ÇAKALIN RÜYASI...

Ülkücü hareket içerisinde bulunanların çokça duymaya alışık olduğu ve zaman zaman da kullandıkları bir cümle var:

"Çakal rüya gördü diye kurdun soyu tükenmez."

Niçin böyle bir giriş yaptığım muhtemelen merak konusu olacaktır. Hep beraber detaylandıralım isterseniz.

***

Malum uzun zamandır üzerine oyun oynanan ama her defasında yapılan ihanet ve kumpaslardan güçlenerek çıkan MHP'de gözler 1 Eylül tarihi itibarı ile başlayan kongrelere çevrildi. MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Genel Merkez yöneticileri her kongreye ayrı önem verirler ancak bu kongrelerdeki önem sanki diğerlerinden bir tık fazla gibi.

***

Elbette bunun çok çeşitli sebepleri var ancak en önemli sebep yıllarca yaptıkları hain sızma girişimlerinde başarılı olamayan ve Cumhur İttifakı’nın kararlı yol yürümesine engel olamayanlar yine sinsi planlarını hayata geçirme amacını güdüyor.

***

İşte o hain amaçları engellemek adına sızma girişimlerine ve kongrelerde provokatör faaliyetlerde bulunması muhtemel durumlara karşı ciddi şekilde uyarılar yapılıyor. Önceki gün MHP Lideri Bahçeli’nin tüm teşkilatlara uyarı mahiyetinde gönderdiği genelge de hem uyarı hem de adeta parti ve ülke düşmanlarına mesaj niteliği taşıyor.

***

Önceki günde Antalya İl Teşkilatı’nın düzenlediği basın toplantısında MHP MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, MYK Üyesi Mustafa Aksoy ve İl Başkanı Onur Temel de ayrı ayrı bu uyarıya dikkat çektiler.

***

MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından verilen mesajın hem kendileri hem de teşkilatlar tarafından net bir şekilde anlaşıldığını belirten MHP kurmayları sadece kongreler ile ilgili değil, Cumhur İttifakı’nın kararlı mücadelesi konusunda da duruşlarının talimat doğrultusunda olduğunu belirttiler.

***

Gerek sosyal medyalarda gerekse farklı mecralarda ittifak ortakları arasına nifak tohumu ekmeye çalışanların amaç ve gayesini iyi bildiklerini belirten MHP'liler derdi makam ve günlük kazanç olanlar derdi vatan ve millet olanları anlayamazlar demeyi de ihmal etmediler.

***

Hatta o karanlık emelleri olanlara özel mesaj göndererek "MHP Teşkilatları 9 ışık felsefesiyle, lider, teşkilat ve doktrin anlayışına tam bağlı şekilde dimdik ayaktadır. Çakal rüya gördü diye kurdun soyu tükenmez. 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde nasıl ki liderimizin emirleri doğrultusunda ittifak ruhuna uygun çalıştıysak yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı'nın başarısı için çalışmaya devam edeceğiz" dediler.

***

Toplantıda MHP kurmaylarının gözlerine ve sözlerine bakınca son derece kararlılık görebildim.

Kader gayrete aşıktır demiş büyüklerimiz.

Gayret onlardan, takdir yüce Türk milletinden olacak elbette...