AVRUPA İNADI

Akdeniz derbisinde Adana Demirspor’a konuk olan Alanyaspor, 2-1 kazanarak Avrupa kupaları yolunda çok keskin bir virajı kayıpsız geçti. Turuncu-Yeşilliler, aldığı bu galibiyetle birlikte 17 sene sonra Adana’dan 3 puanla döndü.

Avrupa kupalarına katılma umudunu sürdüren Alanyaspor, Adana Demirspor deplasmanından altın değerinde 3 puanla döndü. Rakibi karşısında 2-1’lik skorla gülen Turuncu-Yeşilliler, 6 puan değerinde bir galibiyet elde ederken, Adana ekibinin de Avrupa hayallerini suya düşürdü. 20’nci dakikada Tayyip Talha Sanuç’un kendi kalesine attığı golle öne geçen Alanyaspor, 32’de Belhanda’ya engel olamazken, soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gitti. Antalya temsilcisine 3 puanı getiren golü ise oyuna sonradan giren Emre Akbaba kaydetti. Başarılı futbolcu, oyuna girdikten 7 dakika sonra galibiyeti getiren gole imza atarken, bu sonuçla Alanyaspor da puanını 58’e çıkardı. Adana Demirspor ise 52 puanda kaldı.

17 YIL SONRA KAZANDI

Avrupa kupaları yolunda kritik bir virajı kayıpsız geçen Alanyaspor, Adana deplasmanındaki uzun süren galibiyet hasretine de son verdi. En son 2005 yılında TFF 2. Lig’de oynanan mücadelede rakibini Adana’da 1-0ile deviren Alanyaspor, tam 17 yıl sonra 3 puanla evine döndü. Alanyaspor, evindeki son galibiyetini de 2015 yılında TFF 1. Lig mücadelesinde yine 1-0 ile almıştı.

KUPADA DA DEVİRDİ

Adana Demirspor’un Avrupa hayallerine son veren Alanyaspor, rakibini Türkiye Kupası’nda da elemeyi başarmıştı. Çeyrek finalde karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde normal süre ve uzatmalar 1-1 eşitlikle tamamlanırken, penaltı atışlarında kazanan takım Alanyaspor olmuştu.

KADRODA BÜYÜK ROTASYON

Hafta içinde Sivasspor ile Türkiye Kupası yarı final rövanş maçına çıkacak Alanyaspor’da Teknik Direktör Francesco Farioli, kadroda büyük rotasyona gitti. 2-1 kazanılan Yeni Malatyaspor mücadelesinin kadrosunda önemli değişiklikler yapan İtalyan teknik adam, 6 ismi yedek kulübesine çekti. Turuncu-Yeşillilerde Yeni Malatyaspor mücadelesinde ilk 11’de yer alan Furkan Bayır, Efkan Bekiroğlu, Novais, Emre Akbaba, Oğuz Aydın ile Wilson Eduardo’nun yerine Awaziem, Fatih Aksoy, Leroy Fer, Umut Güneş, Efecan Karaca ve Diedhiou yer aldı.

DIEDHIOU 8 MAÇ SONRA

Senegal Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası şampiyonluğu yaşadıktan sonra form düşüklüğü yaşayan ve sakatlık geçiren Famara Diedhiou, 8 maç sonra ilk 11’de yer aldı. Afrika Uluslar Kupası’ndan döndükten sonra sadece Konyaspor’a karşı ilk 11’de yer alan golcü futbolcu, aynı zamanda iki hafta sonra ilk kez süre alabildi. Başarılı futbolcu, 58 dakika oyunda kalırken, yerini Wilson Eduardo’ya bıraktı.

 

 

36. HAFTA

Hakem: Ümit Öztürk

Adana Demirspor

Teknik Direktör: Vincenzo Montella

Muric    7

Tayyip Talha Sanuç    5

Samet Akaydın    5

İsmail Çokçalış  6  (87’ Semih Güler)

Rassoul   6 (79’ Alper Uludağ 3)

Sinan Kurt    5

Belhanda    7

Bjarnason  6  (79’ Vargas 4)

Gökhan İnler  5  (87’ Assombalonga)

Yunus Akgün    6

Balotelli 5

 

 

Alanyaspor

Teknik Direktör: Felipe Sanchez Mateos

Yusuf Karagöz 6

Juanfran 6

Milunovic 5

Fatih Aksoy 6

Cristian Borja    6

Awaziem 5  (69’ Emre Akbaba 7)

Leroy Fer 7

Umut  Güneş 6 (69’ Efkan Bekiroğlu 6)

Candeias 7 (84’ Novais)

Efecan Karaca 5 (58’ Tayfur Bingöl 7)

Diedhiou 5 (58’ Wilson Eduardo 6)

 

Sarı Kartlar: Semih Güler, Balotelli, İsmail Çokçalış, Belhanda (Adana Demirspor), Diedhiou, Umut Güneş, Tayfur Bingöl (Alanyaspor)

Kırmızı Kart:

Goller: 32’ Belhanda (Adana Demirspor), 20’ Tayyip Talha Sanuç (K.K.), 76’ Emre Akbaba  (Adana Demirspor)