Çalım ustası

Antalyaspor’un hücum gücünün önemli isimlerinden olan Moussa Djenepo, ortaya koyduğu performansla dikkat çekiyor. Malili futbolcu, Süper Lig’in en çok adam geçen 3 isminden birisi durumunda

Antalyaspor’un sezon başında Belçika ekiplerinden Standard Liege’den kiralık olarak transfer ettiği Moussa Djenepo, beklenen skor katkısını henüz vermezken, sol kanatta gösterdiği performansla ise beğeni kazandı. Geldiği günden bu yana Teknik Direktör Alex de Souza’nın vazgeçilmezi olan Malili futbolcu, geride kalan 8 haftada Süper Lig’in en çok çalım atan futbolcularından birisi oldu. Sakatlığı gerekçesiyle Beşiktaş karşısında forma giyemeyen ve toplamda 7 maça çıkan 26 yaşındaki futbolcu, toplamda 17 kez rakiplerini çalımla geçmeyi başardı.

MAXIMIN ZİRVEDE

Yaptığı 17 çalımla Süper Lig’in bu alanda en başarılı 3’üncü ismi olan Djenepo’yu sadece Fenerbahçe’den Allan Saint Maximin ve Trabzonspor’dan Denis Draguş geride bıraktı. Djenepo’nun 538 dakikada 17 çalım attığı Süper Lig’de 493 dakika oyunda kalan Maximin 19,428 dakika şans bulan Denis Draguş ise 18 kez rakiplerini çalımla geçti.

2 GOLE KATKI

Satın alma opsiyonuyla Kırmızı-Beyazlıların formasını giyen Moussa Djenepo, 7 maçta 2 kez skor katkısı verdi. 3-2 kazanılan Hatayspor mücadelesinde 1 gol ve 1 asist üreten Malili, forma giydiği diğer 6 mücadelede ise skor katkısı sağlayamadı.

Korkulan olmadı

Galatasaray maçı öncesinde Mali Milli Takım kadrosuna dahil edilen ve Gine maçında sakatlanan Moussa Djenepo’da korkulan olmadı. Geçtiğimiz Cuma günü Mali’de oynanan Gine maçının 59’uncu dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan 26 yaşındaki futbolcu, deplasmanda oynanan mücadelede ise forma giyemedi. Yaşanan sakatlık, Galatasaray maçı öncesi Kırmızı-Beyazlıları endişelendirirken, korkulan olmadı. Başarılı futbolcunun önemli bir durumunun olmadığı ve Alex de Souza’nın şans vermesi halinde cumartesi günü oynanacak Galatasaray mücadelesinde forma giyebileceği öğrenildi.