TAKIM BİZİM REKOR BİZİM

Süper Lig’in 36’ncı hafta karşılaşmasında Konyaspor’u ağırlayan Antalyaspor, Luiz Adriano, Ndao ve Haji Wright’ın golleri ile rakibini 3-2 yendi. Konyaspor maçı dahil ligde çıktığı son 14 maçı da kaybetmeyen kırmızı- beyazlı ekip tarihinin en iyi yenilmezlik serisine imza attı. Antalyaspor ayrıca evindeki yenilmezlik serisini de 12 maça çıkardı.

Süper Lig’in 36’ncı haftasında başarılı bir grafik ortaya koyan Nuri Şahin yönetimindeki Antalyaspor, İlhan Palut sorumluluğundaki Konyaspor’u sahasında 3-2’lik skorla yenmeyi başardı. Kulüp tarihinin en iyi yenilmezlik serisini elde etmek için sahaya çıkan Antalyaspor, Konyaspor maçı dahil Süper Lig’de çıktığı son 14 maçı da kaybetmeyerek bir rekora imza attı. Antalyaspor kendi evinde ise yenilmezlik serisini 12 maça çıkartarak önümüzdeki sezon için rakiplerine şimdiden gözdağı verdi.

Zorlu müsabaka öncesi 52 puanla 9’uncu sırada bulunan Antalyaspor karşılaşma sonunda puanını 55’e yükselterek ligde 8’inci sıraya yerleşti. 64 puan ile 3’üncü sırada bulunan Konyaspor ise aldığı yenilgi ile 64 puanda kalarak 3’üncü sıradaki yerini korudu.

Konyaspor’un etkili başladığı müsabakanın 5’inci dakikasında yeşil – beyazlılar kazandığı penaltı vuruşu sonrası Guilherme’nin attığı gol ile 1-0 öne geçti. Konyaspor’un golü sonrası baskını artıran kırmızı – beyazlı ekip maçın 9’uncu dakikasında Luiz Adriao’nun attığı gol ile skoru 1-1’e getirdi. Bu golün ardından serbest vuruş kazanan Konyaspor müsabakanın 13’üncü dakikasında Endri Çekici’nin golü ile 2-1’lik skorla tekrar öne geçti. Bol gollü başlayan karşılaşmanın 16’ncı dakikasında Alassane Ndao kırmızı – beyazlı ekip adına sahneye çıkarak Fredy’in asisti ile skoru 2-2’ye getiren golü kaydetti. Bol gollü bir 45 dakika sonrasında takımlar soyunma odasına  2-2’lik skorla gitti. İkinci yarıya her iki takımda dengeli başladı. Baskılı oyunuyla rakibini bunaltan Antalyaspor, müsabakanın 64’üncü dakikasında penaltı vuruşu kazandı. Kırmızı – beyazlı ekip Haji Wright’ın kullandığı penaltı atışı sonrası 66’ncı dakikada skoru 3-2’ye getirdi. Maçın son bölümünde Konyaspor beraberliği getirecek golü arasa da ev sahibi takım Antalyaspor müsabakayı 3-2 kazanmayı bildi.

3 GOLLE 3 PUAN

Kulüp rekorunu kırmak için çıkılan zorlu müsabakada Antalyaspor adına golleri kaydeden Luiz Adriano Süper Lig’deki gol sayısını 4’e, Alassane Ndao 2’ye, Haji Wright ise 13’e yükseltti.

ÇAĞRI YERİNİ BULDU

Antalyaspor – Konyaspor maçı öncesi Lider Haber ekranlarından taraftara ‘tribünleri doldurun’ çağrısında bulunan Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin ile kırmızı – beyazlı kulübün tribün efsanelerinden Amigo Miloş ve Amigo Ali Dayı’nın çağrısı sonuç verdi. Rekor yolundaki zorlu müsabakayı 9 bin 879 biletli seyirci izledi. 

 

 

İLK 11’LER

ANTALYASPOR

Ruud Boffin 6

Güray Vural 6 ( 89’ Bahadır Öztürk 4 )

Fedor Kudryashov 5

Bünyamin Balcı 6

Veysel Sarı 6

Doğukan Sinik 6 ( 81’ Gökdeniz Bayrakdar 5 )

Fredy 7 ( 80’ Hakan Özmert 5 )

Alassane Ndao 8 ( 70’ Houssam Ghacha 5 )

Fernando 5

Haji Wright 8 ( 80’ Naldo 5 )

Luiz Adriano 8

Teknik Direktör: Alfons Groenendıjk

 

KONYASPOR

Ibrahim Sehic 6

Adil Demirbağ 5

Guilherme 8

Abdülkerim Bardakçı 6

Nejc Skubic 6 ( 59’ Barış Yardımcı 5 )

Soner Dikmen 6 ( 59’ Oğulcan Ülgün 4 )

Amir Hadziahmetovic 5

Endri Çekiçi 8 ( 88’ Amilton 4 )

Konrad Michalak 5 ( 68’ Sokol Cikalleshi 5 )

Zymer Bytyqi 5

Ahmed Hasan 6

Teknik Direktör: İlhan Palut

 

Goller:

Antalyaspor: 9’ Luiz Adriano, 16’ Alassane Ndao, 66’ Haji Wright

Konyaspor: 5’ Guilherme, 13’ Endri Çekiçi

 

Sarı Kartlar:

Antalyaspor: 90+2’ Luiz Adriano

Konyaspor: 30’ Adil Demirbağ, 69’ Ibrahim Sehic

 

Kırmızı Kartlar:

Antalyaspor: -

Konyaspor: -

 

STAD: Antalya Stadyumu

SAAT: 20.00

HAKEM: Mete Kalkavan