DERBİ KRALI AKREP

Avrupa hedefindeki Alanyaspor ile Antalyaspor arasında oynanan derbide gülen taraf, Antalya’nın Kırmızı-Beyazlı takımı oldu. Sezonun ilk yarısında rakibini 3-0 ile geçen Antalyaspor, deplasmanda da 3-1 kazanarak duble yaptı.

Süper Lig’de üst sıraları yakından ilgilendiren Antalya derbisinde kazanan Antalyaspor oldu. Alanyaspor karşısında sezonun en etkili oyunlarından birisini oynayan Kırmızı-Beyazlılar, rakibini 3-1 ile geçerken, Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir virajı da kayıpsız geçti. Antalyaspor’a galibiyeti getiren goller 17. dakikada son haftaların formda ismi Haji Wright ve 40. ile 57.dakikalarda bu sezonun suskun ismi Gökdeniz Bayrakdar’dan geldi. Bu sonucun ardından Antalyaspor puanını 50 yaparken, Alanyaspor ise 52 puanda kaldı.

DUBLE YAPTI

Alanya deplasmanından 3 puanla ayrılan Antalyaspor, bu sezon derbide duble yaptı. İlk devrede de rakibini 3-0 mağlup eden Antalyaspor, böylece 2018-2019 sezonundan sonra Süper Lig’de ilk kez derbide 2’de 2 yaptı.

TRABZONSPOR’DAN SONRA İLK KEZ

Antalyaspor, derbi zaferiyle birlikte üst üste 6.kez sahadan 3 puanla ayrılarak önemli bir başarıya imza attı. Sırasıyla Sivasspor, Başakşehir, Giresunspor, Altay, Hatayspor ve Alanyaspor’u deviren Kırmızı-Beyazlılar, bu sezon lider Trabzonspor’dan sonra 6’da 6 yapan ilk takım olmayı başardı.

REKORA 3 KALDI

Kırmızı-Beyazlılar, üst üste aldığı iyi sonuçlarla birlikte rekorunu geliştirmek için de gün saymaya başladı. Kulüp tarihinin en uzun yenilmezlik serisi olan 13 maça sadece 2 karşılaşma uzaklığında olan Antalyaspor, Nuri Şahin ile birlikte rekorunu geliştirebilir. Geçen sezon Ersun Yanal yönetiminde 13 maç üst üste kaybetmeyen Akrep, önündeki 3 maçta Kayserispor, Trabzonspor ve Konyaspor’a kaybetmezse yeni bir rekorunu daha geliştirecek.

KARİYER MAÇINI OYNADI

Alassane Ndao’yu transfer olduğu günden bu yana Süper Lig’de ilk kez yedek kulübesine gönderen Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, Gökdeniz Bayrakdar’a uzun bir süre sonra ilk 11’de şans tanıdı. Son olarak 11.hafta mücadelesinde Giresunspor karşısında ilk 11’de sahaya çıkan 20 yaşındaki futbolcu, tam 22 hafta sonra as kadroda kendisine yer buldu. Genç futbolcu, 40 ve 57.dakikalarda Alanyaspor filelerini havalandırarak bu sezon Süper Lig’deki ilk golünü kaydetti. Başarılı futbolcu, böylece kariyerinde ilk kez bir Süper Lig maçında iki gol birden kaydetti. Gökdeniz, Süper Lig’deki son golünü geçen sezonun 31.haftasında Büyükşehir Belediyespor Erzurumspor filelerine atmıştı.

ALANYA 5 MAÇ SONRA KAYBETTİ

Alanyaspor, Antalyaspor’u ağırladığı son 5 maçta rakibine galibiyet şansı tanımazken, 6.maçtan puansız ayrılmak zorunda kaldı. Bundan önce Alanya’da oynanan son 4 resmi karşılaşmayı kazanan, 5.maçtan da eşitlikle ayrılan Turuncu-Yeşilliler, böylece evindeki yenilmezlik serisini de kaybetti. Alanyaspor, evinde en son Antalyaspor’a 21 Ekim 2018 tarihinde 1-0’lık skorla kaybetmişti.

