CANAVAR GİBİ MAŞALLAH…

Eskiden özellikle özel sektörde birisi işe gireceği zaman hele ki genç, dinamik, cevval gibi birisi ise referans olan kişi karşıdakine “Maşallah Canavar gibi gözün arkada kalmaz” diye tanımlardı o referans olduğu kişiyi.

***

Yani tam manasıyla kefil olduğunu ifade etme durumu bu ve benzeri cümlelerde gizli idi. Son dönemlerde teknolojinin hayatımıza fazla girmesiyle öyle çalışan sayısının azaldığını görmek, hele hele kamuda bu tür insan sayını neredeyse bir elin parmaklarıyla sayar hale geldik.

***

Çünkü bazı durumlarda çok fazla işimize yaramasına rağmen aynı zamanda çağımızın adeta tembelleşmesini sağlayan teknoloji ile birlikte yattığımız yerden iş yapma, idare etme alışkanlığı bizim toplumda neredeyse hastalık haline geldi.

***

Toplumların bayramlaşmasında yapılan işlerin denetlenmesi, takip edilip hayata geçirilmesi bile teknoloji üzerinden sağlanır hale geldi. Tabi ki çağa ayak uydurmak, ondan geri kalmamak çok çok önemli ve gerekli.

***

Ancak aynı zamanda iş akışını sağlıklı takip edebilmek, idareci olarak görev yaptığınız kurumdaki kişi ve konulara da hakim olmak ancak birebir takiple alakalı bir durum.

***

Her ne kadar “Ben teknolojinin nimetinden yararlanıyorum, her şeye hakimim” diyerek böbürlenen ve işini oturduğu koltuklarından idare etme alışkanlığına kapılmış olanlar olsa da gecesini gündüzüne katarak sahada ve masada konusuna hakim idarecileri görebilmek gelecek adına bizleri çok ama çok umutlandırıyor.

***

Mesela Antalya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük … Eski Sağlık İl Müdürünün görevden alınmasının ardından başladığı görevinde daha bir yılını doldurmadan adından söz ettirmeyi başarabilmesi takdire şayan bir durum.

***

Binlerce çalışan, milyonluk yatırımlar, çağımızın belasının da getirdiği yüke rağmen Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar her konuya hakim olabilmek her babayiğidin harcı değil açıkçası.

***

Kurumun hangi işleyişini sorarsanız anında tak diye cevaplarını alıyorsunuz. Doktor, ebe, hemşire, tıbbi sekreter dahil olmak üzere sayısından sorunlarına, Aile Sağlık Merkezleri, 112 Çağrı merkezleri, Şehir Hastanesi, İlçelerdeki yatırımların durumları…

***

Adeta kendi kurumuna hafıza olmuş, genç yaşına rağmen şimdiye kadar gördüğümüz birçok tecrübeli idareciye adeta ders verebilecek pozisyona gelmiş devlet ve millet sevdalısı bir müdür.

***

Tebdili kıyafetle hasta kuyruklarında yaptığı denetimleri ve benzeri başka uygulamaları yazmaya gerek duymadım bile. Dinlediğiniz zaman söyleyebileceğiniz tek söz var “Seni yetiştirene de, bu göreve layık görüp o makama getirenlere de helal olsun”

SON SÖZ

Kısaca yazımızın başında “Maşallah Canavar” gibi diye tabir ettiğimiz tiplerden bir örnek. Ne diyelim Allah sayılarını arttırsın…