RÖVANŞ BÖYLE ALINIR!

Alanyaspor, sezonun ilk devresinde 5-0 kaybettiği Hatayspor karşısında rövanşı 6-0 ile aldı. Rakibi karşısında adeta şov yapan Turuncu-Yeşilliler, evinde de 4 maç sonra kazanmayı başardı.

SADIK ÇETİN SADAK

Sezonun ilk devresinde Alanyaspor'u 5-0 mağlup eden ve Teknik Direktör Çağdaş Atan'ın ipini çeken Hatayspor'dan rövanşı 6-0 ile aldı. İlk yarısını 2-0 önde kapatan Turuncu-Yeşilliler, ikinci devrede adeta şov yaparken, evindeki 4 maçlık galibiyet hasretine son verdi. Bu sonuçla birlikte Alanyaspor puanını 35 yaparak, averajla Hatayspor'un üzerine çıktı.

EMRE AKBABA ŞOV YAPTI

Alanyaspor'un 6 golünün 3'üne imza atan Emre Akbaba, galibiyetin mimarlarından oldu. Altay mücadelesinin ardından Hatayspor maçını da boş geçmeyen deneyimli futbolcu, kariyerinde ilk kez 3 gol birden kaydetti. Başarılı futbolcu, aynı zamanda 8 ay sonra ilk kez iki maç üst üste gol atma başarısı gösterdi.

EDUARDO AÇILIŞI YAPTI

Famara Diédhiou'nun Afrika Uluslar Kupası'nda olması sebebiyle Alanyaspor'un en büyük gol silahı olarak sahaya çıkan Wilson Eduardo, 10. kez giydiği Alanyaspor formasıyla ilk kez bir Süper Lig maçında gol kaydetti. 31. dakikada sahneye çıkan Angolalı futbolcu, takımının ikinci golüne imza attı. 31 yaşındaki futbolcu, Türkiye Kupası'nda da Osmaniyespor filelerini havalandırmıştı.

EFECAN REKORUNU GELİŞTİRDİ

Wilson Eduardo'nun kaydettiği golün asistini yapan Efeca Karaca, Süper Lig'deki kariyer rekorunu geliştirdi. Bu sezon 8. asist yapan deneyimli futbolcu, daha önce bir Süper Lig sezonunda en fazla 7 asist yapabilmişti.

4 MAÇ SONRA GÜLDÜ

Altay deplasmanında galibiyet hasretine son veren Alanyaspor, iç sahadaki kötü gidişatı da Hatayspor önünde sonlandırdı. Sırasıyla Sivasspor ile Adana Demirspor'a kaybeden Alanyaspor, son iki maçında ise Karagümrük ve Başakşehir ile de puanları paylaşmıştı.

 

 

22. HAFTA

Hakem: Bahattin Şimşek

Alanyaspor

Teknik Direktör: Felipe Sanchez

Marafona    6

Juanfran 6 (85' Ahmet Gülay)

Fatih Aksoy   7

Furkan Bayır    7

Borja   7 (75' Tayfur Bingöl 5)

Efecan Karaca    7

Efkan Bekiroğlu   7 (63' Leroy Fer 5)

Novais    7

Emre Akbaba    9

Davidson   7 (75' Oğuz Aydın 6)

Wilson Eduardo  7  (63' Candeias 7)

 

Hatayspor

Teknik Direktör: Ömer Erdoğan

Abdullah Yiğiter    3

Kamil Ahmet Çörekçi    3

Fatih Kurucuk    4

Adekugbe  3  (60' Emre Kaplan 2)

Burak Öksüz    3

Onur Ergün   4 (60' Boudjemaa 3)

Ribeiro    4

Saint-Louis 3  (85' Sackey)

Lobjanidze  3  (85' Sadık Baş)

Kamara    3

Diouf    4

 

Sarı Kart: Efkan Bekiroğlu (Alanyaspor) Fatih Kurucuk (Hatayspor)

Kırmızı Kart:

Goller: 17', 59' ve 74' Emre Akbaba, 31' Eduardo, 77' ve 80' Oğuz Aydın

HABER MERKEZİ