3 PUANA VOLE!

Geçen hafta Fenerbahçe karşısında 5-2 kaybeden Alanyaspor, zor günler geçiren Göztepe'yi deplasmanda mağlup ederek ilk 4 sıra için iddiasını sürdürdü. Kümede kalma savaşı veren rakibi karşısında Famara Diedhiou'nun harika volesiyle öne geçen Antalya ekibi, Tayfur Bingöl'ün 90+6. dakikada attığı golle mücadeleden 2-0 galip ayrılarak Fenerbahçe yenilgisini de unutturdu.

SADIK ÇETİN SADAK

Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen Alanyaspor, kümede kalma savaşı veren Göztepe'yi puan şansı vermedi. Turuncu-Yeşilliler, 68. dakikada oyuna giren Famara Diedhiou'nun 3 dakika sonra kaydettiği harika golle rakibi karşısında öne geçerken, Tayfur Bingöl'ün 90+6. dakikadaki golü skoru belirledi. Sahadan 2-0 galip ayrılan Alanyaspor, bu sonuçla ilk 4 şansını da sürdürdü. Bu sonucun ardından Alanyaspor puanını 49 yaparken, Göztepe ise 27 puanda kaldı.

4 MAÇ SONRA KAZANDI

Alanyaspor, aldığı bu galibiyetle İzmir'de 4 maç sonra 3 puana ulaştı. İzmir'de oynanan son 4 maçta 2 beraberlik ve 2 yenilgi gören Alanyaspor, genel değerlendirmede ise son oynanan 9 karşılaşmada sadece 1 kez kazanmıştı. Antalya ekibi, tam 4 sene sonra Göztepe karşısında 3 puana ulaştı.

SERİYE DEVAM

Süper Lig deplasmanlarında çıktığı son 4 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmeyen Alanyaspor, bu serisini Göztepe karşısında 5'e çıkardı. Altay, Giresunspor ve Kayserispor deplasmanlarından 3 puanla dönen Alanyaspor, Kasımpaşa ile sahadan eşitlikle ayrılırken, Süper Lig'deki en iyi deplasman serisine imza attı. Turuncu-Yeşilliler, İzmir deplasmanında da kaybetmeyerek rekorunu 1 maç daha geliştirdi.

3 İSME KESİK GELDİ

Teknik Direktör Francesco Farioli, geçen hafta Fenerbahçe'ye 5-2 kaybeden kadrodan 3 değişikliğe gitti. Takımının 2 golünü de kaydeden Tayfur Bingöl'ün yanı sıra Furkan Bayır ve Umut Güneş, yedek kulübesinde bekledi. İtalyan teknik adam bu 3 futbolcunun yerine Cristian Borja, Daniel Candeias ve Oğuz Aydın'ı sahaya sürdü.

30. HAFTA

Hakem: Zorbay Küçük

Göztepe

Teknik Direktör: Stjepan Tomas

İrfan Can Eğribayat    6

Kerim Alıcı  5  (67' Jahovic 4)

Kahraman Demirtaş    5

Arslanagic    5

Nwobodo      6 (84' Yalçın Kayan)

Soner Aydoğdu    6

Atakan Çankaya    4

Halil Akbunar  5

Ndiaye 5   (67' Tijanic 4)

Di Santo    5 (89' Ege Özkayımoğlu)

Tannane  6 (67' Lourency 4)

 

Alanyaspor

Teknik Direktör: Felipe Sanchez

Marafona    5

Juanfran    6

Milunovic    6

Awaziem    5

Borja    6

Efecan Karaca  7  (81' Furkan Bayır 3)

Efkan Bekiroğlu    5 (90' Leroy Fer)

Novais    6

Emre Akbaba  6  (68' Umut Güneş 4)

Candeias  6  (68' Diedhiou 7)

Oğuz Aydın  6 (46' Tayfur Bingöl 6)

 

Sarı Kartlar: Nwobodo, Kahraman Demirtaş (Göztepe), Oğuz Aydın (Alanyaspor)

Kırmızı Kart:

Goller: 71' Diedhiou, 90+6' Tayfur Bingöl