ÇAKMAKLI OYUN EVİ KÜLE ÇEVİRDİ

Kepez ilçesinde geçtiğimiz günlerde Öz ailesinin kirada oturduğu evde, 3.5 yaşındaki çocuğun çakmakla oynadığı sırada yangın çıktı. Yangına uykusunda yakalanan anne Medine Öz, hemen üç çocuğunu alıp can havliyle sokağa çıktı. Ailenin kirada oturdukları ev, yanarak kül oldu.

Kepez ilçesi Sütçüler Mahallesi’nde geçtiğimiz 12 Aralık akşamı gece saatlerinde 6 katlı bir apartmanın birinci katında yangın meydana geldi. Medine Öz, işten geldikten sonra uyukladığını ve 3.5 yaşındaki çocuğunun mutfaktan çakmak alıp oynadığı esnada, elinden yere düşürmesi sonucunda bir anda yangın çıktığını anlattı. Medine Öz, üç çocuğunu da alıp panikle evden çıktıklarını ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdiğini belirtti. Olay yerine gelen 112 ekipleri yangına kısa sürede müdahale edip söndürdü. Ancak ev yanarak kül oldu ve kullanılamaz hale geldi.

“KİMSEYE SESİMİ DUYURAMADIM”

Olay anını anlatan Medine Öz, “3.5, 7 ve 11 yaşlarında çocuğum var. 7 ve 11 yaşlarındaki çocuğumu yemekten sonra uyuttum. En küçük çocuğumla içerdeydik. Uyuduğum esnada kalkıp mutfaktan çakmağı almış ve oyuncaklar, koltuklar tutuşmuş. Uyandım, söndürmeye çalıştım ama şoktaydım. Kurtaramayacağım dedim ve çocuklarımı alıp, evin kapısını kapattım apartmana yayılmasın diye. Kimseye sesimi duyuramadım, kış günü herkesin kapısı kapalıydı. Çığlık çığlığa hemen dışarıya çıktım” diye ifade etti.

TEMEL İHTİYAÇLARI EKSİK

Medine Öz, yangından sonra eşinin patronu, kendi patronu, belediye başkanları, Türk Kızılay ve Türk Kızılay Kadın Antalya Şubesi’nin yangından sonra çok yardımcı olduklarını anlattı. Eşya olarak, oturma odası, yatak odası, televizyon, perde, ocak, fırın gibi temel ihtiyaçlarının olmadığını belirten Öz, çocuklarıyla birlikte sağ salim kurtuldukları için şükrettiğini açıkladı. Genç kadın kirada oturdukları evin küle dönmesinin ardından kara kara düşünmeye başladığını ve kiradaki evin tekrardan yenileme masrafının 100 bin lira olabileceğini ve ödeyecek durumlarının olmadığını belirtti.

TÜRK KIZILAY’I YARDIMA KOŞTU

Türk Kızılay Kadın Antalya Şubesi ise haberi alır almaz mağdur ailenin yardımına koştu. Türk Kızılay Kadın Antalya Şube Başkanı Tuğçe Okur, “Öz ailesi yangından kısa bir süre sonra bize ulaştılar. Öz ailesine ilk gereksinimlerini karşılamak amacıyla ulaştık ve merhamet elimizi uzattık. Şu an için acil gereksinimlerini karşıladık ve karşılamaya da devam ediyoruz. Kızılay olarak evin boyasıyla ilgileneceğimizi ailemize ilettik. Bunun dışında da aileyle sürekli iletişim halindeyiz” ifadelerini kullandı.