İSTANBUL BÜKÜCÜ

Bu sezon İstanbul takımlarının korkulu rüyası olan Alanyaspor'un son kurbanı Beşiktaş oldu. Sahadan 2-0 galip ayrılan Antalya ekibi; Başakşehir, Kasımpaşa, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş'ı da devirmeyi başardı.

SADIK ÇETİN SADAK

Süper Lig'in 13. haftasında son şampiyon Beşiktaş'ı ağırlayan Alanyaspor, güçlü rakibini evine eli boş gönderdi. Bu sezon daha önce Başakşehir, Kasımpaşa, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi mağlup eden Antalya ekibi, Siyah-Beyazlılar karşısında 2-0 kazanarak, 5 İstanbul takımına da puan şansı tanımadı. Turuncu-Yeşillilere galibiyeti getiren goller ise 14. dakikada Khouma Babacar ve 90+4. dakikada Famara Diedhiou'dan geldi. Bu sonuçla birlikte Alanyaspor puanını 24 yaparken, Beşiktaş ise 20 puanda kaldı.

252 GÜN SONRA GOL SEVİNCİ

Bu sezon ilk golüne imza atan Khouma Babacar, tam 252 gün sonra gol sevinci yaşadı. Son golünü geçen sezonun 30. haftasında oynanan Antalyaspor mücadelesinde kaydeden Senegalli futbolcu, 4-0 kazandıkları karşılaşmanın ilk golüne imza atmıştı. Sonrasında çıktığı 12 maçta skora katkı sağlayamayan 28 yaşındaki futbolcu, 11 mücadeleyi ise sakatlığı gerekçesiyle kaçırmıştı.

TARTIŞMALI KARAR!

Mücadelenin önüne geçen pozisyon ise 40. dakikada yaşandı. Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Domagoj Vida'dan gelen topta kaleci Ersin Destanoğlu'nu mağlup eden Emre Akbaba'nın bu golü geçerli sayılmadı. VAR uyarısıyla pozisyonu inceleyen hakem Alper Ulusoy, ofsayt gerekçesiyle golü iptal ederken, futbol kamuoyu verilen kararı sert sözlerle eleştirdi.

YİNE 6 YERLİYLE SAHADA

Türkiye Futbol Federasyonu, 8 yabancıya kadar aynı anda sahada olmalarına izin verirken, Antalya ekibi, en çok yerli oyuncuya yer veren takımlar arasında olmaya devam etti. Turuncu-Yeşilliler, son iki haftada oynadığı Göztepe ve Rizespor karşılaşmalarında olduğu gibi Beşiktaş karşısına da 6 yerli oyuncuyla sahaya çıktı. Alanyaspor'da Serkan Kırıntılı, Tayfur Bingöl, Fatih Aksoy, Umut Güneş, Efecan Karaca ve Emre Akbaba as kadroda yer bulan isimler oldu.

KORKMAZ'DAN YALÇIN'A YİNE GEÇİT YOK

Bülent Korkmaz'ın, Sergen Yalçın'a karşı üstünlüğü bu karşılaşmada da devam etti. Korkmaz'ın yönetimindeki takımlar, Sergen Yalçın'ın çalıştırdığı takımları konuk ettiği 3 maçı da kazanmayı başardı.

 

 

13. HAFTA

Hakem: Alper Ulusoy

Alanyaspor

Teknik Direktör: Bülent Korkmaz

Serkan Kırıntılı     7

Juanfran    6

Awaziem    7

Miha Mevlja    6

Tayfur Bingöl  7

Fatih Aksoy     6 (82' Novais)

Umut Güneş    5

Efecan Karaca    6 (88' Leroy Fer)

Emre Akbaba    6

Davidson    6 (82' Candeias 3)

Babacar   7 (72' Diedhiou 3)

 

Beşiktaş

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Ersin Destanoğlu    5

Rosier    5

Welinton    4

Vida    4

Umut Meraş    5

Josef de Souza    4

Atiba   3  (46' Can Bozdogan 5)

Pjanic   3 (46' Teixeira 3)

Ghezzal    4 (86' Güven Yalçın)

Larin    4

Kenan Karaman  3  (60' N'Koudou 3)

 

Sarı Kartlar: Efecan Karaca, Juanfran (Alanyaspor), Ghezzal (Beşiktaş)

Kırmızı Kart:

Gol: 14' Babacar, 90+4' Diedhiou

 

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Hakem Alper Ulusoy maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye  Alanyaspor başlıyor.

2' Sağ kanatta defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Valentin Rosier için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

5' Beşiktaş Kenan Karaman ile gole yaklaşıyor. Sağ kanattan ceza sahasına giren Rachid Ghezzal'in yerden çevirdiği topta altıpasta Kenan Karaman'ın ardarda çektiği 2 şut savunmanın müdahalesi ile uzaklaşıyor.

14' GOOOLL!!!  Alanyaspor, Khouma Babacar'ın golü ile maçta öne geçiyor. Sağ kanatta kazandığı topta Efecan Karaca'nın ceza sahasına doğru gönderdiği ortasında altıpasta bomboş olan Khouma Babacar yarım vole vuruşu ile topu ağlara gönderiyor.

23' Ceza sahasına yakın yerde sol çaprazda ikili mücadele sırasında Efecan Karaca, Cyle Larin'e kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

38' Sağ kanatta taç çizgisine yakın yerde ikili mücadele sırasında Rachid Ghezzal, kaptırdığı top sonrası Tayfur Bingöl'e kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

41' Gol pozisyonunda hakem Alper Ulusoy potansiyel ofsayt nedeniyle VAR sistemine başvuruyor.

46' Hakem Alper Ulusoy ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Beşiktaş başlıyor.

47' Valentin Rosier'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

49' Sl kanatta taç çizgisine yakın bir noktada yaşanan ikili mücadele sırasında Juanfran, Cyle Larin'e kontrolsüz müdahalede bulununca hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. 

55' Alanyaspor Khouma Babacar ile gole çok yaklaşıyor. Sol taraftan Davidson ile girdiği verkaç sonrası Umut Güneş sol taraftan yerden ortasında arka direkte Khouma Babacar'ın sert vuruşunda top üst direkten iki defa dönüp saha içine geri dönüyor.