WRIGHT & ADRIANO A.Ş.

Süper Lig’de son haftaların yükselen değeri Antalyaspor’un son kurbanı Altay oldu. İzmir ekibini deplasmanda golcü futbolcuları Luiz Adriano ve Haji Wright ile deviren Kırmızı-Beyazlılar, üst üste 4. galibiyetini alarak çıkışını sürdürdü. Ev sahibi Altay ise kümede kalma umutlarını iyice azalttı.

Son haftalarda rakiplerinin korkulu rüyası olan Antalyaspor’un hızını milli ara da kesemedi. Süper Lig’e verilen 1 haftalık aranın ardından Altay’a konuk olan Antalyaspor, ligde kalma mücadelesi veren rakibine acımadı. İzmir deplasmanından 2-1 galibiyetle dönen Akrep’e 3 puanı getiren golleri Luiz Adriano ve Haji Wright kaydetti. 74.dakikada Ahmed Rayyan’ın penaltı atışından gelen gol ise Altay’a puan için yeterli olmadı.

SERİ 9 MAÇA ÇIKTI

Son yenilgisini Rizespor deplasmanında alan Antalyaspor, Altay galibiyetiyle birlikte yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı. Son 9 maçta 6 galibiyet ve 3 beraberlik elde eden Akdeniz ekibi, 21 puan toplayarak puan durumunda çıkışını sürdürdü.

636 GÜN SONRA İLK 11’DE

Kış transfer döneminde Fenerbahçe’den transfer edilen Sinan Gümüş, ilk kez 11’de kendisine yer buldu. Doğukan Sinik’in cezası sebebiyle Nuri Şahin tarafından ilk 11’de yer verilen deneyimli futbolcu, tam 636 gün sonra Kırmızı-Beyazlı takımın as kadrosuna girdi. Son olarak 2019-2020 sezonunun 30. haftasında oynanan Başakşehir karşılaşmasında ilk 11’de yer alan Sinan Gümüş, sonrasında 4 hafta forma giymemiş ve Fenerbahçe’nin yolunu tutmuştu. Devre arasında Antalyaspor’a geri dönen 28 yaşındaki futbolcu, Karagümrük ve Giresunspor maçlarında sonradan oyuna dahil olmuştu.

POLI KADROYA ALINMADI

Antalyaspor’un İtalyan futbolcusu Andrea Poli, Altay karşısında kadroda yer almadı. Antalya’da yapılan son antrenmanda şiddetli ağrılar hisseden deneyimli futbolcu, Antalya’da bırakılırken, İzmir deplasmanında formasından uzak kaldı.

ZEKİ YILDIRIM İLK KEZ

Antalyaspor alt yapısından yetişen ve 150 maçta Kırmızı-Beyazlıların formasını giyen Zeki Yıldırım, ilk kez eski takımına rakip olarak sahaya çıktı. Sezonun ilk yarısındaki Antalyaspor karşılaşmasını yedek kulübesinde geçiren Zeki Yıldırım, Karagümrük formasını giydiği geçen sezon ise sakatlığı gerekçesiyle forma giyememişti. Deneyimli futbolcu, ondan önceki sezonlarda ise TFF 1. Lig’de mücadele verdiği için kulüpleri Antalyaspor’a rakip olamadı.

SİNAN KALOĞLU İLK SINAVINDA

Yolu Antalyaspor’dan geçen diğer isim Sinan Kaloğlu da teknik adamlık kariyerindeki ilk maçına eski takımına karşı çıktı. 2011-2012 sezonunun devre arasında Karabükspor’dan Antalyaspor’a gelen Kaloğlu, sezon sonunda ise Elazığspor’un yolunu tutmuştu.2 maçta Antalyaspor forması giyen golcü futbolcu, skor katkısı sağlayamadan takımdan ayrıldı.

OLAY ATAMA

Merkez Hakem Kurulu’nun, karşılaşmayı yöneten hakem heyetini açıklamasıyla birlikte tartışmalar da başladı. Mücadelede AVAR olarak görev alan Alper Çetin'in hiçbir klasmanda yer almaması eleştirilerin hedefi oldu. Giresunspor – Sivasspor karşılaşmasına da klasmanda yer almayan Bülent Birincioğlu’nun atandığı ve bu sebeple ligin tescilinin tehlikeye girdiği iddialar arasında yer aldı.

 

31. HAFTA

Hakem: Yasin Kol

Altay

Teknik Direktör: Sinan Kaloğlu

 Lis    6

Murat Akça    5

İbrahim Öztürk 5   

Özgür Özkaya  4  (70’ Kappel 3)

Cebrail Karayel     6

Zeki Yıldırım    5 (89’ Eren Erdoğan)

Rodriguez    5

Thaciano  4  (46’ Ceyhun Gülselam 5 (90’ Thiam))

Pinares   5 (70’ Kazımcan Karataş 4)

Ahmed Rayyan    6

Bamba    5

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin 7

Bünyamin Balcı 6

Naldo 7

Kudriashov 6

Güray Vural 6

Fernando 7

Hakan Özmert 6 (64’ Fredy 5)

Ndao 6 (64’ Gökdeniz Bayrakdar 5)

Sinan Gümüş 6 (60’ Ghacha 4)

Luiz Adriano 7 (84’ Mustafa Erdilman)

Haji Wright 8 (84’ Veysel Sarı)

 

 

Sarı Kartlar: Thaciano, İbrahim Öztürk, Özgür Özkaya, Ahmed Rayyan (Altay), Sinan Gümüş, Ndao (Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 74’ Ahmed Rayyan (P) (Altay), 25’ Luiz Adriano, 70’ Haji Wright (Antalyaspor)