ÖNCE YAKALADI SONRA DAĞILDI

Son 10 maçında tek yenilgi alarak Fenerbahçe karşısına çıkan Alanyaspor, forvetsiz başladığı maçta 3 puanı rakibine bıraktı. 2-0 geriye düştüğü maçta skoru 2-2'ye getiren Turuncu-Yeşilliler, sahadan 5-2 mağlup ayrılarak haftayı puansız kapattı.

Francesco Farioli yönetiminde son haftaların başarılı takımı haline gelen Alanyaspor, Fenerbahçe'ye diş geçiremedi. Rakibi karşısında 2-0 geriye düşmesine karşın eşitliği yakalamayı başaran Turuncu-Yeşilliler, önemli gol pozisyonlarından yararlanamadığı maçta Fenerbahçe'ye 5-2 ile boyun eğerken, haftayı puansız kapattı. Konuk ekibe 3 puanı getiren goller Rossi, Mesut Özil, Arda Güler, Pelkas ve Berisha'dan gelirken, Tayfur Bingöl'ün 2 golü Alanyaspor'a puan için yeterli olmadı. Bu sonucun ardından Alanyaspor 46 puanda kalırken, Fenerbahçe ise puanını 50 yaptı.

İLK KEZ DUBLE YAPTI

Fenerbahçe karşısında takımına puanı getiren golleri kaydeden Tayfur Bingöl, kariyerinde ilk kez bir Süper Lig maçında 2 gol birden attı. Süper Lig kariyerinde toplamda 96 maça çıkan 29 yaşındaki futbolcu, bugüne kadar 6 kez gol sevinci yaşamıştı. Başarılı futbolcu, Fenerbahçe karşısında 97. maçına çıkarken, gol sayısını da 8'e çıkardı.

EN GOLLÜ MAÇ

7 golün kaydedildiği gece, iki takımın en gollü maçı olarak da kayıtlara geçti. Daha önceki rekor, 2017 yılında oynanan 2 maça aitti. Söz konusu maçlarda Fenerbahçe, Alanyaspor'u 3-2 ve 4-1 mağlup etmişti.

FORVETSİZ SAHAYA ÇIKTI

Geçen hafta Kayserispor deplasmanında 3 puan alan kadrodan 5 değişikliğe giden Teknik Direktör Francesco Farioli'nin ilk 11'de santrafora yer vermemesiyle dikkat çekti. Genç teknik adam, geçen hafta 3 puanı getiren golleri kaydeden Oğuz Aydın ve Erencan Yardımcı ile birlikte sakatlığını atlatan Famara Diedhiou'yu yedek kulübesinde bekletti. Turuncu-Yeşillilerde Oğuz Aydın ve Famara Diedhiou ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

BORJA YİNE SAKAT

Alanyaspor'un sezon başında Braga'dan transfer ettiği Cristian Borja, yine sakatlık sebebiyle formasından uzak kaldı. 9. kez sakatlığı gerekçesiyle sahaya çıkamayan Kolombiyalı futbolcunun yanı sıra tedavileri devam eden Fatih Aksoy ve Wilson Eduardo da maç kadrosuna giremedi.

 

 

29. HAFTA

Hakem: Volkan Bayarslan

Alanyaspor

Teknik Sorumlu: Felipe Sanchez

Marafona    7

Juanfran    7

Milunovic  6  (74' Oğuz Aydın 4)

Furkan Bayır  6

Awaziem  5   (61' Diedhiou 5)

Tayfur Bingöl    8

Umut Güneş    7

Efecan Karaca      7

Novais    7

Emre Akbaba    7

Efkan Bekiroğlu  7

 

Fenerbahçe

Teknik Sorumlu: İsmail Kartal

Altay Bayındır 9

Ozan Tufan 6 (68' Pelkas 5)

Min-Jae 6

Serdar Aziz  6

Szalai 6

Crespo 6

Osayi-Samuel 7

Zajc 7

Rossi 8 (90' Burak Kapacak)

Mesut Özil 7 (74' Arda Güler 7)

Serdar Dursun 6 (74' Berisha 5)

 

Sarı Kartlar: Awaziem (Alanyaspor) Serdar Dursun, Pelkas (Fenerbahçe)

Kırmızı Kart:

Goller: 53' ve 67' Tayfur Bingöl (Alanyaspor), 26' Rossi, 50' Mesut Özil (P), 78' Arda Güler, 90' Pelkas, 90+4 Berisha (Fenerbahçe)