ŞİMŞEK’TE KEYİFLER YERİNDE

Türkiye Kupası’nda rakibi Gaziantep FK’yi deviren Alanyaspor, Süper Lig’in 28’inci haftasında Kayserispor’a konuk oldu. Süper Lig’den çıkışını sürdüren Alanyaspor zorlu deplasmanda rakibi Kayserispor’u genç yıldızları Oğuz Aydın ve Erencan Yardımcı’nın golleri ile 2-1’lik skorla yenmeyi başardı.

Süper Lig’in 28’inci haftasında Francesco Farioli liderliğindeki Alanyaspor, evinde oynadığı son beş Süper Lig maçını kazanan Hikmet Karaman liderliğindeki Kayserispor’a konuk oldu. Gaziantep FK’yi Türkiye Kupası dışına iterek adını son 4 takım arasına yazdıran Alanyaspor, Süper Lig’deki yükselişini Ziraat Türkiye Kupası’nda Beşiktaş’ı devirerek adını son 4 takım arasına yazdıran Kayserispor’u deplasmanda 2-1’lik skorla yenerek sürdürdü. Alanyaspor aldığı bu galibiyetle ligdeki puanını 46’ya çıkartırken 5’inci sıraya yerleşti. Kayserispor ise 38 puan ile 10’uncu sırada kaldı.

Her iki takımında dengeli başladığı müsabakada ilk 15 dakika golsüz eşitlikle devam etti. İlerleyen dakikalarda temponun yükseldiği karşılaşmada 34’üncü dakikada Uğur Demirok’un kullandığı serbest vuruşta, Lionel Carole’un ortaladığı topta Andrea Bertolacci kırmızı sarılı takımı 1-0’a getiren golü attı. Rakibin golünün ardından beraberlik için yüklenen turuncu yeşilliler müsabakanın 41’inci dakikasında Efkan Bekiroğlu’nun savunma arkasına attığı pasla Oğuz Aydın skoru 1-1’e getiren golü atarak ilk 45 dakikanın skorunu belirledi. İkinci yarıya ev sahibi Kayserispor başladı. Alanyaspor ikinci yarının başında rakibini ataklarla bunaltırken maçın son 10 dakikasında tempo oldukça yükseldi. Alanyaspor’da bu kez oyuna 73’üncü dakikada dahil olan Erencan Yardımcı’dan geldi. Müsabakanın 83’üncü dakikasında sahneye çıkan genç oyuncu Erencan Yardımcı Alanyaspor adına skoru 1-2’e getiren golü atarak maçın skorunu belirledi.

GENÇLER SAHNE ALDI

Alanyaspor’lu futbolcu Oğuz Aydın Kayserispor’a karşı attığı gol ile ligdeki gol sayısını 5’e yükseltirken, Alanyaspor formasıyla ilk maçına çıkan genç oyuncu Erencan Yardımcı Süper Lig’deki ilk golünü kırmızı sarılı takıma karşı kaydetti. Bertolacci ise ligde Kayserispor formasıyla çıktığı 5 maçtaki ilk golünü kaydetti.

FARIOLI İLE ALANYA BİR BAŞKA

Francesco Farioli göreve geldiğinden bu yana Kayserispor maçı da dahil olmak çıktığı dokuz Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Alanyaspor, bu süreçte aldığı beşinci galibiyet ile toplam 18 gol sevinci yaşadı.

ALANYASPOR 4 EKSİKLE OYNADI

Alanyaspor, maça 40 dakika kala sakat oyuncularını açıkladı. Fatih, Wilson ve Candeias sakatlığı, Famara ise rahatsızlığı nedeniyle Kayserispor maçı kadrosunda yer almadı.

EFECAN BU SEFER BOŞ GEÇTİ

Süper Lig'in 2021/22 sezonunda 9 asist yapan ve en üst ligdeki en yüksek sayısına ulaşan Efecan Karaca, ligin ilk yarısındaki Kayserispor maçında 1 gol atıp 2 asist yapmıştı. Efecan'ın Süper Lig kariyerinde 3 gol ile en fazla gol attığı rakibi Kayserispor’u bu sefer boş geçti.

FENERBAHÇE MAÇI ÖNCESİ MORAL

Zorlu Kayserispor deplasmanından 3 puan ile ayrılan Alanyaspor, Süper Lig’in 29’uncu haftasında mücadele edeceği Fenerbahçe maçı öncesi moral depoladı.

TFF’DEN 8 MART SÜRPRİZİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bu hafta Süper Lig'deki müsabakalarda 3 kadın hakem görevlendirdi. Kayserispor - Alanyaspor maçında ise Gamze Durmuş Pakkan dördüncü hakem olarak müsabakada yerini aldı.

 

Kayserispor

Cenk Gönen 7

Onur Bulut 6

Mert Çetin 4 ( 46’ Joseph Attamah 6)

Uğur Demirok 6

Lionel Carole 7

Abdülkadir Parmak 5

İbrahim Akdağ 5 ( 62’ Mustafa Pektemek 6 )

Andrea Bertolacci 7 ( 62’ Gustavo Campanharo 5 )

Carlos Mane 5

Miguel Cardoso 5 ( 84’ Ramazan Civelek 4 )

Mario Gavranovic 6 ( 85’ Gökhan Sazdağı 4 )

Teknik Direktör: Hikmet Karaman

Alanyaspor

Serkan Kırıntılı 6

Tayfur Bingöl 6 ( 90’ Furkan Bayır 3 )

Miha Mevlja 6

Nemanja Milunovic 5

Leroy Fer 5 ( 59’ Emre Akbaba 6 )

Umut Güneş 5

Efkan Bekiroğlu 6

Chidozie Awaziem 6

Efecan Karaca 7

Oğuz Aydın 8 ( 73’ Erencan Yardımcı 8)

Cristian Borja 6 ( 59’ Juanfran 5 )

Teknik Direktör: Francesco Farioli

 

Hakem: Suat ARSLANBOĞA

Stad: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has