HEP AYNI HİKAYE

Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen Alanyaspor, Beşiktaş deplasmanında vurgun yedi. İlk 4 yolundaki rakibine 4-1 kaybeden Turuncu-Yeşilliler, Dolmabahçe’de çıktığı 6. maçından da yenilgiyle ayrıldı.

SADIK ÇETİN SADAK

Süper Lig’in 32. haftasında Beşiktaş’a konuk olan Alanyaspor, Avrupa kupalarına katılma yolunda çok kritik bir mücadeleden yenilgiyle ayrıldı. Valerien Ismael’in göreve gelmesiyle birlikte futbol anlamında önemli bir yükseliş yaşayan Beşiktaş’a 4-1 kaybeden Turuncu-Yeşilliler, ilk 4 hedefinde önemli bir virajdan kayıpla ayrıldı. Siyah-Beyazlılara 3 puanı getiren golleri 2 ve 43. dakikalarda Batshuayi, 25. dakikada Josef ile 78. dakikada Güven Yalçın kaydederken, Alanyaspor’un tek sayısını 23. dakikada Efecan Karaca kaydetti. Bu sonucun ardından Alanyaspor 52 puanda kalırken, Beşiktaş ise 50 puana ulaştı.

TARİH TEKERRÜR ETTİ

Süper Lig’e yükseldiği günden bu yana İstanbul takımlarına karşı önemli bir üstünlük elde eden Alanyaspor, aynı başarıyı Beşiktaş karşısında gösteremiyor. Siyah-Beyazlılara 6.kez konuk olan Antalya ekibi, bu karşılaşmaların tamamından yenilgiyle ayrıldı.

SERİ SONA ERDİ

Beşiktaş karşılaşmasına kadar deplasmanlarda oynadığı son 5 maçta yenilgi görmeyen Alanyaspor’un bu serisini Siyah-Beyazlılar bozdu. Turuncu-Yeşilliler, Vodafone Park’a çıkana kadar son 5 deplasmanında Altay, Giresunspor, Kayserispor ve Göztepe’yi mağlup edip, Kasımpaşa ile berabere kalarak 13 puanı hanesine yazdırmıştı.

TEK DEĞİŞİKLİK

Alanyaspor’da Teknik Direktör Francesco Farioli, geçem hafta 2-1 kazanılan Rizespor maçı kadrosundan tek değişikliğe gitti. Geçen hafta takımın ilk golünü atan Emre Akbaba’yı kenara çeken İtalyan çalıştırıcı, yerine Umut Güneş’e şans verdi. Turuncu-Yeşillilerde sakatlıklarını atlatan ve son antrenmanda takıma çalışan Famara Diedhiou ve Erencan Yardımcı ise maç kadrosunda yer almadı.

 

 

32. HAFTA

Hakem: Volkan Bayarslan

Beşiktaş

Teknik Direktör: Valerien Ismael

Ersin Destanoğlu 6

Montero 7

Welinton 7 (84’ Necip Uysal)

Vida 7

Rosier 7

Rıdvan Yılmaz 7 (84’ Umut Meraş)

Can Bozdoğan 6

Josef 7

Ghezzal 7 (75’ Pijanic 5)

Teixeira 6 (64’ N’Koudou 5)

Batshuayi 8 (64’ Güven Yalçın 7)

 

 

Alanyaspor

Teknik Sorumlu: Felipe Sanchez

Marafona 4

Juanfran 5

Furkan Bayır  4

Fatih Aksoy 3

Borja 4

Umut Güneş 4 (57’ Emre Akbaba 5)

Novais 6 (68’ Wilson Eduardo 5)

Tayfur Bingöl  6

Candeias 5 (57’ Oğuz Aydın 3)

Efkan Bekiroğlu 4 (80’ Leroy Fer)

Efecan Karaca 7

 

Sarı kartlar: Welinton, Batshuayi

Kırmızı kart:

Goller: 2, 43’ Batshuayi, 25’ Josef, 78’ Güven Yalçın (Beşiktaş) 23’ Efecan Karaca (Alanyaspor)