CANINIZ SAĞ OLSUN!

2024 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde (EURO 2024) Türkiye, Hollanda karşısında maça etkileyici ve güçlü bir başlangıç yaptı. İlk yarıda futbolcularımız yarı sahamızda adeta bir savunma duvarı ördü ve bu sayede bir gol üstünlüğü elde ettik. 

***

Ancak, ne yazık ki ikinci yarıda aynı performansı sergileyemedik. Futbolcularımız ikinci yarıda içe kapanık, ataklardan uzak ve çekingen bir oyun sergiledi. Bu da kaçınılmaz olarak iki gol yememize neden oldu. 

***

Avrupa takımlarında gözlemlediğim bir şey var: Rakip takımın futbolcularını rahat bıraktığınızda sistematik oynayıp gol atıyorlar. 

***

Ancak, topu kaptırdıklarında peşini bırakmazsanız, şaşırıp hata yapıyorlar. İkinci yarıda topu kaybedip, peşine düşmedik.

***

Artık olan oldu ve önümüze bakmamız gerekiyor. Çeyrek finale yükselerek bize bu mutluluğu yaşatan futbolcularımıza çok teşekkür ediyoruz. 

***

Türk milleti, sahada ve yedek kulübesinde mücadele eden oyuncularımıza minnettardır! Ancak, milli takımın başında yabancı bir teknik direktör olması kadar ruhsuz bir durum yok. 

***

Türk milli takımının başındaki bu kişinin derhal gönderilmesi gerekiyor. Yerli ve milli bir teknik direktör ile milli takımımızın ruhuna uygun bir yapı oluşturulabilir.