ANTALYASPOR HATA YAPMADI

Süper Lig'in 11. haftasında Giresunspor ile deplasmanda karşılaşan Antalyaspor sahadan 2-1 galip ayrılarak 3 maçlık galibiyet hasretine son verdi. Nuri Şahin liderliğinde Süper Lig’de ilk deplasman galibiyetini alan Antalyaspor puanını 12’ye çıkardı.

Süper Lig'in 11. haftasında Akdeniz ekibi Antalyaspor, Karadeniz ekibi Giresunspor’a konuk oldu. Bu güne kadar toplamda 9 kez birbirlerine rakip olan Giresunspor ve Antalyaspor Süper Lig’de ilk kez karşı karşıya geldi. Geçen hafta Başakşehir'e sahasında 2-1 yenilen kırmızı-beyazlı ekip, bu sezonki ilk deplasman galibiyetine Giresun'da 2-1’lik skorla  ulaştı. Heyecan dolu müsabakada maça etkili başlayan taraf Giresunspor olmasına rağmen Antalyasporlu Fredy baskıda kazandığı topu 20. dakikada rakip ağlara göndererek kırmızı-beyazlı takımı 1-0 öne geçirdi. Bu golle oyundaki üstünlüğünü arttıran Antalyaspor, soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitmeyi başardı. İkinci yarının başında 48. dakikada Antalyaspor’un maç içerisinde yıldızlaşan ismi Fredy takımı ve kendisi adına 2. golü atarak yeşil – beyazlı ekip karşısında farkı 2’ye çıkaran golü kaydetti. Boffin’in uzatmalarda yaptı hareket sonucu penaltı kazanan Giresunspor, Diabate’nin penaltı atışı sonrası 90+5’te skoru 2-1’e getirdi ve maçın skorunu belirledi.

Küme düşme hattında yer alan Antalyaspor, Giresunspor’a karşı aldığı 2-1’lik galibiyetle puanın 12’ye çıkartarak rahat bir nefes alırken Giresunspor’un ise puanı 9’da kaldı.

FREDY’DEN BÜYÜK KATKI

Süper Lig’de çıktığı 10 maçta 2 gol atan ve 1 asist yapan Fredy, Giresunspor deplasmanında da takımına 2 gol katkısı verdi. Maç içerisinde etkili oyunuyla ön plana çıkan Fredy ligde attığı gol sayısını 4’e çıkardı.

TALİHSİZ WRİGHT

Maça yedek kulübesinde başlayan ve ikinci yarı oyuna dahil olan Haji Wright büyük bir talihsizlik yaşayarak maçın 48. dakikasında kendini yere bıraktı. Oyuna girer girmez kendini yere bırakan Wright, sadece 50 saniye sahada yer aldı. Zorunlu değişikliğe giden kırmızı – beyazlı ekipte Haji Wright yerine Mukairu oyuna dahil oldu.

CRİVELLİ RİSKE ATILMADI

Zorlu müsabaka öncesi hafif sakatlıkları bulunan forvet oyuncularından Enzo Crivelli riske atılmazken, Haji Wright maça yedek kulübesinde başladı. Ayrıca  İtalya'daki tedavisini tamamlayarak Antalya'ya gelen Poli ve sezon başında sakatlanarak 6 ay sahalardan uzak kalan Doğukan Nelik ise kırmızı – beyazlı ekibin diğer eksiklerindendi. 

İLK 11’DE SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİK  

Antalyaspor, maç öncesi paylaştığı ilk 11’inde sürpriz bir değişikliğe gitti. Maçın başlamasına dakikalar kala 11’e yazılan Takım Kaptanı Hakan Özmert yerine ilk 11’e Ufuk Akyol yazıldı. 

