Çalıştayda çocuk hakları ele alındı

TÜKD Antalya Şubesi Başkanı Fulya Sarvan, Çocuk Hakları ve Çocuk Refahı Çalıştayı’nda çocukları tehdit eden kritik meselelerin 14 başlık altında ele alınarak, çözüm önerileri üretildiğini açıkladı.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Fulya Sarvan, Çocuk Refahı Çalıştayı’ndan çıkan raporu değerlendirdi. 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü özel gündemiyle Akdeniz Üniversitesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu ortak organizasyonu ve ATSO TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde ATSO Konferans Salonu’nda düzenlenen Çocuk Hakları ve Çocuk Refahı Çalıştayı’nda çocukları tehdit eden kritik meseleler 14 başlık altında ele alındı, çözüm önerileri üretildi. 

14 BAŞLIKTA ÇOCUK HAKLARI VE SORUNLARI

Sarvan, "Çocuk Hakları ve Refahı İçin Elele Projesi" kapsamında elde edilen bulguların önemini vurgulayarak, raporların ilgili kurumlara sunulacağını belirtti. Çalıştay, Türkiye'deki çocuk haklarına dair analizler sundukları kaydedildi. Toplam 175 uzmanın katıldığı etkinlik, çocuk yoksulluğu, eğitim sorunları, ihmal ve istismar gibi 14 farklı başlık altında masalar oluşturdu. Çalıştay raporunun özetini basına sunulduğu toplantıya, Doç. Dr. Mehtap Türkay, Prof. Dr. Memduh Sami Taner, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu da katıldı.

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ TEHDİT EDİYOR”

TÜKD Antalya Şubesi Başkanı Fulya Sarvan konuşmasında “Türkiye'de çocuk hakları ve refahıyla ilgili Bu kadar çok uzmanı bir araya getiren nadir toplantılardan biri oldu bu çalıştay. Bütün bu çalışmaların sonunda gördüğümüz manzara maalesef ülkemizde geçmişle kıyaslanmayacak, giderek kötüye gitmekte olan ve geçmişle kıyaslanamayacak derecede çocukları tehdit eden çok sayıda tehlike var. Bu sadece çocuklarımızı değil tabi ki bizi de geleceğimizi ülkemizin geleceğini tehdit ediyor. Dolayısıyla bir beka sorunundan eğer söz etmek istiyorsak işte beka sorunu çocuklarımızla ilgili konular” dedi.