"CAMİAYI AYRIŞTIRIYOR"

Antalyaspor'da görevi bırakma kararı alan Başkan Mustafa Yılmaz tarafından, "Takımın motivasyonunu bozduğu" gerekçesiyle eleştirilen Ali Şafak Öztürk'ten sert yanıt geldi. Öztürk, Yılmaz'ın pek çok kişiyi hedef göstererek camiayı ayrıştırdığını ifade ederken, yeni gelecek yönetimi de Türkiye Futbol Federasyonu önünde zor duruma düşürdüğünü ifade etti.

Süper Lig'de sezonun sona ermesinin ardından 3 aylık başkanlık görevine son vereceğini açıklayan Başkan Mustafa Yılmaz'ın sözleri gündemdeki yerini koruyor. Kendisinden önceki Başkan Ali Şafak Öztürk'ü "Takımın motivasyonunu bozduğu" gerekçesiyle eleştiren Yılmaz'a, sert karşılık geldi. Son dönemde yaşanan olayları Lider TV'de Koray Geçgel'e konuk olduğu programda değerlendiren Öztürk, Mustafa Yılmaz'ın camiayı ayrıştırdığını söyledi.

"KENDİ YÖNETİCİLERİ DE TEPKİLİ"

Yılmaz'ın kendisiyle birlikte Antalyaspor'un Eski Başkanı ve şu an Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Hasan Akıncıoğlu'na cephe aldığını ifade eden Öztürk, "Mustafa Yılmaz'ın açıklamalarına rağmen kötü bir adam olduğunu düşünmüyorum. Aynı zamanda çok kötü bir yönetim tarzı var. 'Kitleyi birleştirdim' diyor ya, aksine kulübü ayrıştırdı. Benimle ilgili açıklama yaptın, Hasan Akıncıoğlu ile ilgili açıklama yaptın, senden çok daha fazla para veren, emek veren insanlar hakkında görevde kaldığın 3 ayda çirkin açıklamalar yaptın. Kendine çeki düzen vermen lazım. Etrafındaki kişilerden etkilendiğini düşünüyorum. Şu anki yönetim kurulunda da kendisine ciddi şekilde tepki var" dedi.

"BOMBA BIRAKTI"

Mustafa Yılmaz'ın, Türkiye Kupası finalinde yaptığı çıkışla Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendisine cephe aldığını ifade eden Öztürk, "Finalden önce Nihat Özdemir ve Spor Bakanı'mızın arkasından koşuyordu. Gayet pozitif atmosfer vardı. Maçtan önce taraftarda orantısızlık olacağı belliydi. Maça gelirken reaksiyonun yok, 2-0 olunca ayağa kalkıyorsun. Sen TFF'den gidip avans istemeyecek misin? Bildiğim kadarıyla istemişler de... Transfer yapabilmek için harcama limitlerine bakman lazım. Bütün bunlarda doğru iletişim önemli. Biz de taraftarın hakkını koruduk. Gidip olay çıkarmadık. Öncesinde aksiyon aldık, sorunları hallettik. Biz hiçbir zaman şov yapmadık. Nihat Özdemir'i istifaya davet ettin, 1 gün sonra sen istifa ettin. Yeni gelecek yönetimin kucağına bombayı koydun. Şu anki yönetimden birisi başkan olacaksa işini çok daha zorlaştırıyorsun" diye belirtti.

AŞÖFOBİ

Bir kesimin sürekli kendisini eleştirdiğini ve Mustafa Yılmaz'ın da bundan etkilendiğini ifade eden Öztürk, "AŞÖfobisi (Ali Şafak Öztürk fobisi) olanlar var. Bu kesimin, Mustafa Yılmaz'ın ve yönetimdeki bazı kişileri negatif etkilediğini düşünüyorum. Antalyaspor ile ilgili konuşmasam 'bıraktı, gitti' diyecekler. Destek olunca, 'neden bıraktın, gittin' diyorlar. Ben bu kulübü seviyorum kardeşim" sözlerine yer verdi.

