ADIM ADIM KUPAYA

Türkiye Kupası'nda şampiyonluk hedefleyen Alanyaspor, Gaziantep FK engelini zor da olsa geçmeyi başararak adını son 4 takım arasına yazdırdı. Normal süresi 1-1 eşitlikle sonuçlanan karşılaşmayı Tayfur Bingöl ve Oğuz Aydın'ın kaydettiği gollerle 2-1 kazanan Alanyaspor'un yeni rakibi Sivasspor olacak.

Alanyaspor, şampiyonluk hedeflediği Türkiye Kupası'nda yoluna emin adımlarla ilerliyor. Önceki turda turnuvanın iddialı takımlarından Adana Demirspor'u penaltı atışları sonucu saf dışı bırakan Turuncu-Yeşilliler, Gaziantep FK engelini de uzatmalarda aşmayı başardı. Normal süresi 1-1 eşitlikle sonuçlanan karşılaşmayı 2-1 kazanan Antalya ekibine turu getiren golleri Tayfur Bingöl ve Oğuz Aydın kaydetti. Gaziantep FK'nin golü ise 90+1. dakikada Djilobodji'den geldi.

ALANYA'DA GEÇİT VERMİYOR

Alanya'da oynanan karşılaşmada turu elde eden taraf ev sahibi Alanyaspor olurken, Turuncu-Yeşilliler dikkat çekecek bir istatistiğe de imza attı. Alanya'da 5. kez resmi karşılaşmaya çıkan iki takımdan Alanyaspor, tüm maçları kazanarak öne çıkmayı başardı.

RAKİBİ SİVASSPOR

Gaziantep FK'yi eleyerek adını son 4 takım arasına yazdıran Alanyaspor'un yarı finaldeki rakibi Sivasspor olacak. Karagümrük'ü eleyerek son 4 takım arasına kalan Sivasspor ile final için mücadele edecek Turuncu-Yeşilliler, Yiğidoları elemesi halinde Trabzonspor - Kayserispor eşleşmesinin galibiyle kupa için final karşılaşmasına çıkacak.

FATİH VE EDUARDO YOK

Francesco Farioli, önceki turların aksine kadroda rotasyona gitmezken, 2 önemli ismini mecburen kadroya alamadı. Turuncu-Yeşilli kulüpten maçın hemen öncesinde yapılan açıklamada Fatih Aksoy ve Wilson Eduardo'nun sakatlığının bulunduğu ifade edilirken, "Futbolcularımızın tedavileri sağlık ekibimizin gözetiminde sürüyor" ifadelerine yer verildi.

 

 

Türkiye Kupası

Hakem: Zorbay Küçük

Alanyaspor

Teknik Direktör: Felipe Sanchez

Marafona    7

Juanfran 7 (106' Efkan Bekiroğlu 4)

Milunovic    6

Furkan Bayır 6 (87' Mevlja 4)

Borja    6

Umut Güneş    6

Efecan Karaca    7 (105' Leroy Fer 3)

Novais    6

Emre Akbaba   6 (105' Awaziem 3)

Candeias   4 (46' Tayfur Bingöl 7)

Diedhiou 5   (87' Oğuz Aydın 7)

 

Gaziantep FK

Teknik Direktör: Erol Bulut

Günay Güvenç    6

Oğuz Ceylan    6

Djilobodji    7

Caulker    5

Ertuğrul Ersoy  5  (101' Merkel 4)

Furkan Soyalp  4  (68' Tosca 4)

Doğan Erdoğan    6

Sagal  6  (87' Börven 4)

Maxim    6

Vetrih  5  (78' Recep Niyaz 4)

Figueiredo    4

 

Sarı Kart: Efecan Karaca, Tayfur Bingöl, Awaziem, Marafona (Alanyaspor), Oğuz Ceylan, Maxim, Caulker (Gaziantep FK)

Kırmızı Kart:

Goller: 74' Tayfur Bingöl, 102 Oğuz Aydın (Alanyaspor), 90+1' Djilobodji (Gaziantep FK)