ÇİLİNGİR FERNANDO

Karagümrük ve Yeni Malatyaspor'un kilidini açan Fernando Lucas Martins, tehlike hattını yakından ilgilendiren Sivasspor mücadelesinde de gol kapısını aralayan isim oldu. Brezilyalı'nın golüyle karşılaşmayı 1-0 kazanan Antalyaspor, rahat bir nefes alırken Sivasspor'u ise ateşe attı.

Son haftaların çıkıştaki takımı Antalyaspor, yıldız futbolcusu Fernando Lucas Martins ile galibiyet halkalarına bir yenisini Sivasspor karşısında ekledi. Brezilyalı futbolcunun, 45. dakikada serbest vuruştan kaydettiği golle Yiğidoları 1-0 mağlup eden Akrep, yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı. Bu sonucun ardından puanını 35 yapan Antalyaspor, 34 puanda kalan Sivasspor'u puan durumunda altına alırken, düşme hattından bir adım daha uzaklaştı.

ŞOV DEVAM EDİYOR

Antalyaspor'un devre arası transferlerinden Fernando Lucas Martins, Karagümrük ve Yeni Malatyaspor karşılaşmalarının ardından Sivasspor mücadelesine de damga vurdu. Sivasspor karşılaşmasına kadar kaydedilen son 5 golün 3'üne 2 gol ve 1 asistle katkı koyan Brezilyalı, Yiğidoların da kilidini açtı. 45+1. dakikada serbest vuruştan takımını öne geçiren deneyimli futbolcui gol sayısını da 3'e çıkardı.

KALE KAPALI

Sivasspor'a gol şansı vermeyen Antalyaspor, son haftalardaki savunma başarısını sürdürdü. Süper Lig'de evinde oynadığı son 3 maçta kalesinde geçit vermeyen Akrep, aynı başarıyı en son 2018-2019 sezonunda göstermişti. Kırmızı-Beyazlılar, ligde oynadığı son 6 maçta ise sadece Yeni Malatyaspor'da gol yedi.

MEHMEDI TAMAMLAYAMADI

Kırmızı-Beyazlılarda Admir Mehmedi, şanssız bir sakatlık geçirdi. 33. dakikada topa hareketliği anda ayağı kayan ve yerde kalan deneyimli futbolcu, sedyeyle sahayı terk etmek zorunda kaldı. İsviçreli futbolcunun yerine 35. dakikada Fredy Ribeiro dahil oldu.

KUPA MAÇINDAN 4 DEĞİŞİKLİK

Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, geçen hafta oynanan Adana Demirspor mücadelesinin kadrosunu bozmazken, Tükiye Kupası çeyrek finalinde oynanan Trabzonspor karşılaşmasından ise 4 değişikliğe gitti. Diogo Sousa, Fedor Kudriashov, Bünyamin Balcı ve Fredy Ribeiro'yu kesen Şahin, yerlerine Ruud Boffin, Veysel Sarı, Sherel Floranus ile Hakan Özmert'e yer verdi.

GENÇLER BERABERE

Antalyaspor ile Sivasspor arasındaki U19 mücadelesi eşitlikle sonuçlandı. Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde oynanan karşılaşma 1-1 berabere tamamlanırken, puanı getiren gol Efecan Gülerce'den geldi. Bu sonuçla birlikte Kırmızı-Beyazlılar puanını 41 yaptı. Sivasspor da 35 puana ulaştı.

HENTBOLDA YÜZLER GÜLDÜ

Türkiye Erkekler Hentbol Süper Lig'de mücadele veren Antalyaspor, 18. hafta karşılaşmasında Köyceğiz Belediyespor'u ağırladı. 3 cezalı oyuncusundan yoksun olarak maça çıkan Kırmızı-Beyazlılar, mücadeleyi 40-35 kazanmayı başardı.

 

 

28. Hafta

Hakem: Cüneyt Çakır

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin 7

Floranus 6

Veysel Sarı 6

Naldo 7

Güray Vural 7

Fernando 8

Hakan Özmert 7 (64' Poli 5)

Ndao 6 (81' Kudriashov 3)

Doğukan Sinik 5 (64' Gökdeniz Bayrakdar 4)

Mehmedi 4 (35' Fredy 6)

Luiz Adriano 6 (81' Haji Wright 3)

 

Sivasspor

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Ali Şaşal Vural 6

Ahmet Oğuz 5 (72' Erdoğan Yeşilyurt 4)

Goutas 5

Caner Osmanpaşa 5

Uğur Çiftçi 5 (64' Felix 4)

Isaac Coffie 4 (64' Ziya Erdal 4)

Hakan Arslan 5

Kerem Kesgin 5

Henrique 6 (72' Kayode 4)

Gradel 6

Yatabare 6 (81' Konate 3)

 

Sarı Kart:

Kırmızı Kart:

Gol: 45' Fernando