PRİM TARTIŞMALARI

Türkiye Kupası'nın kazanılması durumunda takıma vaat ettiği prime yönelik eleştirilere de yanıt veren Öztürk, bunu takımı motive etmek için yaptığını söyledi. Primin soyunma odasında duyrulması yönteminin doğru olmadığını da kabul eden Öztürk, "Babamla birlikte maç sonunda sevinirken, anlık karar verdik. Ersun Yanal'a sorduk, 'çok güzel bir şey duyurun' dedi. Primin negatif etki verdiğini nerede duydunuz? Sizin 'helal olsun' demeniz lazım ki ilk başta Mustafa Yılmaz böyle demiş. Ondan sonra birilerinden etkilenerek düşünme tarzı değişmiş. Biz prim sözü verdikten hemen sonra oynanan Erzurumspor maçını da kazandık. Eğer prim, takımda bir reaksiyon vermişse pozitif reaksiyon vermiş. Keşke benim dönemimde de başkaları prim verseydi" dedi.

"KAMP İÇİN TEŞEKKÜR ETMEDİLER"

Prim tartışmalarının ardından takımın kamp için kendi oteline geldiğini hatırlatan Öztürk, "Bir futbolcu ya da bir personel, 'Ali Şafak Başkan bizi kampa çağırdı, burada gerçekten beynimizi yıkadı' ya da 'bize negatif enerji verdi' desin. Böyle bir şey varsa utanırım, yerin dibine girerim. Sen kulübün başkanısın, böyle bir şey hissediyorsan, 'Alıyorum takımı' de. 'Napabilirim, takım negatif etkilenmesin diye düşündüm' diyor. Zaten takım negatif etkilendi diyorsun. Bir biriyle çelişkili nedenler... Kamp için bize bir teşekkür bile etmediler" diye belirtti.

YÖNETİCİ TALEBİ

Mustafa Yılmaz tarafından kendi döneminde görev alan bazı yöneticilerin kendi listesinde de olmasını istediğini ifade eden Öztürk, "Aytaç Altay, Berkay Bahar, Emin Hesapçıoğlu... Servet Çavuşoğlu da istendi. 'O'nun kalması yanlış olur' dedim. 'İhtiyaç olduğu zaman çağrırsınız, destek olur' dedik. Servet Çavuşoğlu, orada kalsa daha fazla şeyler konuşulacaktı. Takım Trabzon maçına giderken, otobüse gidip şans dilesem mi dedim, diyemedim... Yanlış anlaşılır diye dileyemedim" diye konuştu.

"OYUNCUSUNU SATAN BAŞKAN OLURSUN"

Transfer konusunda yapılan eleştirilere de karşılık veren Öztürk, "Gustavo Blanco transferinin detaylarını Mustafa Yılmaz biliyor. Bülent Korkmaz yalvardı, yakardı; 'tek istediğim futbolcu bu' dedi. Hocanın bildiği var dedik. Biz daha dripling yapabilen bir futbolcu istiyorduk. Orgill için Tamer Tuna ile konuştuğumuzda 'hem kanat hem de forvet olarak kullanacağım. Kanatta oynatarak 15 gol attıracağım, alın bunu' dedi. Biz de bonservissiz olduğu için aldık. Drole çok ciddi sakatlıklar yaşadı. Sen oyuncuya sakatlık yaşadı diye kötü bakarsan, olur mu? Bahadır, 2 senedir sakat olduğu için oynayamıyor. Mustafa Yılmaz, çıkıyor eleştiriyor. Sen yönetici olarak onları motive etmeye çalışacaksın. 'Sen kötüsün' dersen, kendi konumunu kaybedersin. Oyuncusunu satan bir başkan olursun, oyuncu sana güvenir mi? Bu kadro, Türkiye liginde iki kez yenilmezlik rekorunu kırdı. Türkiye Kupası'nda finale çıktı. Benim kurduğum bir kadro... Nasıl kötü transferler oluyor?" ifadelerine yer verdi.

GÖKDENİZ'İN DEĞERİNİ AÇIKLADI

Geçtiğimiz sezon Kocaelispor'dan transfer edilen Gökdeniz Bayrakdar'a da dikkat çeken Öztürk, "Sedat Karabük ve benim dışımda herkes olumsuz rapor verdi. 900 bin TL'ye transfer ettik. Şu an değeri en az 5 milyon Euro. Milli Takım'ın 10-15 yıl forvetinde oynayacak.