CAMİYE GİDEN BİSİKLETİ KAPTI

Antalya’nın 5 merkez ilçesinin 5 camisinde gerçekleştirilen Genç MÜSİAD’ın düzenlediği yaz Kur’an kursları etkinliğinin sonucu olan ‘Bu Yaz Camideyim Projesi’ kapsamında dereceye giren toplam 30 öğrenciye bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından “Bu Yaz Camideyim” Projesi kapsamında Neşet Ertaş STK Merkezi’nde kapanış töreni düzenlendi. Öğrencilere MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Boğaçhan Göksu ve Genç MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ebubekir Yıldız tarafından ödülleri takdim edildi. Törene MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Boğaçhan Göksu, Genç MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ebubekir Yıldız, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ve Genç MÜSİAD Komite Başkanı Osman Evgin katılarak protokol konuşması yaptı.

AMAÇ CAMİLERİ SEVDİRMEK

Genç MÜSİAD’ın çalışmalarını desteklediğini açıklayan MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Boğaçhan Göksu, “Biz çocukken en çok eğlendiğimiz yer camilerdi. Camide Kur’an okumak, sureler öğrenmek, birbirimizle yarışmak, orayı oyun alanına çevirmek bizim için çok kıymetliydi. MÜSİAD’ın en güzel, en büyük projesi Genç MÜSİAD’dır. Çok güzel çalışmaları var ve biz de elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Genç MÜSİAD’ın amacının çocuklara camileri sevdirmek olduğunu dile getiren Genç MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ebubekir Yıldız ise, “Bu Yaz Camideyim Projesi’ni gerçekleştirirken 5 ayrı camimizde yaklaşık 500 öğrencimizle bir araya geldik. Camilerde en hızlı gelişim kat eden, en fazla devamlılık sağlayan kardeşlerimizi ödüllendirmek istedik. Bizim amacımız genç kardeşlerimize camileri sevdirmek ve camilerdeki geçirilen zamanlarda camilerde öğrenilen duaların, surelerin, Kur’an-ı Kerim’in bundan sonraki süreçte de onların rehberi olmasını amaçladık. Burada amacımız kardeşlerimize iyi kötü ayrımını, dost düşman ayrımını, dürüst ve yalancı ayrımını iyi bir şekilde yapabilmeyi öğretmekti. Kardeşlerimin bugün alacakları bisikletleri kazasız belasız kullanmayı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

“HAYAL KURMAK ALLAH’TAN İSTEMEKTİR”

Gençlere başarılı olmanın ipuçlarını açıklayan Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, “MÜSİAD’ın kuruluş amacı şudur: Maddi planda, ekonomik alanda, Allah’ın ve elçisinin bizlere ticaret alanında çizdiği, helal haram hututları dairesine itaat ederek kurulmuş bir iş adamları teşkilatıdır. Bu iş adamları gençlere hitap etmek için Genç MÜSİAD kurmuştur. İdeal çizilmeyen hiçbir eğitim başarılı olamaz. Çocuklarımıza da her gittiğim yerde derim ki; Çocuklar hayallerinizi çok büyük tutun. Hayal kurmak Allah’tan istemektir. Çok büyük hayaller kuracağız ki, çok büyük işler başaracağız. Başarımızı da dünyanın dört bir yanına dağıtmanın gayreti içerisinde, başarmanın sevinci içerisinde olacağız” diye konuştu.

GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ

Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ise, “Genç MÜSİAD, çok başarılı çalışmalar yapıyorlar. Bu vesileyle camilerdeki bu projeleri gönülden destekliyoruz. Başkanımız Hakan Tütüncü, Genç MÜSİAD’ın bu projesini dinledikten sonra projenin daha da geliştirilmesi, yaygınlaştırılması konusunda bizi talimatlandırdı. İnşallah seneye Bu Yaz Camideyim Projesi tüm Antalya geneline yaygınlaşıyor. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE BİSİKLET HEDİYESİ

Projede dereceye giren öğrencilere bisikletleri verildi. Öğrenciler, bisiklete binmenin sevincini yaşadı. Bisiklet hediye alan öğrenciler, dereceye girdikleri için mutlu olduklarını ve proje kapsamında Kur’an-ı Kerim okumayı, Siyer ve ibadetleri öğrendiklerini açıkladı.