*GERİ DÜŞMÜYOR

Süper Lig’in son 11 haftasında yenilmeyen tek takım olan Antalyaspor, aynı zamanda skor olarak da geri düşmüyor. Son olarak 22. haftada oynanan ve 2-1 kaybedilen Rizespor karşılaşmasında skor dezavantajını yaşayan Akrep, Alanyaspor maçıyla birlikte Süper Lig’de skor dezavantajı taşımadığı süreyi 990 dakikaya çıkardı.

FARIOLI’DEN 4 İSME KESİK

Geçen hafta Beşiktaş’a karşı 4-1 ile kaybeden Alanyaspor’da derbi mücadelesinde 4 isim kızağa çekildi. Francesco Farioli’nin özellikle savunma hattında yaptığı değişiklik dikkat çekerken, iki stoper Fatih Aksoy ile Furkan Bayır yedek kulübesine gitti. Turuncu-Yeşillilerde Tayfur Bingöl ve Umut Güneş de yedek kulübesine çekilen diğer isimler oldu. İtalyan teknik adam bu 4 futbolcunun yerine Nemanja Milunovic, Chidozie Awaziem, Emre Akbaba ve Wilson Eduardo görev aldı.

MARAFONA DALYA YAPTI

2019-2020 sezonunun öncesinde Braga’dan transfer edilen Jose Marafona Alanyaspor formasıyla 100.maçına çıktı. Derbi öncesinde Başkan Hasan Çavuşoğlu ve futbolcularla bir araya gelen Portekizli eldiven, kendisi için özel hazırlanan 100 numaralı formayı hediye olarak kabul etti.

İLK KEZ DERBİDE BOY GÖSTERDİLER

Bahçeşehir Koleji Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı maçta 9 futbolcu ilk kez Antalya derbisinde boy gösterdi. Antalyaspor’da Fernando Martins, Luiz Adriano, Alassane Ndao ve Haji Wright, Alanyaspor’da ise Oğuz Aydın, Nemanja Milunovic, Cristian Borja, Joao Novais ile Erencan Yardımcı ilk kez derbi heyecanı yaşadı.

LİGDE KALMAYI GARANTİLEDİ

Sezonun ikinci yarısına küme düşme tehlikesiyle başlayan Antalyaspor, derbiye Süper Lig’de kalmayı garantileyerek çıktı. 24.haftada Beşiktaş ile berabere kalarak haftayı düşme hattında tamamlayan Antalyaspor, 8 maç sonra ligde kalmayı garantiledi. Rizespor’un Kayserispor ile berabere kalmasının ardından 5 maçı kalan Karadeniz ekibiyle olan puan farkını 17’de tutan Antalyaspor, Altay ile de 18 puan fark ve ikili averaj avantajını elinde tutarak düşme tehlikesini tamamen ortadan kaldırdı.

 

 

 

33. HAFTA

Hakem: Yaşar Kemal Uğurlu

Alanyaspor

Teknik Sorumlu: Felipe Sanchez

Marafona    4

Juanfran    5

Awaziem 4

Milunovic 4

Borja    5 (89’ Erencan Yardımcı)

Efkan Bekiroğlu 4 (58’ Umut Güneş 4)

Efecan Karaca 5 (71’ Diedhiou 6)

Novais    4

Emre Akbaba 4

Candeias 4 (58’ Tayfur Bingöl 3)

Wilson Eduardo 5 (58’ Oğuz Aydın 3)

 

Antalyaspor

Teknik Sorumlu: Alfons Groenendijk

Boffin 8

Bünyamin Balcı 6 (46’ Floranus 5)

Veysel Sarı 6

Kudriashov 6

Güray Vural 7

Fernando 8

Hakan Özmert 7 (62’ Fredy 5)

Doğukan Sinik 7 (77’ Poli)

Gökdeniz Bayrakdar 8

Luiz Adriano 8 (Ndao 6)

Haji Wright 8 (77’ Naldo)

 

Sarı Kartlar: Efecan Karaca (Alanyaspor), Bünyamin Balcı, Hakan Özmert, Güray Vural (Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Goller: 78’ Diedhiou (Alanyaspor), 17’ Haji Wright, 40, 57’ Gökdeniz Bayrakdar (Antalyaspor)