KAR DURDU ÇIĞ DÜŞTÜ

Antalyaspor, yoğun kar yağışı sebebiyle durdurulan ve 1 gün ertelemeli olarak yeniden başlayan maçta Rizespor'a karşı ağır bir darbe aldı. Düşme hattındaki rakibine boyun eğen Kırmızı-Beyazlılarda tehlike çanları çalmaya başladı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yarım kalan ve dün tamamlanan maçta Antalyaspor, Rizespor'a karşı büyük bir darbe yedi. 22. dakikadan itibaren tekrar başlayan maçta 37. dakikada Haji Wright ile öne geçen Akrep, bu üstünlüğünü koruyamadı. 45+1'de penaltıdan Pohjanpalo ve 58'de Gökhan Gönül'ün gollerine engel olamayan Antalyaspor, düşme hattındaki rakibine boyun eğerek, tehlike hattına bir adım daha yaklaştı. Alınan yenilgiyle birlikte 23 puanda kalan Antalyaspor, Rizespor ile arasındaki puan farkının 2'ye düşmesine engel olamadı.

DURAKLAMALARDA 2 KIRMIZI KART

Mücadelenin duraklama dakikalarında Antalyaspor'dan iki isim kırmızı kartla cezalandırıldı. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun kararına itiraz eden Güray Vural ikinci sarı karttan, Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk, direkt kırmızı kartla saha dışına gönderildi. Her iki isim de Pazar günü oynanacak Gaziantep FK maçında yer alamayacak.

HASRET 6 MAÇA ÇIKTI

Rizespor yenilgisiyle birlikte Antalyaspor'un galibiyet hasreti 6 maça çıktı. Son 6 haftada sadece 2 puan alabilen Kırmızı-Beyazlılar, 16 puan kaybı yaşadı. Antalya ekibi, söz konusu süreçte sadece Kasımpaşa ve Fenerbahçe maçlarında hanesine puan yazdırdı. Antalyaspor, deplasmanda da üst üste 6. kez sahadan yenilgiyle ayrıldı.

HAJI WRIGHT BU KEZ YETMEDİ

İlk devrede Antalya'da oynanan karşılaşmayı 3-2 kazanan Kırmızı-Beyazlıların tüm gollerine imza atan ve galibiyetin mimarı olan Haji Wright, bu kez 3 puan için yeterli olmadı. Antalyaspor formasıyla 5 gole ulaşan Haji Wright, Rizespor karşısında da 4. golünü atarken, Kırmızı-Beyazlılara puan getirmedi. Son golünü 5. haftada oynanan Beşiktaş karşılaşmasında kaydeden Wright, böylece 17 maçlık orucunu da bozmuş oldu.

7 MAÇ SONRA AYNI KADRO

Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, geçtiğimiz hafta Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldığı kadroyu bozmadı. Aynı ilk 11'i Rize'de sahaya süren Nuri Şahin, 7 maç sonra kadroda değişikliğe gitmedi. Genç teknik adam en son, Hatayspor ve Alanyaspor karşılaşmalarına üst üste aynı kadroya şans vermişti.

FERNANDO AÇILIŞI YAPTI

Kırmızı-Beyazlıların son transferi Fernando Lucas Martins, Antalyaspor formasıyla ilk maçına çıktı. 76. dakikada Fredy'nin yerine oyuna giren Brezilyalı futbolcu gibi yeni transfer olan Admir Mehmedi de şans bulan diğer isim oldu. Mehmedi de 58. dakikada Ghacha'nın yerine mücadeleye dagil oldu.

GAZİANTEP MAÇI ERTELENDİ

Türkiye Futbol Federasyonu, Rizespor - Antalyaspor karşılaşmasının planlandığı gibi oynatılamadığı gerekçesiyle hafta sonunun programında da değişikliğe gitti. Cumartesi günü oynanacak Antalyaspor - Gaziantep FK maçı bir gün ertelemeli olarak oynanacak. Antalya Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın başlama saati Pazar günü 16.00 olacak.

 

 

22. HAFTA

Hakem: Yaşar Kemal Uğurlu

Rizespor

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Tarık Çetin   4

Selim Ay    6

Emir Han Topçu    6

Gökhan Gönül    7

Cemali Sertel    7 (77' Alberk Koç 3)

Alper Potuk    6 (77' Umar Aminu 3)

Boldrin    8 (90' Djokovic)

Baiano    7

Sabo  6  (69' Bolasie 4)

Deniz Hümmet  5  (69' Dabo 3)

Pohjanpalo    7

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin 5

Veysel Sarı 6

Naldo 5

Kudryashov 4

Bünyamin Balcı 5 (65' Gökdeniz Bayrakdar 5)

Güray Vural 5

Poli 5 (65' Hakan Özmert 5)

Fredy 5 (76' Fernando 3)

Doğukan Sinik 5

Ghacha 4 (58' Mehmedi 4)

Haji Wright 6 (76' Crivelli 4)

 

Sarı Kartlar: Baiano, Selim Ay (Rizespor), Poli, Güray Vural (Antalyaspor)

Kırmızı Kart: 90' Güray Vural

Goller: 45' Pohjanpalo (P), 58' Gökhan Gönül (Rizespor), 37' Haji Wright (Antalyaspor)