KALE YIKILDI

Alanyaspor'un 8 haftalık yenilmezlik serisini Karadeniz'de bıraktı. Turuncu-Yeşilliler, ligin dibindeki Rizespor'a 2-0 kaybederek, Bülent Korkmaz dönemindeki ilk yenilgisini aldı.

SADIK ÇETİN SADAK

Bülent Korkmaz'ın göreve gelmesiyle birlikte 8 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Alanyaspor, bu unvanını Karadeniz'de kaybetti. 12. hafta mücadelesinde Rizespor'a konuk olan Turuncu-Yeşilliler, sahadan 2-0 mağlup ayrılarak, Korkmaz dönemindeki ilk yenilgisini gördü. Konuk ekibe galibiyeti getiren goller 11. dakikada Selim Ay ve 70. dakikada penaltıdan Djokovic'ten geldi. Bu sonuçla birlikte Alanyaspor 21 puanda kalırken, Rizespor 7 puana ulaştı.

6 MAÇ SONRA BOYUN EĞDİ

Süper Lig'deki 8 maçlık yenilmezlik serisini kaybeden Alanyaspor, Rizespor karşısındaki üstünlüğünü de yitirdi. Rakibine en son 2016-2017 sezonunda kaybeden Antalya ekibi, 6 maç sonra sahadan puansız ayrıldı. İki takımın son 3 maçı da eşitlikle sonuçlanmıştı.

KADRODA 4 DEĞİŞİKLİK

Geçtiğimiz hafta evinde Göztepe ile 2-2 berabere kalarak 2 puan birden kaybeden Alanyaspor'da Teknik Direktör Bülent Korkmaz, kadrodan 4 değişikliğe birden gitti. Cezalılar Davidson ve Fatih Aksoy'un yanı sıra Miha Mevlja ile Famara Diedhiou kadroda yer almadı. Bu 4 futbolcunun yerine Chidozie Awaziem, Efkan Bekiroğlu, Daniel Candeias ve Khouma Babacar forma giydi.

BABACAR 197 GÜN SONRA 11'DE

Geçen sezonun son 5 haftasında sakatlığı gerekçesiyle forma giyemeyen, bu sezon başında ise geçirdiği kalp spazmı sebebiyle zor günler geçiren Khouma Babacar, uzun süre sonra ilk 11'e döndü. İlk 11'deki son maçına geçen sezonun 36. haftasında oynanan Gaziantep FK karşısında çıkan Senegalli golcü, Rizespor mücadelesiyle birlikte tam 197 gün sonra ilk 11'de yer aldı.

BOLDRIN YİNE SAHNEDE

Alanyaspor'a karşı skor üretmekte zorlanmayan Rizespor'un başarılı futbolcusu Fernando Boldrin, yine boş geçmedi. İlk golün asistini yapan Brezilyalı futbolcu, Rizespor'un Alanyaspor'a Süper Lig'de attığı son 6 golün 5'ine 2 gol ve 3 asist ile katkı sağladı.

HAMZAOĞLU YİNE KAYBETMEDİ

Rizespor'un Teknik Patronu Hamza Hamzaoğlu, Bülent Korkmaz'a karşı ortaya koyduğu üstünlüğüne bu maçta da devam etti. Hamzaoğlu'nun Süper Lig kariyerinde mağlubiyet almadan en fazla karşılaştığı meslektaşı Bülent Korkmaz olurken, bu karşılaşmalarda 4 galibiyet ve 1 beraberlik gördü.

GENÇLER KAZANDI

U19 Süper Lig'de oynanan 2’nci hafta karşılaşmasında Alanyaspor, Rizespor'u 2-0 mağlup etti. Turuncu-Yeşillilere galibiyeti getiren golleri 63’üncü dakikada Eren ve 90+8’inci dakikada Alperen kaydetti.

 

 

12. HAFTA

Stadyum: Çaykur Didi

Hakem: Fırat Aydınus

Rizespor

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Gökhan Akkan    6

Holmen    6

Selim Ay    8

Gökhan Gönül    8

Cemali Sertel    8

Baiano    6 (85' Yasin Pehlivan)

Djokovic    7

Boyd   5 (65' Dabo 6)

Boldrin    7 (85' Balosie)

Sabo  5  (65' Umar Aminu 4)

Pohjanpalo    5 (90' Deniz Hümmet)

 

Alanyaspor

Teknik Direktör: Bülent Korkmaz

Serkan Kırıntılı    6

Milunovic    5

Awaziem  5

Juanfran    5 (85' Oğuz Aydın)

Tayfur Bingöl    6

Umut Güneş  5  (76' Leroy Fer 2)

Efecan Karaca    5

Efkan Bekiroğlu  4  (68' Wilson Eduardo 4)

Emre Akbaba    5

Candeias    6

Babacar    4

 

Sarı Kartlar: Holmen, Dabo (Rizespor)

Kırmızı Kart:

Goller: 11' Selim Ay, 70' Djokovic - Penaltı (Rizespor)

 

 

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Hakemin düdüğüyle maç başlıyor.