11. HAFTA

Hakem: Suat Arslanboğa

Giresunspor: 

Teknik Direktör: Hakan Keleş

Okan 4

Zeki 5

Diarra 5

Douglas 6

Aziz 6

Traore 4 (84’ Erol Can 4)

Flavio 6 (67’ Umut Nayir 5)

Sergio 4 ( 84’ Çekdar 4 )

Suleymanov 4 (58’ Sankhare 5)

Diabate 6

Doukara 4 ( 58’ Balde 5)

Antalyaspor: 

Teknik Direktör: Nuri Şahin

Boffin 6

Bünyamin 5

Veysel 5

Kudriashov 5

Naldo 5

Güray 4

Ufuk 4

Fredy 8

Doğukan 6 (77’ Eren5)

Ghacha 5 (46’ Amilton5)

Gökdeniz Bayrakdar 5 (46’ Haji Wright / 48’ Mukairu5)

Sarı Kartlar:

Giresunspor: Diabate, Sankhare, Erol Can, Onur Can

Antalyaspor: Gökdeniz Bayrakdar, Naldo, Eren Albayrak, Boffin, Amilton

Kırmızı Kart: -

 

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Hakemin düdüğüyle maç başlıyor.

1' Hakem oyunu ofsayt gerekçesiyle bir kez daha durduruyor. Rakip yarı alanın ortalarında ofsayta düşen oyuncu Gökdeniz Bayrakdar

6' Flavio rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını deniyor ancak top savunmadan geri geliyor.

8' Ceza sahası içinde topla buluşan Fousseni Diabate, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

11' Ceza sahası içinde topla buluşan Serginho, sol çaprazdan vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

12' Giresunspor takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Hamidou Traore tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

18' Bu dakikada Giresunspor takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sol çaprazından çekilen şut defansın araya girmesi ile engelleniyor. Şutu çeken isim Serginho

20' GOL! Fredy Antalyaspor takımını öne geçiren golü atıyor.

28' Magomed Suleymanov ceza sahası içinde sağ çaprazdan şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

28' Fousseni Diabate önemli bir poziyonu değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Fousseni Diabate tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

29' Antalyaspor takımında Gökdeniz Bayrakdar hakem Suat Arslanboğa tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

32' Giresunspor takımında Fousseni Diabate hakem Suat Arslanboğa tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

35' Fredy ile Antalyaspor takımı köşe vuruşu kullanacak.

35' Doğukan Sinik rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını deniyor ancak top savunmadan geri geliyor.

45' Antalyaspor takımında Naldo, sarı kart görüyor.

45' Magomed Suleymanov, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

Hakem müsabakanın ilk yarısını bitiriyor.

Hakem ikinci yarıyı başlatıyor.
 
46' Antalyaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Gökdeniz Bayrakdar çıkıyor ve yerine Haji Wright oyuna giriyor.
 
46' Antalyaspor takımında oyuncu değişikliği; Houssam Ghacha oyundan çıkarken Amilton oyuna giren isim.
 
48' Antalyaspor takımında oyuncu değişikliği; Haji Wright oyundan çıkarken Paul Mukairu oyuna giren isim.
 
49' GOL! Fredy ile  Antalyaspor farkı 2'ye çıkarıyor.

51' Hamidou Traore altıpas üzerinden şansını deniyor ancak top savunmadan geri geliyor.

58' Giresunspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Magomed Suleymanov çıkıyor ve yerine Younousse Sankhare oyuna giriyor.

58' Giresunspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Souleymane Doukara çıkıyor ve yerine Ibrahima Balde oyuna giriyor.

67' Fousseni Diabate altıpas üzerinden şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

67' Giresunspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Flavio çıkıyor ve yerine Umut Nayir oyuna giriyor.

77' Antalyaspor takımında oyuncu değişikliği; Doğukan Sinik oyundan çıkarken Eren Albayrak oyuna giren isim.

84' Giresunspor takımında oyuncu değişikliği; Hamidou Traore oyundan çıkarken Erol Can Akdağ oyuna giren isim.

84' Ceza sahası içinde topla buluşan Serginho, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

84' Giresunspor takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sağ çaprazından Fousseni Diabate tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

85' Giresunspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Serginho çıkıyor ve yerine Çekdar Orhan oyuna giriyor.

86' Giresunspor takımında Younousse Sankhare, sarı kart görüyor.

90' GOL! Fousseni Diabate takımı adına penaltıyı gole çeviriyor.