CAHİLLER DÜNYA GÜNDEMİ OLDU

Antalya’ya yeni bir soluk getiren Lider Gazetesi, emin adamlarla yoluna devam ediyor. Kimi alkışlıyor, kimi kıskanıyor kimi de “uzanamadığı ciğere mundar” diyor misali kötülüyor, hatta daha da ileri gidip cahillikle suçluyor.

Gazetemizin manşetinde yer alan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ile ilgili bir haber yer aldı. İlgilisinden cevap yerine yardakçısından cevap geldi. Hem de ne cevap… Sözde gazeteci emekli memur, asıl işi gazetecilik olanları ‘CAHİLLİK’ le suçladı. Aslında o zat-ı muhteremin yediği haltları burada yazmaya kalkışsak sayfalara sığmaz.

Neyse biz konumuza dönelim. Emekli memurun cahillikle suçladığı gazeteciler iki gündür öyle bir habere imza attı ki dünya gündemine oturdu. Lider Gazetesi’nin özel haberinde geçtiğimiz gün yer alan “Rezil Ha’yat” başlıklı haber ülke gündeminin yanı sıra başta Rusya, Ukrayna ve İngiltere olmak üzere birçok ülkenin gündemine bomba gibi düştü.

Muğla Göcek’te yaşanan ahlaksız görüntüler Avrupa’nın da gündemi oldu. Sözüm ona biz cahillerin yaptığı haber, Mirror Media, News, Vesti, The Sun gibi önemli gazetelerin yanı sıra Ukrayna ve Rusya’nın haber ajanslarında da yer aldı. Yani memur gazetecinin cahillikle suçladığı gerçek gazeteciler rant peşinde koşmak yerine gündem olan bir habere imza attı.

Sonuç olarak, belki birçoğunuzun şu mübarek günlerde ashabını bozacak ama bugünkü manşet haberimizde de detaylarını okuyacağınız haber işte böyle bir haber. Aslında kızıyorum bizim genç arkadaşlarımıza. Sanana ne be kardeşim habercilikten. Git bir belediyeye gazete çıkar, al cukkanı, zaman zaman sosyal medyadan birilerine salla keyfine bak.

Yani sen gazetecilik yapma, suya sabuna dokunma! Dokunursan ya yandaş ya da cahilsin. İşine gelmeyen böyle işine gelenler de sus pus. Ama yine de cahilce haber yapmak gündem olmak güzel be çocuklar, tebrikler. Siz benim dediğime de bakmayın asıl ‘CAHİL’ olan benim. İnanmayan soyadıma baksın!

AH ŞU DANIŞMANLAR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek aslında iyi bir insandır. Memleket sevdalısıdır. Fakat son dönemlerde siyaseti bir türlü becerememekte yaptığı her şeyi eline yüzüne bulaştırmaktadır. Tam kapanma nedeniyle üreticinin malı elinde kalınca kendisine partilileri dahil  ‘Belediye olarak sen ürünleri al halka dağıt” teklifi yapıldı.

Ses soluk çıkmadı bizim Bay Böcek’ten! Bir hafta önce Elmalılılardan elma alıp poşet poşet dağıttı ya bu kez kulağının üstüne yattı. Ben öyle zannettim ama öyle değilmiş. Başkan Böcek çağrıyı yanlış anlamış. Üreticinin ürününü alıp dağıtmak yerine koronavirüs salgınıyla mücadelede yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarına koli koli İsviçre malı Nescafe Classic ve krema dağıttı, utanılmadan bir de basına servis edildi. Şaştım kaldım, “Bizim Böcek’e yine yanlış yaptırdılar!” diye.

Yahu arkadaş, böyle bir ortamda kahve yerine küçük poşetlerle şu elde kalan ürünlerden dağıtsaydınız daha makbule geçerdi inanın ki. Ama nerede o akıl. Nerede o danışmanlar. Nerede biliyor musunuz? Yanlış yaptırıp kendilerine kurtarıp siyasette 23 yılı geçen Muhittin Böcek’i emekli etme derdindeler!

VEREN EL ALANI GÖRMEYECEK

İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında yardımlaşmanın da önemi bir kat daha artıyor. Şunun şurasında bir hafta kadar bir zamsan kaldı Ramazan’ın bitimine. Bu son günlerde yardım çalışmaları da hız kazandı. Köşe bucak her yerde faaliyetlere tanıklık ediyorum ama bunların sosyal medya veya basına yansıtılırken de yapılan hatadan dolayı içim CIZ ediyor.

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V)  “Sağ Elin Verdiğini Sol El Bilmemeli” Hadisi sözü kulaklarımda çınlayıveriyor.  Hadise göre, yoksul ve kimsesizlere yapacağımız yardımı kimse bilmemeli, veren kişiyi alan alan kişiyi de veren görmemeli.

Peygamber efendimizin hadisi unutuluyor, göz ardı ediliyor ve yardım yapılan kişilerle boy boy fotoğraflar çektirilip yüzleri açık bir şekilde tüm dünyaya ifşa ediliyor. Bunu kimi zaman bir hayırsever kimi zaman da devlet kurumları özellikle de belediyeler yapıyor.

Yapmayın etmeyin beyler! Madem Hadis-i Şerif’i unuttunuz “Aşkta gizli ibadette gizli” diye bir söz vardır. “Yaptığınız bir hayır, oldu bin ayıp”. Gelen şu son bir haftada bari ‘Veren el alanı görmesin’. Yok illa ben paylaşım yapacağım diyorsanız fotoğraflarda yardımı alanın yüzünü kapatın ki rencide etmeyin.

Hadi yapın şunu, çok zor değil…