VAR MI YAN BAKAN?

Son 7 maçında rakiplerine galibiyet izni vermeyen Antalyaspor'un son kurbanı Giresunspor oldu. 45 yıldır rakibine boyun eğmeyen Karadeniz ekibini 4-1 ile geçen Kırmızı-Beyazlılar, yenilmezlik serisini de 8 maça çıkardı.

Süper Lig'de son haftaların en formda takımı Antalyaspor'un hızını, 3'te 3 yaparak gelen Giresunspor da kesemedi. Rakibini 4-1 mağlup eden Akrep, yenilmezlik serisini 8'e çıkarırken, rakibine karşı 45 yıldır devam eden üstünlüğünü de kaybetmedi. Antalyaspor’a galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Veysel Sarı, 62. dakikada Doğukan Sinik 81. dakikada Fredy ve 90+4. dakikada Naldo kaydetti. Giresunspor'un tek sayısı ise 67. dakikada Muhammed Gümüşkaya'nın penaltı atışıyla geldi. Bu sonuçla birlikte Antalyaspor puanını 41 yaparken, Giresunspor 35 puanda kaldı.

REKORU EGALE ETTİ

Yenilmezlik serisini 8 maça çıkaran Antalyaspor, evindeki serisini ise 9'a çıkardı. Evindeki son yenilgisini Başakşehir karşısında alan Kırmızı-Beyazlılar, 2010 yılında elde ettiği 9 maçlık seriyi egale etti. Akrep, bir sonraki hafta oynanacak Hatayspor karşılaşmasını da kaybetmemesi halinde kendi rekorunu 10 maça çıkaracak.

GİRESUN'A GEÇİT YOK

Karadeniz ekibine evinde geçit vermeyen Antalyaspor, 45 yıllık serisini de sürdürdü. Antalyaspor ile 1977 yılında oynanan ilk resmi karşılaşmayı evinde kazanan Giresunspor, sonrasında çıktığı hiçbir maçta Kırmızı-Beyazlıları deviremedi. İki takım tarihinde 11. kez karşı karşıya gelirken, Antalyaspor 8 galibiyet ve 3 beraberlik alarak rakibine karşı ezici bir üstünlük kurdu. Antalya'da oynanan maçlarda da rakibine sadece 1 puan veren Akrep, Giresunspor'u konuk ettiği 7 resmi maçta 6 galibiyet imza attı.

BU SEZON 3'TE 3 YAPTI

Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda bu sezon 3. kez karşı karşıya gelen Antalyaspor, rakibine 3 maçta da geçit vermedi. İlk devrede oynanan mücadeleyi de 2-1 kazanan Kırmızı-Beyazlılar, Türkiye Kupası 5. tur karşılaşmasında da rakibini aynı skorla devirerek turnuvanın dışına itti.

"ANTALYA SENİNLE GURUR DUYUYOR"

A Milli Takım'ın 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off karşılaşmasının kadrosuna davet edilen Doğukan Sinik'e taraftarından büyük destek geldi. Mücadele öncesi tribünlere ilk çağrılan isim olan genç futbolcuya, "Antalya seninle gurur duyuyor" tezahüratı yapıldı. 70 dakika sahada kalan Doğukan Sinik, takımının ikinci golüne imza atarken, kariyerinin 4. Süper Lig golünü kaydetti.

ROTASYONA DEVAM

Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, çoğu kez yaptığı rotasyonu Giresunspor karşısında da devam ettirdi. Sivasspor maçının kazanan kadrosundan 4 ismi, Başakşehir karşısında yedek soyunduran Şahin, Giresunspor karşısında da benzerini yaptı. Bu kez iki ismi yedek kulübesine çeken genç çalıştırıcı, Fedor Kudriashov'un yerine Naldo, Bünyamin Balcı'nın yerine de Sherel Floranus'u ilk 11'de sahaya sürdü.

30. HAFTA

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin 6

Floranus 6

Veysel Sarı 7

Naldo 7

Güray Vural 7

Poli 7 (70' Hakan Özmert 6)

Fernando 7 (84' Sinan Gümüş)

Doğukan Sink 8 (70' Kudriashov 5)

Ndao 5 (59' Ghacha 5)

Haji Wright 7 (59' Fredy 7)

Luiz Adriano 7

 

Giresunspor

Teknik Direktör: Hakan Keleş

Okan Koçuk 6

Hayrullah Bilazer 6

Alexis 5

Diarra 5

Aziz Behich 6

Traore 5 (68' Doukara 4)

Chiquinho 6

Muhammed Gümüşkaya 7

Sergio 6

Shapi 5 (68' Diabate 4)

Umut Nayir 6

 

Sarı Kart: Doğukan Sinik, Fernando (Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 7' Veysel Sarı, 62' Doğukan Sinik, 81' Fredy, 90+4 Naldo (Antalyaspor), 67' Muhammed Gümüşkaya (P) (Giresunspor)