Öte yandan Süper Lig’deki son dış saha mağlubiyetini Nisan 2022'de Sivasspor'u ziyaret ettiği karşılaşmada alan Turuncu – Yeşilliler, bu sefer deplasmanda Sivasspor’a boyun eğmedi.  

FARIOLI YİNE KAZAMADI

Francesco Farioli ligde en çok karşılaştığı teknik adam olan Rıza Çalımbay ile bu maç dahil 5 maçta karşı karşıya geldi. Bunlardan 3’ünden Çalımbay üstünlükle ayrılırken Farioli ise henüz galibiyet sevinci yaşayamadı.

IDRISSA DOUMBIA’DAN İLK GOL

Alanyaspor’a 90’ıncı dakikada beraberliği getiren golü kaydeden takımın yeni transferi 24 yaşındaki Fildişi Sahilli orta saha oyuncusu Idrissa Doumbia, ligdeki ilk golünü atmış oldu.

 

11’LER

 

SİVASSPOR

 

Ali Şaşal Vural 6

Uğur Çiftçi 6

Caner Osmanpaşa 6

Murat Paluli 6

Aaron Appindangoye 7

Max-Alain Gradel 7

Abdul Kader Keita

Hakan Arslan 5 (75’ Fredrik Ulvestad 4 )

Charilaos Charisis 6 ( 86’ Robin Yalçın  4)

Clinton N'jie 5 ( 54’ Erdoğan Yeşilyurt 5 )

Mustapha Yatabare 6 ( 73’ Leke James 3 )

 

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

 

ALANYASPOR

 

Runar Runarsson 4

Jure Balkovec 4

Furkan Bayır 5

Fatih Aksoy 3 ( 20’ Yusuf Özdemir 5 )

Pedro Pereira 6

Leroy Fer 5

Candeias 5 ( 59’ Oğuz Aydın 6 )

Efkan Bekiroğlu 6 (77’ Erencan Yardımcı 4 )

Arnaud Lusamba 5 ( 58’ Idrissa Doumbia 7 )

Zinedine Ferhat 5 ( 59’ Tayfur Bingöl 4 )

Wilson Eduardo 5

 

Teknik Direktör: Felipe Sanchez Mateos

 

GOLLER:

Sivasspor: 45’ Max Gradel,

 

Alanyaspor: 90’ Idrissa Doumbia

 

SARI KARTLAR:

Sivasspor: 72’ Charilaos Charisis, 84’ Uğur Çiftçi

 

Alanyaspor: 81’ Furkan Bayır, 90’ Wilson Eduardo

 

KIRMIZI KARTLAR:

Sivasspor: -

 

Alanyaspor: -

 

MAÇ BİLGİLERİ

Stad: Yeni 4 Eylül Stadyumu

Hakem: Ümit Öztürk