CAMİYİ SOYUP TALAN ETTİLER

Balbey Mahallesi’ndeki Arap Mescit Camii’nin klima boruları ile rögar kapaklarının çalındığını belirten Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, sosyal medya hesabından hırsızlara seslendi. Uyaroğlu paylaşımında, caminin sadaka kutusunun da boşaltılmış olduğunu dile getirdi.

Balbey Mahallesi’nde yaşanan hırsızlık olayı bu kadarına pes dedirtti. Arap Mescit Caminin klima borularının ve rögar kapaklarının çalındığını belirten Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, sadaka kutusunun da boşaltıldığını söyledi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla olaya dikkat çeken Muhtar Uyaroğlu, son zamanlarda mahallede özellikle rögar kapağı hırsızlığının arttığını vurguladı. Cami görevlisinin sabah saatlerinde kendisini aramasıyla hırsızlık olayını öğrendiğini aktaran Uyaroğlu, polis merkezine şikayette bulunulduğunu sözlerine ekledi.

“SİZ DE SUÇ İŞLİYORSUNUZ”

Camide gerçekleşen hırsızlık olayının detaylarını aktaran Muhtar Abdullah Uyaroğlu, “Zaten son günlerde hem Balbey’de hem de Tahılpazarı Mahallesi’nde rögar kapakları hırsızlığı hat safhada. Muhtemelen sabaha karşı Arap Mescit Camimizin klima boruları çalınmış, cami içindeki imam odasına da girilerek dağıtılmış, hatta sadaka kutusu bile boşaltılmıştır” diyerek olayı özetledi. Geri dönüşüm işçilerine de ricasını ileten Uyaroğlu, “Rögar kapağı olsun, bakır klima borusu olsun bu insanlardan almayın. Siz de suç işliyorsunuz. Hırsızlık mal almak da satmak da suç biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Mustafa KOZAK