Rövanş böyle alınır

Geçen sezon Trabzon’da oynanan ve 2-2 eşitlikle tamamlanan mücadelenin ardından ilk kez Trabzonspor ile karşılaşan Antalyaspor rakibine geçit vermedi. 2-0 öne geçmesine karşın 2-2’yi yakalayan Trabzonspor’a geçit vermeyen Akrep, son 10 dakikada bulduğu 3 golle hem3 puanı hem de Trabzon’da yaşananların rövanşını aldı.

Geçen sezon Trabzonspor’un şampiyonluğunu ilan ettiği ve hem taraftar olayları hem de sonrasında yapılan açıklamalarla büyük gündem oluşturan mücadelenin ardından Antalyaspor, rakibini evinde ağırladı. 90 dakika boyunca olumsuz hiçbir görüntünün oluşmadığı mücadeleyi 5-2 kazanan Antalyaspor, hem 3 puanı hem de rövanşı almayı başardı.

GÖKDENİZ

Mücadelede 2-0 öne geçmesine karşın Trabzonspor’un 2 golüne engel olamayan Antalyaspor, buna rağmen teslim olmadı. 81’inci dakikada sahneye çıkan Gökdeniz Bayrakdar, oyuna girdikten 2 dakika sonra fileleri havalandırarak galibiyetin ilk ateşini yaktı. Duraklama dakikalarında bir kez daha sahneye çıkan genç futbolcuya yine duraklama dakikalarında Haji Wright eşlik ederek farklı galibiyetin mimarı oldular.

ŞAHİN YİNE AVLADI

Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin ile Abdullah Avcı’nın rekabetinde gülen yine genç teknik adam oldu. Geçen sezon 2 kez karşılaşan ve bunlardan bir galibiyet ve bir beraberlik alan Nuri Şahin, eski hocasını yine üzerken, 3 maçta 7 puan elde etti.

FERNANDO ZİRVEYE ÇIKTI

Antalyaspor’a geldiği günden bu yana ortaya koyduğu futbolla taraflı tarafsız pek çok kişinin beğenisini kazanan Fernando Lucas Martins, Trabzonspor kalesine bıraktığı golle Süper Lig’de zirveye çıktı. Ceza sahası dışından Uğurcan Çakır’ı avlayarak çizginin gerisinde 4’üncü golünü kaydeden Brezilyalı, ilk Süper Lig maçına çıktığı Ocak ayından bu yana ceza sahası dışından en çok gol atan isim oldu.

SON 11 MAÇTA 11 GOL

Antalyaspor’un gol makinesi Haji Wright, Trabzonspor’u da boş geçmedi. Takımı adına kullandığı penaltı atışını gole çeviren Haji Wright, son 11 maçtaki gol sayısını 11’e yükseltti. Son 11 maçta Altay, Hatayspor (2 gol), Alanyaspor, Kayserispor, Trabzonspor (2 maç, 3 gol), Konyaspor, Kasımpaşa, Ümraniyespor ağlarını havalandıran ABD’li sadece iki maçta Galatasaray’a karşı gol sevinci yaşamadı.

BAŞKAN PROTOKOLE ÇIKMADI

Geçen sezon oynanan ve açıklamalarla iki takım arasında gerilim yaşanan Trabzonspor – Antalyaspor mücadelesinin ardından iki takım ilk kez karşı karşıya gelirken, Başkan Aziz Çetin protokoldeki yerini almadı. Maçtan önce Arjantin'in Club Deportivo Mac Allister Kulübü Başkanı Carlos Mac Allister’e forma hediye eden Başkan Aziz Çetin, protokol yerine locada maçı takip etti. Trabzonspor Ahmet Ağaoğlu, ilk olarak protokolde kendisine ayrılan yerde otururken, sonrasında yöneticilerinin yanına geçti.

 

 

ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Sezonun ilk 2 haftasında Galatasaray ve Ümraniyespor karşısında aynı kadroyu sahaya süren Nuri Şahin, bu kez 2’si mecburi olmak üzere 3 değişiklik birden yaptı. 1-0 kazanılan Ümraniyespor maçında savunmada görev alan Ömer Toprak’ın yerine Veysel Sarı’ya şans veren genç teknik adam, ilk iki haftada en çok eleştirilen isimler olan Soner Aydoğdu ile Houssam Ghacha’nın yerine Fredy Ribero ve Sam Larsson’u sahaya sürdü. Ömer Toprak sakat, Soner Aydoğdu da hasta olduğu gerekçesiyle maç kadrosunda yer almazken, yedek stoper olarak Amar Gerxhaliu listeye dahil oldu. Sinan Gümüş de sakatlığı sebebiyle maç kadrosuna giremedi.

 

3. HAFTA

Stadyum: Antalya

Hakem: Volkan Bayarslan

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin 7

Bünyamin Balcı 7

Veysel Sarı 7

Kudriashov 7

Güray Vural 7

Fernando 8

Fredy 7 (79’ Gökdeniz Bayrakdar 7)

Ndao 6 (53’ Ghacha 6)

Sam Larsson 7 (79’ Cemali Sertel 3)

Luiz Adriano 5 (68’ Hakan Özmert 4)

Haji Wright 7

 

Trabzonspor

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Uğurcan Çakır 5

Larsen 6

Denswil 5 (68’ Siopis 4)

Vito Hugo 5

Eren Elmalı 6

Doğucan Haspolat 3 (42’ Bardhi 8)

Dorukhan Toköz 5 (88’ Kouassi)

Bakesetas 3 (42’ Abdülkadir Ömür 6)

Trezeguet 6

Djaniny 6

Cornelius 5

 

Sarı Kartlar: Larsson (Antalyaspor), Doğucan Haspolat, Denswil (Trabzonspor)

Kırmızı Kart:

Goller: 14’ Fernando, 40 (P), 90’ Haji Wright, 81, 90’ Haji Wright (Antalyaspor), 45+5, 73’ Bardhi (Trabzonspor)