1' Rizespor takımından Tyler Boyd sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

2' Damjan Djokovic, ceza sahasının çaprazında Khouma Babacar tarafından faulle durduruluyor.

2' Ceza sahasının çaprazında kazanılan serbest vuruşu Çaykur Rizespor adına Damjan Djokovic kullanacak.

3' Umut Güneş, Joel Pohjanpalo tarafından faule maruz kalıyor.

3' Yarı alanın ortalarında kaleye uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşu Aytemiz Alanyaspor adına Nemanja Milunovic kullanacak.

3' Fernando Boldrin ile Tayfur Bingöl arasındaki mücadele hakem tarafından faul gerekçesiyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Fernando Boldrin. Yarı alanın ortalarından Alanyaspor takımı oyuna başlayacak.

4' Alanyaspor takımının yarı alanının ortalarında taç çizgisine yakın bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Efkan Bekiroğlu geçiyor.

4' Fabricio Baiano - Efecan Karaca mücadelesinde hakem, ceza sahasının hemen önündeki bir noktada Aytemiz Alanyaspor lehine faul kararı veriyor.

5' Alanyaspor, Emre Akbaba ile ceza sahası ön çizgisine yakın bir noktada serbest vuruş kullanacak.

5' Alanyaspor takımından Emre Akbaba rakip ceza sahası önünden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

5' Efkan Bekiroğlu, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şut çekiyor, kaleci Gökhan Akkan kurtarıyor.

5' Gökhan Gönül, Efecan Karaca tarafından faulle durduruluyor. Çaykur Rizespor, taç çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

5' Rizespor takımında, taç çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Gökhan Gönül.

8' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Cemali Sertel ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

9' Umut Güneş ile Tyler Boyd arasındaki mücadele hakem tarafından faul gerekçesiyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Umut Güneş. Yarı alanın ortalarından Çaykur Rizespor takımı oyuna başlayacak.

9' Çaykur Rizespor takımında, sağ kanatta rakip yarı alanın ortalarında kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Cemali Sertel.

10' Fernando Boldrin, ceza sahası ön çizgisine yakın bir noktada Umut Güneş tarafından faule maruz kalıyor.
 
11' Rizespor, Fernando Boldrin ile ceza sahası ön çizgisine yakın bir noktada serbest vuruş kullanacak.
 
11' GOL! Selim Ay takımını öne geçiren golü atıyor.
 
11' Fernando Boldrin, gol pasını veren isim.
 
22' Ceza sahası içinde topla buluşan Joel Pohjanpalo, altıpas üzerinden kaleye şut çekiyor, kaleci Serkan Kırıntılı kurtarıyor.
 
23' Rizespor, Fernando Boldrin ile gole yaklaşıyor ancak top direkten dönüyor
 
24' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Fernando Boldrin ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.
 
24' Erik Sabo altıpas üzerinden şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.
 
25' Alanyaspor takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan Juanfran tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.
 
25' Çaykur Rizespor takımında Sebastian Holmen hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
 
30' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Erik Sabo ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.
 
34' Rizespor takımında Tyler Boyd faul yapıyor. Korner bayrağına yakın bir noktada faul yapılan oyuncu Chidozie Awaziem.
 
43' Sağ kanatta rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi çaprazdan gören bir noktadan Daniel Candeias ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.
 
45'  Rizespor takımından Cemali Sertel sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
 
45' Erik Sabo - Emre Akbaba mücadelesinde hakem, Çaykur Rizespor yarı alanının ortalarında kaleye uzak bir mesafede  Alanyaspor lehine faul kararı veriyor.
 
45' Alanyaspor takımının yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruşu Aytemiz Alanyaspor adına Efkan Bekiroğlu kullanacak.
 
45' Efkan Bekiroğlu rakip yarı alanın ortalarında uzak mesafeden şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.
 
Maçın ilk yarısı 1-0 sonuçlanıyor
 
Hakem ikinci yarıyı başlatıyor.
 
46' Fernando Boldrin, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şut çekiyor, kaleci Serkan Kırıntılı kurtarıyor.
 
49'  Alanyaspor takımından Daniel Candeias sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
 
49' Alanyaspor takımından Daniel Candeias sol çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
 
50' Alanyaspor takımından Daniel Candeias sol çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
 
52' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Daniel Candeias ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.
 
54' Alanyaspor takımından Daniel Candeias sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
 
61' Ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Khouma Babacar için ofsayt bayrağı kalkıyor.
 
68' Alanyaspor takımında Nemanja Milunovic faul yapıyor.
 
70' GOL! Damjan Djokovic takımı adına penaltıyı gole çeviriyor.
 
74' Nemanja Milunovic, Bryan Dabo tarafından faulle durduruluyor. Alanyaspor, yarı alanının ortalarında taç çizgisine yakın bir noktada serbest vuruş kullanacak.
 
75' Ceza sahası içinde topla buluşan Chidozie Awaziem, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

HABER MERKEZİ