REKORTMENDEN SON DANS

Süper Lig’de muhteşem bir ikinci yarı geçiren ve pek çok rekorunu geliştiren Antalyaspor, kapanışı binlerce taraftarının önünde yaptı. Galatasaray ile 1-1 berabere kalan Kırmızı-Beyazlılar, yenilmezlik serisini 16 maça çıkarırken, rakibine karşı oynadığı üst üste 12’inci maçı da kazanamadı.

Süper Lig’de sezonun ikinci yarısında muhteşem bir çıkış yakalayarak pek çok rekorunu geride bırakan Antalyaspor, kapanışı istediği gibi yapamadı. Galatasaray karşısında harika bir oyun ortaya koyan Kırmızı-Beyazlılar, sahadan 1-1 eşitlikle ayrılmasına rağmen yenilmezlik rekorunu 16 maça çıkardı. Antalyaspor’a puanı getiren gol, 45’inci dakikada sezonun flaş ismi Haji Wright’ın asistinde Ndao yaparken, Akrep bu sonuçla birlikte puanını 59 yaptı. Mustafa Muhammed’in golüyle beraberliği koparan Galatasaray ise 52 puana ulaştı.

12 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Sezon boyunca birçok rekor kıran Antalyaspor, Galatasaray’a karşı süren şanssızlığını ise yenemedi. Sarı-Kırmızılıları ligde son olarak 2015-2016 sezonunda mağlup eden Akrep, üst üste 12’inci maçtan da 3 puan çıkaramadı.

KÖTÜ KAPANIŞ

Yenilmezlik serisini 16 maça çıkararak rekorunu geliştiren Antalyaspor, 4 sezondur devam eden son hafta şanssızlığını yine ters çeviremedi. Süper Lig'de mücadele ettiği son 4 sezonda 2 beraberlik ve 2 yenilgi gören Akrep, son olarak 2016-2017 sezonunun kapanışında Gaziantepspor’u 4-1 ile geçmişti. Kırmızı-Beyazlılar böylece üst üste 5’inci sezonunda da son haftayı galibiyet göremeden tamamladı.

NURİ ŞAHİN GÖNDERMESİ

Antalyaspor Kulübü, karşılaşma öncesinde stadyumda çaldığı bir şarkıyla Galatasaray’a göndermede bulundu. Sarı-Kırmızılıların teknik adam gündeme getirdiği Nuri Şahin’in fotoğrafını skor tabelasına yansıtan Antalyasporlu yetkililer, “Olan var, olmayan var, kıskanırlar” sözleri geçen Beyza Durmaz’a ait olan şarkıyı stadyum hoparlöründen çaldı.

HAJİ WRİGHT MİLLİ TAKIMA GİDİYOR

Gelecek sezon Antalyaspor’da olup olmayacağı henüz netleşmeyen Haji Wright, sezonun tamamlanmasının ardından aylardır beklediği daveti aldı. Dünya Kupası’nda mücadele edecek ABD Milli Takım’ın aday kadrosu için resmi davet alan 24 yaşındaki golcü, Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda yer alabilmek için ter dökecek.

BASIN TRİBÜNÜNDE OLAY

İstanbul takımlarıyla oynanan karşılaşmalarda VIP tribününde yaşanan yığılma sonrası yaşanan sorunlar, bu kez basın tribününe sıçradı. İzinsiz olarak basın tribününe giriş yapan bir kadın taraftar, polis ve güvenlik görevlilerinin uzun süren ikna çalışmalarına rağmen koltuğundan kalkmadı. Basın mensuplarına ve polislere yönelik hakarete varan sözler yönelten şahıs, yaklaşık yarım saat sonra polis kamerası eşliğinde zorlukla tribünden dışarı çıkarıldı.

38. HAFTA

Hakem: Yasin Kol

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin 7

Bünyamin Balcı 7

Veysel Sarı 7

Kudriashov 6 (85’ Naldo)

Güray Vural 7

Fernando 6

Fredy 6 (64’ Hakan Özmert 5)

Doğukan Sinik 8 (85’ Sinan Gümüş)

Ndao 8 (64’ Ghacha 4)

Luiz Adriano 7

Haji Wright 7

 

Galatasaray

Teknik Direktör: Domenec Torrent

Muslera    5

Sacha Boey    5

van Aanholt    6

Nelsson    6

Marcao  6

Taylan Antalyalı 4 (75’ Cicaldau 3)

Pulgar    4

Berkan Kutlu  5

Babel 6 (69’ Kerem Aktürkoğlu 5)

Halil Dervişoğlu 4 (90’ Barış Alper Yılmaz)

Gomis 5 (69’ Mustafa Muhammed 4)

 

Sarı Kartlar: Kudriashov, Fernando (Antalyaspor), Cicaldau (Galatasaray)

Kırmızı Kart:

Goller: 45’ Ndao (Antalyaspor), 76’ Mustafa Muhammed (Galatasaray)