AKREP DOLUDİZGİN

Süper Lig’in 32’inci haftasında evinde Hatayspor’u ağırlayan Antalyaspor sahadan Haji Wright’ın 2 gol olmak üzere, Naldo ve Luiz Adriano’nun golleri ile 4-1’lik skorla ayrıldı. Bu galibiyetle birlikte ligde evinde oynadığı son 10 maçta da yenilgi yüzü görmeyen Kırmızı – Beyazlı ekip ligde oynadığı son 5 maçını da kazanarak kulüp tarihinin en iyi serisini elde etmiş oldu.

Süper Lig’in 32’inci haftasında Ömer Erdoğan önderliğindeki Hatayspor’u konuk eden Teknik Direktör Nuri Şahin liderliğindeki Antalyaspor sahadan 4-1’lik skorla ayrıldı. Ligde 44 puanla 10’uncu sırada bulunan Antalyaspor bu galibiyetle birlikte puanını 47’ye getirirken ligde 9’uncu sıraya yükseldi.  48 puan ile 8’inci sırada yer alan Hatayspor ise aldığı yenilgiyle birlikte aynı puanda kalarak ligdeki sıralamasını korudu.

Zorlu müsabakaya Kırmızı-Beyazlı ekip etkili başladı. Maçın ilk 15 dakikasında Kırmızı- Beyazlı ekip arka arkaya ataklarla rakibini bunalttı. Maçın 16’ıncı dakikasında Güray Vural’ın asisti sonrası harika bir vücut çalımı ile Haji Wright, Antalyaspor’da skoru 1-0’a getiren golü attı. Antalyaspor’da bu kez maçın 30’uncu dakikasında Naldo sahneye çıktı. Fernando’nun arka direğe kestiği topta Naldo, Kırmızı – Beyazlı ekip adına skoru 2-0’a getiren golü attı. Antalyaspor’da ilk yarıyı doludizgin geçiren Antalyaspor maçın 35’inci dakikasında yine Güray Vural’ın asisti ile Haji Wright takımı adına skoru 3-0’a getiren golü attı. Maçın 38’inci dakikasında bu kez Hataysporlu Mame Diouf takımı adına sahne alarak skoru Burak Öksüz’ün asisti ile 3-1’e getiren golü Antalyaspor ağlarına gönderdi. Nefesleri kesen ilk yarıda soyunma odasına Antalyaspor, Hatayspor’a karşı 3-1’lik üstünlükle gitti. Maçın ikinci yarısına her iki takımda değişlik yapmayarak başladı. Maçın 55’inci dakikasında bu kez Antalyasporlu Luiz Adriano sahneye çıkarak takımı adına Doğukan Sinik’in asistinde skoru 4-1’e getiren golü kaydetti.

NURİ HOCA İLE SERİLERE DEVAM

Teknik Direktör Nuri Şahin liderliğinde ligde oynadığı son 9 maçta da yenilmeyen ve son 4 maçtan da galibiyetle ayrılan Antalyaspor seriyi bozmayarak Hatayspor müsabakasında galibiyetle ayrılarak, yenilmezlik serisini 10 maça,  galibiyet serisini de 5’e çıkardı. Bu galibiyetle birlikte evinde oynadığı son 10 maçını da kazanan Antalyaspor, kulüp tarihinin en iyi serisini gerçekleştirdi.

HAJI WRIGHT DURDURULAMIYOR

Hatayspor müsabakasında Antalyaspor adına 2 gol atan Haji Wright, bu sezon Süper Lig’de attığı gol sayısını 9’a yükseltirken, Antalyaspor adına 1 gol kaydeden Naldo ise Süper Lig’deki gol sayısını 3’e yükseltti. Antalyaspor’da skoru 4-1’e getiren golü atan Luiz Adriano ise ligdeki gol sayısını 3’e yükseltti.

AKREP 4 EKSİKLE OYNADI

Antalyaspor’da Ufuk Akyol, Andrea Poli, Harun Alpsoy ve Admir Mehmedi sakatlıkları nedeniyle Hatayspor karşısında forma giyemedi. Hatayspor ise zorlu deplasmana 3 eksikle çıktı. Orta alanın savunma yükünü çeken Isaac Sackey ve Mehdi Boudjemaa cezalı; hücum geçişinde önemli rol oynayan Adama Traore ise sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamadı.

İLK 11’LER

ANTALYASPOR: 

Ruud Boffin 6

Sherel Floranus 6

Naldo 8

Doğukan Sinik 7 ( 69’ Houssam Ghacha 5 )

Haji Wright 9 ( 85’ Fredy 5 )

Güray Vural 8

Fernando 7

Alessane Ndao 6 ( 61’ Gökdeniz Bayrakdar 6 )

Luiz Adriano 8

Hakan Özmert 6 ( 62’ Andrea Poli 5 )

Veysel Sarı 6 ( 85’ Bahadır Öztürk 5 )

Teknik Direktör: Nuri Şahin

HATAYSPOR:

Munir 4

Kamil Ahmet Çörekçi 5

Fatih Kurucuk 5

Burak Öksüz 7

Samuel Adekugbe 5

Onur Ergün 5

Ruben Ribeiro 3

Yassine Benzia 6 ( 75’ Selimcan Temel 5 )

Saba Lobjanidze 5 ( 75’ Sadık Baş 5 )

Ayoub El Kaabi 5 ( 60’ Dylan Saint – Louis 5)

Mame Diouf 7 ( 86’ Bertuğ Özgür Yıldırım 5 )

Teknik Direktör: Ömer Erdoğan

HAKEM: Kadir Sağlam
STAT: Antalya Stadyumu
SAAT: 20.30
YAYIN: beIN SPORTS 1

Goller:

Antalyaspor; 16’ 35’ Haji Wright, 30’ Naldo, 55’ Luiz Adriano

Hatayspor; 38’ Mame Diouf

Sarı kartlar:

Antalyaspor; 8’ Fernando

Hatayspor; 74’ Saba Lobjanidze

Kırmızı kartlar:

Hatayspor: 67’ Ruben Ribeiro