KÖTÜNÜN İYİSİ

Süper Lig'in 25. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Alanyaspor, 1 puana razı oldu. 1-0 öne geçtiği maçta 3 dakikada geriye düşen Turuncu-Yeşillilere 1 puanı Efkan Bekiroğlu getirdi.

SADIK ÇETİN SADAK

Geçtiğimiz haftayı Galatasaray beraberliğiyle kapatan Alanyaspor, Kasımpaşa karşısında da 1 puana razı oldu. Rakibi karşısında 42. dakikada Wilson Eduardo'nun harika golüyle 1-0 öne geçmesine karşın bu üstünlüğünü koruyamayan Turuncu-Yeşilliler, 65'te Fall, 68'de de Muleka'nın golleriyle geriye düştü. 74'te sahneye çıkan Efkan Bekiroğlu takımına 1 puanı getiren isim oldu. Bu sonucun ardından Alanyaspor 40 puana ulaşırken, Kasımpaşa da 28 puana yükseldi.

FARIOLI YİNE KAYBETMEDİ

Bülent Korkmaz'dan teknik direktörlük koltuğunu devralan Francesco Farioli, yine yenilgi görmedi. Turuncu-Yeşillilerle 6. maçına çıkan İtalyan teknik adam, 3. beraberliğini gördü. Genç çalıştırıcının görev aldığı diğer karşılaşmalarda ise Alanyaspor galibiyetle sahadan ayrıldı.

EDUARDO DURDURULAMIYOR

Famara Diedhiou'nun yokluğunda formayı kapan Portekizli golcü Wilson Eduardo durdurulamıyor. Kupada Adana Demirspor filelerini havalandırdıktan sonra Kasımpaşa'yı da boş geçmeyen başarılı futbolcu, 3 günde 2. kez gol sevinci yaşadı. Alanyaspor'da ilk 3.5 ayda skor katkısı sağlayamayan Eduardo, ilk golünü 1 Aralık'ta Türkiye Kupası'nda oynanan Osmaniyespor FK maçında kaydetmişti. Ligde Hatayspor ve Galatasaray ağlarını da havalandıran Eduardo, Kasımpaşa'ya attığı golle birlikte skor sayısını 3'e yükseltti.

EFECAN VE EMRE ŞOKU

Alanyaspor'da zorlu karşılaşma öncesinde Efecan Karaca ve Emre Akbaba şoku yaşandı. Turuncu-Yeşillilerin en önemli isimleri arasında yer alan ikili, sakatlığı gerekçesiyle Kasımpaşa karşısında forma giyemedi. Mücadele öncesinde yapılan açıklamada, "Futbolcularımızın tedavilerine sağlık ekibimizin gözetiminde başlandı" ifadelerine yer verildi.

İLK KEZ 11'DE ŞANS BULDULAR

Alanyaspor'da sakat ve cezalı oyuncular sebebiyle Teknik Direktör Francesco Farioli, kadro kurmakta zorlandı. Juanfran'ın kırmızı kart cezalısı olması sebebiyle savunmanın sağında görev alan 19 yaşındaki Çağan Kayra Erciyas, ilk kez 11'de kendisine yer buldu. Daha önce Başakşehir karşısında 1 dakika süre alan genç futbolcu, böylece bir ilki yaşadı. Turuncu-Yeşillilerde devre arasında transfer edilen Emirhan Aydoğan da ilk kez kendisine yer buldu. Her iki futbolcu da devre arasında oyundan alındı.

DIEDHIOU GERİ DÖNDÜ

Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon olan Senegal Milli Takım formasını terleten Famara Diedhiou, 5 maç sonra takımına geri döndü. Başakşehir, Altay, Hatayspor, Giresunspor ve Galatasaray maçlarında formasından uzak kalan golcü futbolcu, Kasımpaşa'ya karşı yedek soyundu. Deneyimli futbolcu, 71. dakikada Oğuz Aydın'ın yerine oyuna dahil oldu.

 

25. HAFTA

Stadyum: Recep Tayyip Erdoğan

Hakem: Yaşar Kemal Uğurlu

Kasımpaşa

Teknik Direktör: Ümit Şengül

Ertuğrul Taşkıran    5

Tarkan Serbest    6

Eren Elmalı    6

Hadergjonaj    5

Donk    6

Aabid  5  (58' Muleka 7)

Hajradinovic    6

Doğucan Haspolat    6

Ahmet Engin  5  (58' Mabil 7)

Umut Bozok    7 (82' Travnik)

Fall    7

 

Alanyaspor

Teknik Direktör: Felipe Sanchez

Marafona    6

Ahmet Gülay 4   (46' Borja 5)

Fatih Aksoy    5

Furkan Bayır    6

Çağan Kayra Erciyas  4  (46' Umut Güneş 6)

Efkan Bekiroğlu    7

Emirhan Aydoğan   4 (46' Milunovic 5)

Novais    6

Oğuz Aydın 6 (71' Diedhiou 4)

Candeias     6

Eduardo 7  (64' Tayfur Bingöl 4)

 

Sarı Kart: Tarkan Serbest, Doğucan Haspolat (Kasımpaşa), Efkan Bekiroğlu (Alanyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 65' Fall, 68' Muleka (Kasımpaşa), 42' Eduardo, 74' Efkan Bekiroğlu (Alanyaspor)