HEM TURU ALDI HEM TARİH YAZDI

Süper Lig'de kötü bir dönem geçiren Antalyaspor, Türkiye Kupası'nda emin adımlarla finale ilerliyor. Hatayspor'u 1-0 mağlup eden Kırmızı-Beyazlılar, hem adını çeyrek finale yazdırdı hem de rakibini tarihinde ilk kez deplasmanda mağlup etti.

Türkiye Kupası'nın son finalistlerinden olan Antalyaspor, aynı başarıya bir kez daha imza atmak için emin adımlarla ilerliyor. Kupanın iddialı ekiplerinden Hatayspor ile deplasmanda karşı karşıya gelen Kırmızı-Beyazlılar, rakibinin fişini son 10 dakikada çekti. 45 dakika 10 kişi oynayan rakibini 83. dakikada Ndao ve 88. dakikada Haji Wright ile bulduğu gollerle eleyen Akrep, adını çeyrek finale yazdırdı. 

ÜST ÜSTE 3. KEZ SON 8'E KALDI

Antalyaspor, Hatayspor'u kupanın dışına iterek üst üste 3. kez adını son 8 takım arasına yazdırdı. 2019-2020 sezonunda yarı final gören Kırmızı-Beyazlılar, geçen sezon ise finale kadar yükselmiş ve Beşiktaş'a boyun eğmişti. 

HATAY'DA İLK ZAFER

Çeyrek final biletini alan Antalyaspor, Hatay deplasmanında ilk kez kazandı. Rakibine karşı geride kalan 8 maçta 7 kez sahadan yenilgiyle ayrılan Akrep, sadece 1 kez beraberlik çıkarabilmişti. Kupada rakibini eleyen Antalyaspor, böylece Hatay'daki ilk zaferine imza attı.  

NDAO AÇILIŞI YAPTI

Suudi Arabistan takımlarından Al Ahli'den satın alma opsiyonuyla kiralanan Alassane Ndao, Kırmızı-Beyazlı formayla ilk golüne imza attı. İlk maçına Beşiktaş karşısında çıkan Senegalli futbolcu, 61. dakikada Gökdeniz Bayrakdar'ın yerine oyuna dahil olurken, 83. dakikada turu getiren gole imza koydu.

DOĞUKAN NELİK İLK KEZ

Sezon başında Akhisarspor'dan transfer edilen genç savunma oyuncusu Doğukan Nelik, Kırmızı-Beyazlı formayla ilk kez resmi bir karşılaşmada forma giydi. Futbol Sorumlusu Nuri Şahin tarafından Beşiktaş maçında ilk kez kadroya giren genç futbolcu, Hatayspor'a karşı ilk 11'de sahaya çıkarak, açılışı yapmış oldu. Kırmızı-Beyazlılarda kadroda olmalarına rağmen hafif sakatlıkları bulunan Naldo, Fedor Kudriashov ile birlikte Antalya'da bırakılan Harun Alpsoy, Ufuk Akyol ve Bahadır Öztürk zorunlu olarak forma giyemedi.  

Türkiye Kupası

Hakem: Mert Güzenge

Hatayspor

Teknik Direktör: Ömer Erdoğan

Munir    6

Falette    5

Fatih Kurucuk    4

Adekugbe    5

Onur Ergün    5

Ribeiro    6 (66'  Boudjemaa)

Sadık Baş    4

Saint-Louis      4

Diouf    5

El Kaabi  6

Kahraba    6 (66' Lobjanidze)

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Sousa    5

Floranus    5

Veysel Sarı   6

Doğukan Nelik    6

Güray Vural    7 (90' Berat Pınar)

Poli  7  (74' Doğukan Sinik 5)

Milosevic  5  (61' Fredy 4)

Hakan Özmert    6 (90' Mustafa Erdilman)

Ghacha    6

Gökdeniz Bayrakdar  6  (61' Ndao 7)

Haji Wright    7

 

Sarı Kart: Kahraba, Diouf (Hatayspor)

Kırmızı Kart: 45' Fatih Kurucuk

Goller: 83' Ndao, 88' Haji Wright